Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Brabantse kermisfans genieten in Goes

Brabantse kermisfans genieten in Goes

GOES - Ook Jesse Raaijmakers, Lucy Baars en Edwin de Crom uit Noord-Brabant zijn van de partij op de kermis in Goes. De mannen komen helemaal uit Brabant, omdat ze niet zomaar naar de kermis gaan; ze hebben namelijk een YouTube- kanaal waarop ze kermissen en pretparken bezoeken en hun ritjes filmen. 

Het idee om een YouTube-kanaal te beginnen, ontstond bij Jesse en Lucy en ze zijn nu anderhalve maand bezig met het filmen. Het kanaal heet ‘Gekkies met een zachte G’ en er staan al verschillende video’s op van attracties in pretparken Toverland, Plopsaland en van kermissen. Ze zijn altijd al kermisfanaten geweest. ‘’Toen ik een jaar of acht was, moest ik mijn ouders van attractie naar attractie slepen, omdat ik nog niet zonder begeleiding naar de kermis mocht”, vertelt Lucy. 

Omdat ze al zo lang en vaak naar de kermis gaan, weten ze er alles vanaf, zo is de ‘Tornado’ in Goes een attractie die je niet vaak ziet. “Dit jaar hebben we als doel om alle Boosters te doen.’’ De Booster is een grote ronddraaiende arm met inzittenden aan iedere kant, die nagenoeg ieder jaar te zien is op de kermis in Goes. ‘’We hebben een kleine verslaving aan de booster’, zegt Jesse.

Eén van de redenen dat ze er juist dit jaar in Goes bij zijn, is de ‘Propeller’. Dit is ook een attractie met een grote arm die beweegt als de slinger van een klok die over de kop gaat. ‘’Als er iets groots of nieuws staat, zijn wij van de partij.’’ Op de planning van de kermisfanaten staan onder andere nog de kermissen van Eindhoven en Tilburg.

Meer uit Beveland

N57 bij Oosterscheldekering paar dagen half uur dicht voor hijswerk

KAMPERLAND - Op donderdag 25 en maandag 29 april en woensdag 1 en vrijdag 3 mei is de N57 van De Banjaard, bij Kamperland, tot de Kraaijensteinweg, bij Westenschouwen, tussen 9.00 en 15.00 uur een half uur afgesloten vanwege werkzaamheden aan de Oosterscheldekering. 'We hijsen deze dagen vier bewegingswerken uit voor groot onderhoud', laat Rijkswaterstaat weten. 'Autoverkeer leiden we tijdens de daadwerkelijke afsluiting om via de Zeelandbrug en moet rekening houden met 30 minuten extra reistijd.'

47 minuten geleden
Bewonersinitiatief Borsele geeft gemeente een tien

HEINKENSZAND - Vertegenwoordigers van gemeenten en bewonersinitiatieven geven de onderlinge samenwerking in de energietransitie een 6,4 - en op onderdelen zelfs een onvoldoende. Dit blijkt uit de nationale buurkracht monitor 2024, die op 11 april gepresenteerd werd tijdens het netwerkevenement Samen sterk met buurkracht in Utrecht. "Dat betekent dat er nog veel werk aan de winkel is", aldus Roel Woudstra, directeur van Buurkracht. "Om de energietransitie tot een succes te maken, is die samenwerking cruciaal. Gelukkig zien we dat de wil er is. Tijdens ons evenement gingen gemeenten en bewoners met elkaar in gesprek." Daarbij kwamen inspirerende voorbeelden langs van gemeenten waar het wél goed gaat. Bewonersinitiatieven uit de gemeenten Borsele en Boekel beoordeelden hun gemeente met het cijfer tien. Zij kregen een oorkonde en vertelden hun verhaal.

21 uur geleden
Muziekfeest op het plein op woensdag 12 juni in Goes

GOES - Op de Grote Markt in Goes wordt woensdagavond 12 juni een feestje gebouwd tijdens Muziekfeest op het Plein. De toegang is gratis.

1 dag geleden
Reizende expo nu te zien in 's-Heer Arendskerke

's-HEER ARENDSKERKE - In alle dorpen van de gemeente Goes komt de komende twee jaar tijdelijk een fototentoonstelling. Dit is een nieuw cultuurproject van de gemeente, in samenwerking met de dorpsverenigingen. De aftrap is in 's-Heer Arendskerke, waar de expo tot 30 juni te bekijken is.

1 dag geleden
Bennet Passenier en Pieter Corbijn: 'Marinus en Jacob laten ons ons eigen gang gaan'

SEROOSKERKE - Na een aantal jaar een goede basis te hebben gelegd, werd het een half jaar geleden officieel: Bennet Passenier en Pieter Corbijn namen de Hubo in Serooskerke over van Jacob en Marinus Passenier. Zij deden een stap terug en Bennet en Pieter staan nu aan het roer. Hoe kijken ze terug op het eerste half jaar als eigenaren van hun Hubo? Bennet: ,,We zijn precies verschillend en daardoor past het zo goed."

2 dagen geleden
Meisje op fiets aangereden door bedrijfsbus in Goes, bestuurder aangehouden

GOES -  De bestuurder van een bedrijfsbusje is vrijdagmiddag aangehouden nadat hij betrokken was bij een aanrijding met een fietsster. Het slachtoffer hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

3 dagen geleden
Openstelling subsidie Gebiedsgerichte Aanpak Wonen

MIDDELBURG - Vanaf 11 april 2024 kunnen gemeenten subsidie aanvragen voor het toekomstbestendig maken van bestaande woningen of nieuwsbouw, in combinatie met het verbeteren van de openbare ruimte.

3 dagen geleden