Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Brabantse kermisfans genieten in Goes

Brabantse kermisfans genieten in Goes

GOES - Ook Jesse Raaijmakers, Lucy Baars en Edwin de Crom uit Noord-Brabant zijn van de partij op de kermis in Goes. De mannen komen helemaal uit Brabant, omdat ze niet zomaar naar de kermis gaan; ze hebben namelijk een YouTube- kanaal waarop ze kermissen en pretparken bezoeken en hun ritjes filmen. 

Het idee om een YouTube-kanaal te beginnen, ontstond bij Jesse en Lucy en ze zijn nu anderhalve maand bezig met het filmen. Het kanaal heet ‘Gekkies met een zachte G’ en er staan al verschillende video’s op van attracties in pretparken Toverland, Plopsaland en van kermissen. Ze zijn altijd al kermisfanaten geweest. ‘’Toen ik een jaar of acht was, moest ik mijn ouders van attractie naar attractie slepen, omdat ik nog niet zonder begeleiding naar de kermis mocht”, vertelt Lucy. 

Omdat ze al zo lang en vaak naar de kermis gaan, weten ze er alles vanaf, zo is de ‘Tornado’ in Goes een attractie die je niet vaak ziet. “Dit jaar hebben we als doel om alle Boosters te doen.’’ De Booster is een grote ronddraaiende arm met inzittenden aan iedere kant, die nagenoeg ieder jaar te zien is op de kermis in Goes. ‘’We hebben een kleine verslaving aan de booster’, zegt Jesse.

Eén van de redenen dat ze er juist dit jaar in Goes bij zijn, is de ‘Propeller’. Dit is ook een attractie met een grote arm die beweegt als de slinger van een klok die over de kop gaat. ‘’Als er iets groots of nieuws staat, zijn wij van de partij.’’ Op de planning van de kermisfanaten staan onder andere nog de kermissen van Eindhoven en Tilburg.

Meer uit Beveland

Een kijkje in Ambachtscentrum Goes: 'Hoeden zijn mijn lust en mijn leven'

GOES - Op de Hollandsche Hoeve in Goes komen in het Ambachtscentrum allerlei disciplines samen. Jong en oud kijken er op woensdag en zaterdag hun ogen uit, kunnen er unieke spulletjes kopen en workshops volgen. De atelierhouders tonen hun passie achter de sfeervolle, door leerlingen van de Goese ambachtsschool vervaardigde geveltjes, geïnspireerd op woningen aan de Kleine Kade.

12 uur geleden
GGD: 'Ruim helft Zeeuwse jongvolwassenen ervaart psychische klachten'

GOES - Meer dan de helft van de Zeeuwen van 16 tot en met 25 jaar ervaart psychische klachten. Dit blijkt uit de Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022-2023, laat de GGD Zeeland dinsdag weten. ‘Dit is een groot vragenlijstonderzoek onder ruim 1500 Zeeuwse jongvolwassenen.’

16 uur geleden
Mannen slaan kunstgebit en bril kapot bij verkeersruzie, Borselenaar (25) opgepakt in Tilburg

VLISSINGEN - Bij een verkeersruzie op de Nieuwe Vlissingseweg in Vlissingen hebben twee mannen maandag een automobilist mishandeld. Het slachtoffer bleef achter met een kapotte bril en kapot kunstgebit. Dankzij hulp van getuigen kon de politie rond middernacht in Tilburg twee verdachten, onder wie een 25-jarige Borselenaar, aanhouden.

17 uur geleden
Topprestatie voor sporthal De Zwake

‘s-GRAVENPOLDER - Sporthal De Zwake in ‘s-Gravenpolder heeft in het kader van de landelijke samenwerking tussen Sportfondsen en JOGG-Teamfit de horeca aangevuld met gezondere keuzes.

18 uur geleden
Mijlpaal: Sawasdee verscheept 100e container voor ontwikkelingshulp

DRIEWEGEN - De Zeeuwse Stichting Sawasdee heeft maandagochtend vanuit Driewegen haar 99e en 100e zeecontainer verscheept met hulpgoederen voor schoolprojecten in Cambodja. 

1 dag geleden
Extra veel mode en lifestyle in Goes tijdens Vriendinnendag

GOES - Vriendinnendag gaf de koopzondag in Goes zondag extra allure. 

1 dag geleden
Op de werkvloer bij de keurslager: 'Dat je als slager 70, 80 uur werkt, is achterhaald'

GOES - Op de werkvloer van de slagerij vond Cees Mol het als jongen soms maar vies ruiken, herinnert hij zich lachend zijn eerste schreden in de slagerswereld. Al gauw rook hij daardoorheen en raakte in de zaak van zijn ouders gefascineerd door het ambacht. “Het is zó veelzijdig”, verklaart Mol. Sinds zijn zestiende werkt hij in deze branche en nu heeft hij al jaren een eigen keurslagerij. “Ik heb nooit iets anders willen doen.”

1 dag geleden