Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boyband BTS stapt over naar platenlabel met notering in Amsterdam

Boyband BTS stapt over naar platenlabel met notering in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Zuid-Koreaanse boyband BTS stapt over naar platenmaatschappij Universal Music, het label dat onlangs een beursnotering kreeg in Amsterdam. Voor Universal, dat als grootste muziekconcern ter wereld al samenwerkt met sterren als Taylor Swift, Billie Eilish en Lady Gaga, gaat het om een belangrijke deal.

BTS is tegenwoordig een van 's werelds populairste en best verkopende acts en Universal probeerde al jaren om zaken met de boyband te doen. Universal-topman Lucian Grainge had persoonlijk contact gezocht met het management van de K-pop-zangers en -rappers. Zo is het uiteindelijk gelukt om BTS los te weken bij Columbia Records van Sony Music.

"Hoewel we onze tijd bij Sony enorm waarderen en eeuwig dankbaar zullen zijn voor alles wat ze hebben gedaan en zullen blijven doen, kijken we uit naar ons nieuwe hoofdstuk in samenwerking met Universal", heeft BTS via zijn management laten weten. Hoeveel geld er met de overstap is gemoeid, is niet naar buiten gebracht.

Aandelen van Universal zijn sinds september genoteerd aan de Amsterdamse aandelenbeurs. Het ging om een van de grootste beursgangen op Beursplein 5 van de laatste jaren. Het concern heeft tegenwoordig ook een hoofdvestiging in Hilversum, naast het operationele hoofdkantoor in het Californische Santa Monica.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Vermaarde Britse Shakespeare-vertolker Antony Sher overleden

LONDEN (ANP) - De Britse acteur Antony Sher is op 72-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de Royal Shakespeare Company, waar Sher lang voor werkte, aan de BBC gemeld. De veteraan was de favoriete acteur van de Britse prins Charles, zo bekende de prins ooit.

2 dagen geleden
Moslims roepen Talpa op samenwerking met Meiland te verbreken

HILVERSUM (ANP) - De moslimgemeenschap in Nederland roept Talpa op om de samenwerking met de tv-familie Meiland te verbreken. Een groot aantal moslimorganisaties uit het hele land doet deze oproep nadat er commotie is ontstaan over anti-islamuitspraken die 'moeder' Erica Meiland in haar biografie doet.

2 dagen geleden
Zanger Arie Ribbens overleden

DEN HAAG (ANP) - Zanger Arie Ribbens, bekend van nummers als Polonaise Hollandaise en Brabantse nachten zijn lang, is vrijdag op 84-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn platenmaatschappij DFM vrijdag bekendgemaakt. De zanger achter vele carnavalskrakers kampte al jaren met gezondheidsproblemen.

2 dagen geleden
Pieter Klein wordt nieuwe hoofdredacteur van Nieuwsuur

HILVERSUM (ANP) - Onderzoeksjournalist Pieter Klein maakt de overstap van RTL Nieuws naar Nieuwsuur, zo maakten hij en Nieuwsuur vrijdagmiddag bekend. Hij volgt in februari Joost Oranje op als hoofdredacteur. Oranje gaat aan de slag als coördinator onderzoeksjournalistiek bij Nieuwsuur en NOS Nieuws.

2 dagen geleden
Ik Wil Dansen van Froukje is Song van het Jaar 2021

HILVERSUM (ANP) - Ik Wil Dansen van Froukje is door de luisteraars van VPRO 3voor12 uitgeroepen tot Song van het Jaar 2021. Dat werd donderdag bekendgemaakt in de NPO 1-talkshow M.

3 dagen geleden
Rapper Lil Kleine liep hersenschudding op bij beroving

ROTTERDAM (ANP) - Lil Kleine heeft een hersenschudding opgelopen toen hij in Rotterdam bij een beroving op straat werd geslagen met een vuurwapen. In een uitzending van het programma Bureau Rijnmond op regionale omroep RTV Rijnmond zijn beelden getoond van de drie verdachten die de Amsterdamse rapper begin november zijn peperdure horloge afhandig maakten.

3 dagen geleden
Rijksmuseum wijdt voor het eerst tentoonstelling aan Vermeer

AMSTERDAM (ANP) - Voor het eerst in zijn geschiedenis komt het Rijksmuseum met een tentoonstelling over de zeventiende-eeuwse meester Johannes Vermeer. De expositie, die in het voorjaar van 2023 is te zien, wordt volgens het Amsterdamse museum de grootste Vermeer-tentoonstelling ooit.

3 dagen geleden