Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bouwkundig ingenieur Frank van der Linden: ‘Bonifaciuskerk is juweeltje’

Bouwkundig ingenieur Frank van der Linden: ‘Bonifaciuskerk is juweeltje’

KWADENDAMME - De ramen met glas-in-lood aan de zuidwestkant van de Bonifaciuskerk in Kwadendamme zijn gerestaureerd. Als de afwerking is afgerond, kan de aannemer de steigers weghalen. Nog voor de kerst is het eindresultaat ook van buiten te bewonderen.

Al sinds kort na de bouwvak staat een deel van de Bonifaciuskerk, zowel binnen als buiten, in de steigers. Het is een jaar of zeven geleden dat er ramen zijn vernieuwd. “Deze kerk verkeert in zeer goed staat, het is een juweeltje”, zegt Frank van der Linden (foto, midden). Als bouwkundig ingenieur in dienst van Bisdom Breda heeft hij zo’n honderddertig gebouwen onder zijn hoede, naast kerken bijvoorbeeld ook pastorieën. De pastorie naast de Bonifaciuskerk is ook nog in gebruik, maar sinds zo’n 25 jaar wordt die niet meer bewoond door een pastoor.

De neogotische kruiskerk uit 1902, ontworpen door architect Piet van Genk, destijds de hofarchitect van het Bisdom Breda, staat er volgens Sjaak Uitterhoeve van de parochiekerncommissie zo goed bij, omdat ze onderhoud niet uitstelt. “Daar wordt het werk alleen naar meer en duurder van. We bulken niet van de poen, maar zetten onze middelen altijd zorgvuldig in en zoeken naar de beste verhouding tussen kwaliteit en prijs.” De ramen aan de zuidwestkant waren aangetast door regen en wind. “Daardoor waren de ramen niet meer waterdicht en was er lekkage ontstaan”, vertelt Uitterhoeve. In een speciaal glasatelier in Tilburg zijn de ramen gerestaureerd.

Meer uit Beveland

Burgemeester Dijksterhuis neemt Jaarboek Beveland 2023 in ontvangst

HEINKENSZAND - Burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele heeft uit handen van Robert Odekerken van Uitgeverij De Bode het Jaarboek Beveland 2023 in ontvangst genomen. 

18 uur geleden
Man gewond aan hoofd na ongeval Oosterschelde

COLIJNSPLAAT - Bij een ongeval op de Oosterschelde bij Colijnsplaat is zaterdagmiddag een man gewond geraakt aan het hoofd. De KNRM en de Kustwacht werden ingezet.

2 dagen geleden
Kapelse bigband 'The Evergreens' gaat terug in de tijd in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Op zaterdag 9 maart geeft bigband The Evergreens uit Kapelle een echte dansavond voor de liefhebbers van het stijldansen.

2 dagen geleden
Kunstenaar Dani Ploeger: 'Mijn werk gaat over de wereld waarin we leven'

VLISSINGEN - Bij de Souburgse fanfare leerde hij dat er meer mogelijk is dan 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'. Die les heeft Dani Ploeger ter harte genomen. Als kunstenaar zoekt hij de verbinding tussen de plek waar hij opgroeide en de kunstwereld. "Die mensen vinden me een rare, maar ik ben óók nog steeds iemand van het dorp."

2 dagen geleden
Auto belandt in sloot in buitengebied Borssele: Inzittenden naar het ziekenhuis

BORSSELE - In het buitengebied van Borssele is vrijdagavond een personenauto op zijn kop in een vrijwel droge sloot beland. Zeker twee personen raakten gewond.

2 dagen geleden
Hele gebied Omnium en Hollandsche Hoeve in Goes voortaan rookvrij

GOES - Binnen mocht al niet meer gerookt worden, maar voortaan is het hele terrein van het Omnium en de Hollandsche Hoeve in Goes een rookvrije zone. 'Hier komen veel kinderen en we willen het goede voorbeeld geven', aldus de partijen in het gebied die hiervoor samenwerken.

3 dagen geleden
Goes vernieuwt centrum-zuid, inwoners kunnen meedenken

GOES - De gemeente Goes presenteert een conceptplan voor de toekomst van het gebied centrum-zuid. Voordat de gemeenteraad hierover definitief besluit, kunnen inwoners tot maandag 1 april online meedenken en suggesties geven. Ook is er op maandag 18 maart een inloopavond over de nieuwe visie in buurthuis de Pit in Goes.

3 dagen geleden