Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bouwer voor nieuwe sporthal Kapelle in beeld

Bouwer voor nieuwe sporthal Kapelle in beeld

KAPELLE - Het Kapelse college van burgemeester en wethouders schuift Vaessen Algemeen Bouwbedrijf uit Raamsdonksveer naar voren voor de bouw van het nieuwe sportcentrum in Kapelle. De gemeenteraad besluit op 16 juni over dit voorstel en moet ook akkoord gaan met een extra investering van 2,3 miljoen euro. "Daarmee besparen we op langere termijn op de jaarlasten", zegt de Kapelse wethouder Jon Herselman.

Het college gaat voor een energiezuinig gebouw, zodat de gemeente later minder jaarlasten heeft aan het sportcentrum. Met het extra krediet erbij, komen de totale kosten voor het project op 15,3 miljoen euro.

Onderhoud

In de voorlopige gunning aan Vaessen is afgesproken dat het bouwbedrijf ook het onderhoud van het pand voor de komende twintig jaar voor haar rekening neemt.

Verbonden

Kapelle wil een sporthal, gymzaal en zesbaans wedstrijdbad met beweegbare bodem en scheidingswand realiseren. "Vaessen heeft in de aanbestedingsprocedure het beste ontwerp voor de nieuwbouw gepresenteerd", zegt Herselman. "Zij presenteert een complex met drie hoofdvormen voor zwembad, sporthal en gymzaal. Die worden met de lagere ruimten aan elkaar verbonden." 

Oktober

Als de gemeenteraad in juni instemt met het voorstel en extra krediet, wordt de gunning definitief. De komende maanden vult de gemeente het ontwerp voor het sportcentrum, in samenspraak met de gebruikers, verder in. "In oktober beginnen de bouwwerkzaamheden." Het huidige sportcentrum blijft in gebruik tot het nieuwe sportcentrum in de zomer van 2022 klaar is.

Meer uit Reimerswaal

Groot herbestratingsproject in Wemeldinge Noord

WEMELDINGE - Dinsdag begint de herbestrating in het noordelijk deel van Wemeldinge. De komende maanden gaan in fases verschillende straten op de schop.

16 uur geleden
Molentocht op Eerste Pinksterdag: 'Passie voor rijdend erfgoed leeft in Zeeland'

GOES - Al meer dan 34 jaar wordt op de derde zondag van mei de Molentocht gereden waarbij 300 oldtimers de mooiste routes van Zeeland verkennen. Dit jaar vindt het evenement plaats op eerste Pinksterdag. Gestart wordt vanaf Vliegveld Midden Zeeland en de finish is op de Grote Markt in Goes. Onderweg is er altijd een aantal tussenstops, dit jaar bij Rijtuig- en Meubelstoffeerderij C.J. Brouwer in 's-Heer Hendrikskinderen.

1 dag geleden
Kunstmarkt en Schildersdag in kerktuin Kapelle

KAPELLE - Kapelle Cultureel sluit vandaag traditiegetrouw het evenementenseizoen af met de jaarlijkse Kunstmarkt & Schildersdag.

1 dag geleden
Toujours Kapelle: Drukke en gezellige zaterdag voor de boeg

KAPELLE - Deze week is het Toujours Kapelle, met herdenkingen, maar ook feestelijke activiteiten. Deze meeste activiteiten vinden deze zaterdag plaats. 

2 dagen geleden
Waterschap begint met jaarlijks onderhoud aan wegen door heel Zeeland

KRUININGEN/KAPELLE - Waterschap Scheldestromen is begonnen met het jaarlijkse groot onderhoud aan waterschapswegen op diverse locaties in Zeeland. 'Sommige wegen worden slechts enkele uren afgesloten, bij andere wegen kan de afsluiting oplopen tot enkele dagen of weken', laat het waterschap weten. 

2 dagen geleden
Drie dagen Kunst- en Natuurroute door Wemeldinge

WEMELDINGE - Kunst- en Natuurroute Wemeldinge viert het 25-jarig jubileum dit pinksterweekeinde. 

2 dagen geleden
Waterschap: 'Dijkversterking komt op stoom'

KRUININGEN/KAPELLE - De jaarrekening over 2023 van waterschap Scheldestromen laat een positief slotsaldo zien van 1,78 miljoen euro. 

2 dagen geleden