Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bouw Veersepoort 5 van Start

Bouw Veersepoort 5 van Start

MIDDELBURG - Op de locatie van het voormalige sportcomplex aan de Nassaulaan te Middelburg is donderdag 24 november de officiële paal geslagen voor de 33 nieuwe appartementen in het project Veersepoort 5. Samen met de kopers en genodigden heeft de heer J. Louws, Wijkwethouder van Veersepoort en locoburgemeester van  de gemeente Middelburg, de start van de bouw ingeluid. Dit gebeurde met een feestelijke handeling rondom de officiële heipaal. Na dit feestelijke moment is er getoost op een voorspoedige bouw en werd er, onder het genot van een hapje en drankje, gezellig nagepraat.

Het project Veersepoort 5 is een nieuwbouwproject van Stevast Baas & Groen B.V. uit Capelle aan den IJssel.In totaal worden 108 woningen in Veersepoort 5 gerealiseerd. Naast de 33 appartementen worden ook 75 grondgebonden woningen gebouwd.Op deze plek aan de Nassaulaan bevond zich vroeger de atletiekbaan voor hardloopwedstrijden van Dynamica en het bijbehorende sportcomplex. Stevast Baas & Groen heeft in nauwe samenwerking met gemeente Middelburg en architectenbureau AHH uit Amsterdam op deze plek een onderscheidend en comfortabel nieuwbouwproject ontwikkeld. Veersepoort 5 ligt op loopafstand van het historische centrum van Middelburg en in de directe omgeving bevinden zich bovendien winkels, scholen, sportfaciliteiten en ook het openbaar vervoer is binnen handbereik.

Officieel gestart
In Veersepoort 5 worden naast de 33 luxe appartementen ook 38 Hofwoningen en 37 Stadsvilla’s gebouwd. Negen van de Hofwoningen zullen te huur worden aangeboden in het middensegment.De woningen kennen een grote diversiteit in grootte, indeling en prijs, wat Veersepoort 5 aantrekkelijk maakt voor verschillende doelgroepen. De Stadsvilla’s en appartementen zijn daarbij uitermate geschikt als levensloopbestendige woningen. Alle grondgebonden woningen in het plan worden energieneutraal gerealiseerd en alle appartementen zijn bijna energieneutraal. De bouw van de appartementen is nu officieel gestart. In februari wordt gestart met de heiwerkzaamheden van de grondgebonden woningen. Naar verwachting worden de eerste woningen en appartementen begin 2024 opgeleverd. De bouw van Veersepoort 5 wordt uitgevoerd door Dura Vermeer Bouw Zuid BV uit ’s-Hertogenbosch.

Schenking aan ZOA
Ter gelegenheid van deze feestelijke gebeurtenis is er door Stevast Baas & Groen een cheque overhandigd aan ZOA. ZOA is een non-profitorganisatie die mensen ondersteunt die lijden als gevolg van een gewapend conflict of natuurramp door hen te helpen hun bestaan opnieuw op te bouwen. Mede met het geld dat is geschonken kan ZOA diverse huizen in Oekraïne winterklaar maken.

Geïnteresseerden
Alle grondgebonden woningen zijn inmiddels verkocht. Er zijn momenteel nog vier appartementen beschikbaar waarvan één penthouse. Via www.veersepoort5.nl kunnen geïnteresseerden het beschikbare aanbod bekijken en hun interesse kenbaar maken. Zij worden dan door de makelaars van het project benaderd. Voor verhuur van de huurwoningen van Veersepoort 5 kunnen geïnteresseerden zich melden bij de verhuurder: De Rentmeester Vastgoedmanagement via www.de-rentmeester.com.

Meer uit Middelburg

Sint maakt Archipelschool De Sprong groen

KOUDEKERKE - Archipelschool De Sprong in Koudekerke heeft vandaag een start gemaakt met het vergroenen van het schoolplein.?Sinterklaas en zijn Pieten kwamen vanmorgen om 8:30 uur met de tractor naar de school. 

12 uur geleden
Subsidies Provincie Zeeland voor masterclass schrijven filmplannen en Middelburg Winterstad

MIDDELBURG - Op 21 juli 2023 stelde de Provincie Zeeland een nieuwe subsidieregeling open, de Impuls Jongerencultuur. Het doel van de regeling is jongeren te stimuleren nog meer en vaker deel te nemen aan culturele activiteiten. Gedeputeerde Staten heeft vandaag besloten twee projecten te subsidiëren.  

13 uur geleden
Rechter eist rectificatie Science Guide van berichtgeving over naderend faillissement UCR

MIDDELBURG - De rechter eist een rectificatie van Science Guide van deberichtgeving over een naderend faillissement voor University College Roosevelt (UCR) in Middelburg. In recente publicaties op Scienceguide.nl is er meerdere malen gespeculeerd over een naderend faillissement van UCR. 

13 uur geleden
John de Jonge voorgedragen als nieuwe wethouder Veere

DOMBURG - Op dinsdag 4 december heeft Hart voor Veere (HVV) bekend gemaakt dat John de Jonge wordt voorgedragen als haar nieuwe wethouder in de gemeente Veere. Hij is 61 jaar en woont in Vlissingen. John de Jonge is vooral bekend als voormalig wethouder van de gemeente Vlissingen. Hij zal de op 12 september teruggetreden Marcel Steketee opvolgen in deze functie.

14 uur geleden
Lange Jan in Middelburg luidt nieuwe jaar alvast in door programmeerfoutje

MIDDELBURG - Commotie in Middelburg, rond middernacht. Om 12.00 uur werden de klokken van de Lange Jan spontaan geluid. Dat duurde zeker tien minuten. Op sociale media vroegen veel mensen zich af of de beroemde toren misschien op hol was geslagen.

17 uur geleden
Scooterbestuurder gewond na valpartij Middelburg

MIDDELBURG – Bij een eenzijdig ongeval in Middelburg is maandagmiddag een scooterbestuurder gewond geraakt.

1 dag geleden
Kees en zijn inzet voor Grijpskerke

GRIJPSKERKE - In het verleden werkte Kees 's nachts waardoor de dag uit vrije tijd bestond. Het helpen van anderen is hem niet onbekend, want zoals Kees over die tijd vertelt: “Ik deed toen nog best wel eens wat voor een ander." Inwoners uit Grijpskerke wisten Kees te vinden en dat is nu niet anders, want via vrijwilligerswerk is de inzet van Kees voor het dorp alleen maar vergroot.

1 dag geleden