Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bouw van studentencomplex aan Kanaalweg is begonnen

Bouw van studentencomplex aan Kanaalweg is begonnen

MIDDELBURG - De bouw van de 119 appartementen aan de Kanaalweg in Middelburg is maandag officieel begonnen. 

Wethouders Johan Aalberts en Chris Dekker van de gemeente Middelburg gaven het startsein. Het complex bestaat uit drie gebouwen. 

In de appartementen is plaats voor in totaal 236 studenten. Het gebouw is gasloos en er wordt 1400 vierkante meter aan zonnepanelen geplaatst. Op de locatie aan de Kanaalweg is ook plek voor 48 parkeerplaatsen voor auto’s en 240 plekjes voor fietsers. 

Groeiend

Woongoed Middelburg heeft opdracht gegeven voor de bouw. Ze speelt hiermee in op de groeiende vraag naar studentenwoningen. “Dit toont aan dat binnenstedelijk bouwen, zelfs op de moeilijkste plaatsen mogelijk is als de gemeente, opdrachtgever en bouwer goed samenwerken”, zegt Eric de Ceuster, directeur-bestuurder van de woningcorporatie. 


Een impressie van het studentencomplex aan de Kanaalweg. - Foto: Laura Dor

Volgende maand begint de aannemer met het bouwrijp maken van het terrein. De bouw begint op 23 november. De werkzaamheden moeten in april 2022 klaar zijn. 

Tijdens de bouwperiode is één rijweg van de Kanaalweg afgesloten. Er is dan eenrichtingsverkeer van het station naar de Schroeweg. 

Meer uit Middelburg

'Vrijheid om bijna alles zelf te maken houdt het vak boeiend'

DOMBURG - Souschef Joris Kriele (49) werkte niet eerder in zo’n groot bedrijf als het Badhotel in Domburg. Hij ging met chef-kok Marco Bastiaanse eerst in gesprek over de primaire voorwaarde om zijn liefde voor het vak te waarborgen; de vrijheid om zoveel mogelijk zelf te maken. Dat gesprek is nu vijftien jaar geleden. Supervisor Food & Beverage Marieanne Noordhoek (26) ervaart haar driejarig dienstverband als een bliksemcarrière. Hun werkvloeren hebben alles met elkaar te maken, zeven dagen per week.

34 minuten geleden
Match: Zeeuws Museum 1 op 1 met Rijksmuseum

MIDDELBURG - Deze zomer worden twaalf topstukken uit het Rijksmuseum gematcht met werken van twaalf musea in Nederland. In elke provincie één. Het topstuk uit het Rijksmuseum ontmoet in deze musea een verwant topstuk uit de eigen collectie: een perfecte Match. In het Zeeuws Museum vindt een intieme ontmoeting plaats tussen een werk van Thérèse Schwartze uit het Rijksmuseum en een werk van Emile Delpérée uit de eigen collectie.

21 uur geleden
Middelburg zoekt samen met inwoners naar bouwlocaties

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg gaat de komende maanden samen met inwoners op zoek naar nieuwe bouwlocaties binnen de gemeente. Net als in alle andere gemeentes in Zeeland is de woningbouwopgave groot. De raad heeft gisterenavond het voorstel goedgekeurd om door middel van een loting inwoners te betrekken bij de zoektocht naar locaties voor nieuwe woningen.

21 uur geleden
Start van ZLM Tour in Westkapelle

WESTKAPELLE - Westkapelle is dit jaar een startlocatie in de ZLM tour (7 t/m 11 juni 2023). Op donderdag 8 juni 2023 vindt het vertrek voor de eerste etappe plaats in Westkapelle. De finish in ‘s-Heerenhoek. Om 12.00 uur geeft wethouder Marcel Steketee het startschot.

21 uur geleden
Buurt- en beweegfeest met heropening paviljoen én opening van een grootse en nieuwe activiteit op Speelhof Hoogerzael

MIDDELBURG - Op zaterdag 3 juni vanaf 10.30 organiseert Speelhof Hoogerzael in samenwerking met Middelburg Beweegt, het Buurt- en beweegfeest. Behalve een uitgebreid beweegprogramma voor jong en oud, wordt op deze dag het paviljoen heropend.

2 dagen geleden
Brandweer Arnemuiden blust buitenbrand

ARNEMUIDEN – De brandweerlieden van Arnemuiden hebben woensdagmiddag een buitenbrand geblust langs het spoor. De brandweerlieden werden omstreeks 17.10 uur opgeroepen voor een buitenbrand aan de Steigerweg in Arnemuiden. Ze kwamen zonder spoed ter plaatse.

2 dagen geleden
Twee weekenden Jazz in Zeeland

MIDDELBURG/TERNEUZEN - Het aftellen is begonnen want in juni is het zover! Twee weekenden vol jazzmuziek in Terneuzen en Middelburg. Waar de meeste festivals op een locatie plaats vinden, weet ZeelandJazz Festival het voor elkaar te krijgen om op twee locaties jazzmuziek tot leven te brengen.

2 dagen geleden