Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bouw nieuw ‘t Gasthuis gaat nu echt beginnen

Bouw nieuw ‘t Gasthuis gaat nu echt beginnen

GOES – De sloop van een deel van ‘t Gasthuis begint nog dit kwartaal. 

Het gaat om het deel De Veste, dat een tijdje als covid-vleugel heeft gediend. De sloop is tevens het begin van de nieuwbouw voor Residence ‘t Gasthuis van Zorggroep Ter Weel, waarvoor maandag de aannemersovereenkomst is getekend. Aannemersbedrijf Van der Poel gaat het bouwen. 

Vervangen

Het huidige Gasthuis aan de Oostsingel is verouderd. “Het is nauwelijks geïsoleerd en de klimaatinstallaties zijn aan vervanging toe. Na een ontwikkeltraject van enkele jaren kunnen we nu werkelijk met de realisatie aan de slag”, zegt Tom de Caluwé van Van der Poel. “Met het gebouw spelen we in op de behoefte dat ouderen steeds langer zelfstandig willen blijven wonen. Als er bij bewoners van dit woonzorgcentrum behoefte aan zorg ontstaat, kan die op maat geboden”, voegt Coby Traas van Ter Weel toe. 

Afroep

Het is mogelijk, omdat er zorgappartementen komen, naast de koop- en huurappartementen. “De zorg is als het ware altijd op afroep beschikbaar.” 

Het oude gebouw gaat tegen de vlakte, maar het karakter blijft behouden. De bebouwing tussen de Reigerstraat en Oostsingel en aan de Kievitlaan krijgen een meer samenhangende uitstraling. Bovendien komt het nieuwe gebouw meer aan de randen van de kavel. In het midden komt er een binnenplaats, die ook een doorgang is. 

Het gebouw gaat in fases tegen de vlakte. Daardoor kunnen er mensen blijven wonen en worden verzorgd. “Als de eerste fase gereed is, verhuizen de huidige bewoners naar de zorgappartementen. Op momenten van echte overlast, zullen er extra activiteiten of uitstapjes worden georganiseerd.” 

Bewoners van het te slopen deel De Veste verhuizen naar appartementen van RWS of een andere locatie van Ter Weel. “Als alles volgens planning verloopt, vindt de eindoplevering van het project voor de zomer van 2024 plaats”, zegt De Caluwé. 

Meer uit Beveland

Duitse vrouw (22) verdacht van veroorzaken zwaar ongeluk en rijden onder invloed

KAMPERLAND - Een 22-jarige Duitse vrouw is aangehouden voor het ernstige verkeersongeval zondag op de Oost-Westweg tussen Vrouwenpolder en Kamperland. 

23 uur geleden
Colinda werkt op de dagbesteding: 'Eruit halen wat erin zit bij de cliënt, dat is mijn doel'

GOES - Met een lunchroom, atelier en winkeltje is De Hippe Zeeuw in Goes een veelzijdige dagbestedingslocatie. De cliënten kunnen met allerlei verschillende werkzaamheden ontdekken waar hun passie ligt. Dat is voor Colinda van Meerkerk-de Kok misschien wel het mooiste aspect van haar baan als medewerker dagbesteding. “Cliënten laten doen waar ze goed in zijn, wat ze leuk vinden, dat vind ik heel belangrijk. Soms weten cliënten niet waar hun hart ligt en probeer je daar achter te komen. Als je dan iemands ogen ziet oplichten… dat is de reden waarom ik de zorg in ben gegaan.”

1 dag geleden
Goese korfbalvereniging Togo viert 90-jarig jubileum

GOES - De Goese korfbalvereniging Togo viert zaterdag 30 september haar 90-jarig jubileum.

1 dag geleden
Meerdere gewonden bij een aanrijding tussen Kamperland en Vrouwenpolder

KAMPERLAND- Bij een ongeluk op de Oost-Westweg (N57) tussen Kamperland en Vrouwenpolder zijn vanmiddag zeker vier personen gewond geraakt. Meerdere hulpdiensten, waaronder een rapid responder, gingen ter plaatse. De weg is momenteel afgesloten tussen Vrouwenpolder en De Banjaard. Het verkeer wordt via de parallelweg geleid. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend.

1 dag geleden
's-Heerenhoek maakt zich op voor dorpsfeest tijdens Cultuur uit de Zak

‘s-HEERENHOEK - De Borselse wethouder van kunst en cultuur, Marga van de Plasse, opent Cultuur in de Zak zaterdag 30 september om 10.00 uur in ‘s-Heerenhoek. Hier komt de op handen zijnde sluiting van de Sint-Willibrorduskerk terug in het programma. Zo is er de expositie ‘Geloof in de toekomst’, waarvoor kinderen uit het dorp creatief bezig zijn.

1 dag geleden
Rubriek Goes Gezien: Gewonemensenstandbeelden

Er staan in Nederland heel wat standbeelden van bekende mensen die niet meer onder ons zijn. Twee vragen vóór u verder leest: wilt u even bedenken wat de top 4 is? En hoeveel beroemdemensenstandbeelden staan er in Goes?

2 dagen geleden
Ook Ellewoutsdijk doet mee aan Cultuur in de Zak

ELLEWOUTSDIJK - Cultuur in de Zak staat zaterdag 30 september voor een dag vol muziek, koorzang, dans, exposities, workshops, demonstraties, circustheater, familietheater, kinderactiviteiten en fiets- en wandeltochten. Het festival wordt georganiseerd door de Culturele Raad Borsele in samenwerking met culturele organisaties, verenigingen, dorpsraden en vrijwilligers in Baarland, Ellewoutsdijk, ’s-Heer Abtskerke, ’s-Heerenhoek, Heinkenszand, Kwadendamme, Lewedorp, Oudelande en Ovezande.

3 dagen geleden