Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bouw nieuw politiebureau Middelburg vertraagd

Bouw nieuw politiebureau Middelburg vertraagd

MIDDELBURG - Anders dan de borden op de bouwplaats suggereren zal het nieuwe politiecomplex in Middelburg niet eind dit jaar maar pas volgende zomer in gebruik worden genomen. De bouw heeft onlangs dan wel haar hoogste punt bereikt maar de realisatie van het nieuwe politiebureau heeft wel de nodige vertraging opgelopen.

Districtschef Joost Manusama en aannemer Denys Engineers & Contractors BV uit Moerdijk, die werd gekozen na een aanbestedingsprocedure, zetten ruim een jaar geleden hun handtekeningen onder de overeenkomsten voor de bouw van het nieuwe districtskantoor voor de politie op Walcheren. In juli 2021 startten de werkzaamheden op het terrein. De oplevering werd gepland voor november/december 2022 maar dat gaat niet gehaald worden, zo heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

April 2023
Volgens politiechef Manusama is de verwachting nu dat het complex april 2023 wordt opgeleverd. Hierna moet de inrichting nog worden verzorgd. Als alles volgens plan verloopt trekt de politie dan volgende zomer definitief in het nieuwe gebouw. Dat de bouw vertraging heeft opgeleverd heeft volgens de politie onder meer te maken met vertraagde leveringen van bouwmaterialen en problemen met het grondwaterpeil. Als het complex klaar is, staat er volgens Manusama wel een pand dat er nog tientallen jaren tegenaan kan. “Het complex wordt energieneutraal en de bouw is bovendien zover als mogelijk circulair uitgevoerd. Dat betekent dat gebruikte materialen later eventueel hergebruikt kunnen worden. Als overheidsapparaat hebben we hierin natuurlijk een voorbeeldfunctie maar we denken ook aan onze eigen (klein)kinderen”, aldus de districtschef.

360 werkplekken
Als de nieuwbouw klaar is, verhuizen politiemensen die nu nog werkzaam zijn op de bureaus aan de Achter de Houttuinen, de Buitenruststraat en de Segeerssingel in Middelburg nu naar één locatie. Ook politiemedewerkers die nu nog werkzaam zijn  p andere bureaus verhuizen deels naar het nieuwe complex. Het gaat dan bijvoorbeeld om collega’s die nu in Goes werkzaam zijn. Al met al biedt het nieuwe complex plaats voor in totaal 400 FTE’s. Er komen 360 werkplekken, welke zijn voorzien van de laatste technologische snufjes. Ervaring die in coronatijd is opgedaan met werken op afstand en beeldbellen wordt nu gebruikt om de werkplekken optimaal in te richten, zo legde de politie vandaag uit tijdens een rondleiding voor de pers.

Burgers kunnen straks in het nieuwe gebouw op de begane grond voor de politiezorg zoals die nu wordt geboden op het bureau Achter de Houttuinen. Het gaat dus om onder meer om de mogelijkheid om aangifte te doen. Het bureau in Vlissingen blijft overigens gewoon open. De huidige Middelburgse bureaus worden te zijner tijd verkocht.

Meer uit Middelburg

Wilma Atsma nieuwe interim gemeentesecretaris gemeente Veere

DOMBURG - Vanaf 9 augustus zal Wilma Atsma starten bij de gemeente Veere als interim gemeentesecretaris. Zij volgt de onlangs gestopte Peter Brakman op.

1 dag geleden
Slaapstrandhuisjes in Veere voor vluchtelingen

VEERE - Op het voormalig voetbalveld aan de Veerseweg in de stad Veere worden er in oktober zes slaapstrandhuisjes geplaatst. De strandhuisjes worden gebruikt voor de huisvesting van Oekraïense vluchtelingen.

1 dag geleden
De Kermis in Middelburg is begonnen

MIDDELBURG - De kermis in Middelburg is gisteren om 13.00 uur van start gegaan. Het was de eerste dag meteen flink druk. De kermis duurt tot en met donderdag 11 augustus. Op de Markt en Plein 1940 staan dit jaar dertig attracties.

1 dag geleden
Brand in schuur achter woning Zuiverseweg Domburg

DOMBURG - In een schuur achter een woning aan de Zuiverseweg in Domburg is brand uitgebroken. De brandweer was snel aanwezig om de brand te blussen.

1 dag geleden
Gezocht: Wie wil geïnterviewd worden over eenzaamheid?

MIDDELBURG/VEERE/VLISSINGEN - Meedoen, zinvol bezig zijn en gewaardeerd worden door je omgeving, dat wil iedereen. Maar soms lukt het (even) niet. Gevoelens van eenzaamheid liggen dan op de loer. Tijdens de landelijke Week tegen Eenzaamheid (29 september tot en met 6 oktober 2022) staan we stil bij deze gevoelens. En aan wat je zou kunnen doen om mee te doen en je gewaardeerd te voelen. 

2 dagen geleden
Studenten trappen na twee jaar het nieuwe studiejaar weer af met Kickoff Festival Zeeland

VLISSINGEN - Donderdag 8 september trappen studenten in Zeeland het studiejaar gezamenlijk af op het Bellamypark in Vlissingen tijdens Kickoff Festival Zeeland. Kickoff Festival Zeeland is hét studentenfestival voor studenten van de HZ, Scalda en University College Roosevelt, met optredens van onder andere Bizzey, FeestDJ Ruud en Gregor Salto.

2 dagen geleden
Gemeente Middelburg verlengt noodopvang asielzoekers in Studio A58 met een jaar

MIDDELBURG - Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Middelburg heeft deze week het besluit genomen om de noodopvang van asielzoekers met een jaar te verlengen. Uiterlijk 30 november 2023 stopt de opvang in Studio A58.

2 dagen geleden