Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bouw nieuw politiebureau Middelburg vertraagd

Bouw nieuw politiebureau Middelburg vertraagd

MIDDELBURG - Anders dan de borden op de bouwplaats suggereren zal het nieuwe politiecomplex in Middelburg niet eind dit jaar maar pas volgende zomer in gebruik worden genomen. De bouw heeft onlangs dan wel haar hoogste punt bereikt maar de realisatie van het nieuwe politiebureau heeft wel de nodige vertraging opgelopen.

Districtschef Joost Manusama en aannemer Denys Engineers & Contractors BV uit Moerdijk, die werd gekozen na een aanbestedingsprocedure, zetten ruim een jaar geleden hun handtekeningen onder de overeenkomsten voor de bouw van het nieuwe districtskantoor voor de politie op Walcheren. In juli 2021 startten de werkzaamheden op het terrein. De oplevering werd gepland voor november/december 2022 maar dat gaat niet gehaald worden, zo heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

April 2023
Volgens politiechef Manusama is de verwachting nu dat het complex april 2023 wordt opgeleverd. Hierna moet de inrichting nog worden verzorgd. Als alles volgens plan verloopt trekt de politie dan volgende zomer definitief in het nieuwe gebouw. Dat de bouw vertraging heeft opgeleverd heeft volgens de politie onder meer te maken met vertraagde leveringen van bouwmaterialen en problemen met het grondwaterpeil. Als het complex klaar is, staat er volgens Manusama wel een pand dat er nog tientallen jaren tegenaan kan. “Het complex wordt energieneutraal en de bouw is bovendien zover als mogelijk circulair uitgevoerd. Dat betekent dat gebruikte materialen later eventueel hergebruikt kunnen worden. Als overheidsapparaat hebben we hierin natuurlijk een voorbeeldfunctie maar we denken ook aan onze eigen (klein)kinderen”, aldus de districtschef.

360 werkplekken
Als de nieuwbouw klaar is, verhuizen politiemensen die nu nog werkzaam zijn op de bureaus aan de Achter de Houttuinen, de Buitenruststraat en de Segeerssingel in Middelburg nu naar één locatie. Ook politiemedewerkers die nu nog werkzaam zijn  p andere bureaus verhuizen deels naar het nieuwe complex. Het gaat dan bijvoorbeeld om collega’s die nu in Goes werkzaam zijn. Al met al biedt het nieuwe complex plaats voor in totaal 400 FTE’s. Er komen 360 werkplekken, welke zijn voorzien van de laatste technologische snufjes. Ervaring die in coronatijd is opgedaan met werken op afstand en beeldbellen wordt nu gebruikt om de werkplekken optimaal in te richten, zo legde de politie vandaag uit tijdens een rondleiding voor de pers.

Burgers kunnen straks in het nieuwe gebouw op de begane grond voor de politiezorg zoals die nu wordt geboden op het bureau Achter de Houttuinen. Het gaat dus om onder meer om de mogelijkheid om aangifte te doen. Het bureau in Vlissingen blijft overigens gewoon open. De huidige Middelburgse bureaus worden te zijner tijd verkocht.

Meer uit Middelburg

Zeeuws schrijversduo in de prijzen bij landelijke schrijfwedstrijd

RIJEN - Op zaterdag 3 december werd in Rijen de uitslag van de Waterloper bekendgemaakt. De Waterloper is een themaverhalenwedstrijd in de genres fantasy, horror en sciencefiction voor maximaal 10.000 woorden. Dit was de vijfde editie, met zeventig inzendingen: een record, nooit eerder deden er zoveel verhalen mee. Heleen van den Hooven uit Vlissingen werd tweede, met het verhaal 'Schaduwwerker'. Zij veroverde, samen met Marielja de Geus uit Middelburg, ook de derde podiumplaats, met wie ze het verhaal 'Tess' zeewier' schreef.

6 minuten geleden
Domburgse ondernemers stemmen ruim voor oprichting BIZ

DOMBURG - De afgelopen twee weken konden de ondernemers uit Domburg hun stem uitbrengen met betrekking tot de Bedrijven Investering Zone (BIZ). Onder toezicht van de gemeente vond de stemming plaats om het formele draagvlak te peilen. Op vrijdag 1 december heeft wethouder de Visser bekend gemaakt dat een ruime meerderheid van de ondernemers vóór de oprichting van de BIZ Domburg heeft gestemd.

2 uur geleden
Stichting Petra organiseert weer een Kerstbenefietconcert

MIDDELBURG - Op zondagmiddag 17 december 2023 organiseert Stichting Petra organiseert weer een Kerstbenefietconcert in de Hoeksteen, aan de Roozenburglaan in Middelburg.

2 uur geleden
Auto belandt in sloot bij botsing op de Prelaatweg in Aagtekerke

AAGTEKERKE- Bij een botsing tussen twee personenauto's op de Prelaatweg is zondagmiddag een auto in de sloot beland. Eén bestuurder is gewond naar het ziekenhuis overgebracht.  De oorzaak van het ongeval is nog onbekend.

3 uur geleden
Aftellen tot Kerstmis: adventstoer gelanceerd in Middelburg Winterstad

MIDDELBURG - In Middelburg is vrijdag de zogenoemde Advent Visual Art Tour gelanceerd. De toer, waarbij in de maand december iedere dag een nieuw scherm met videokunst wordt geopend, maakt deel uit van Middelburg Winterstad.

10 uur geleden
Kerst in De Oostkerk

MIDDELBURG - Oost, west… Kerst op zijn best in de Oostkerk! Ook in de decembermaand is er genoeg te beleven in de Cultuurkoepel van Middelburg. In het weekend van 16 & 17 december staan Wibi Soerjadi en Cor Bakker met een kerstconcert in de kerk. De vrijdag daarop is er een X-MAS SING ALONG onder leiding van The Kickz. Op 15 december staat Dutch Baroque in de Oostkerk met het programma Magnificat anima mea Dominum. 

1 dag geleden
Theaterloods-B speelt Leeuwenhart voor basisscholen

MIDDELBURG - De nieuwe productie van De Zeeuwse jeugdtheatermakerij Theaterloods-B heet 'Leeuwenhart' en is bedoeld voor leerlingen van de bovenbouw van het basisonderwijs.

1 dag geleden