Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bouw levensloopbestendige woningen in Aagtekerke en Serooskerke van start

Bouw levensloopbestendige woningen in Aagtekerke en Serooskerke van start

AAGTEKERKE - Vorige week is de bouw gestart van vier levensloopbestendige woningen aan de Burgemeester Geuzestraat in Aagtekerke. Dit nieuwe bouwconcept past Zeeuwland ook toe in Serooskerke. Begin november gaat daar de bouw van acht levensloopbestendige woningen van start in de Poortstraat en Noordhoutstraat. Naar verwachting ontvangen de eerste bewoners van de Burgemeester Geuzestraat in januari 2022 de sleutel. Eind februari 2022 geldt dit voor de bewoners van de Poortstraat en Noordhoutstraat.

De nieuwbouw komt op de fundering van de ‘duplexwoningen’ die voorheen op deze plek stonden. Dit is mogelijk omdat de nieuwe woningen minder zwaar zijn dan de woningen die er stonden. Daarnaast worden de nieuwe woningen prefab geleverd. Dit alles zorgt voor een zeer snelle bouw. Door deze nieuwe manier van bouwen is het realiseren van betaalbare woningen voor de doelgroep nog beter mogelijk.

Levensloopbestendige woningen
De levensloopbestendige woningen hebben een woonkamer, slaapkamer en badkamer op de begane grond. De zolder op de verdieping is vrij in te delen door de bewoners. De woningen hebben een eigen tuin met berging en zijn bestemd voor kleine huishoudens vanaf 55 jaar. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd.

Energieneutraal
De woningen worden zeer energiezuinig, mede door toepassing van zonnepanelen, hoge isolatiewaarde, vloerverwarming, driedubbelglas en een goede kierdichting. Ook beschikken ze over een vraag-gestuurde mechanische ventilatie. De toegepaste materialen zijn duurzaam en onderhoudsarm. WTS architecten uit Vlissingen heeft de woningen ontworpen. Aannemingsbedrijf Fraanje uit ’s-Heer Arendskerke zorgt voor de bouw van de woningen.

Een op een gesprek met bewoners
De bestaande ‘duplexwoningen’ voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd. Zeeuwland is in gesprek gegaan met de bewoners en heeft besloten de woningen tevervangen door nieuwbouw. Met hulp van Zeeuwland hebben alle bewoners inmiddels andere woonruimte gevonden. Een deel van de bewoners keert terug naar de nieuwbouwwoningen.

Meer uit Middelburg

Marcel Fränzel waarnemend burgemeester in Middelburg

MIDDELBURG - De commissaris van de Koning in de provincie Zeeland, de heer drs. J.M.M. (Han) Polman, heeft de heer M.A. (Marcel) Fränzel MSc. (1960) benoemd als waarnemend burgemeester van Middelburg. Zijn benoeming gaat in op 13 maart 2024. Dit besluit volgt op de benoeming van de heer mr. H.M. (Harald) Bergmann als burgemeester van de gemeente Schiedam per diezelfde datum.

14 uur geleden
Oekraïense klanken vanaf de stadhuiscarillon in Veere

VEERE - Het is deze week twee jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel. Om de Oekraïense vluchtelingen te laten weten dat Nederland meeleeft, laat stadsbeiaardier David van der Vlies op donderdag 22 februari van 12.00 tot 13.00 uur. Oekraïense muziek horen van het carillon in Veere.

23 uur geleden
Traumahelikopter ingezet voor reanimatie in Middelburg

MIDDELBURG - De Rotterdamse traumahelikopter is woensdagmorgen ingezet voor een reanimatie in Middelburg. De patiënt is per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

23 uur geleden
Sloop en nieuwbouw van 16 eengezinswoningen in de Stromenwijk in Middelburg

MIDDELBURG - Woongoed Middelburg werkt aan de energietransitie van haar woningvoorraad: gasloze en energiezuinige woningen. Voor de 16 woningen in de Oosterscheldestraat Stromenwijk kiest Woongoed voor sloop en nieuwbouw.

1 dag geleden
Ontmoeting en uitwisseling rondom dementie

MIDDELBURG - Er zijn ruim 260 Alzheimer Cafés en Trefpunten verspreid door het land, georganiseerd door de vrijwilligers van Alzheimer Nederland. Elke bijeenkomst heeft een thema dat door de gespreksleider wordt uitgediept met een (ervarings)deskundige.

1 dag geleden
Vleeshal lanceert programma Team V voor jonge kunstliefhebbers

MIDDELBURG - Vleeshal in Middelburg nodigt jongeren tussen de 15 en 21 jaar uit om deel te nemen aan het programma Team V programma.

1 dag geleden
Alta Luna presenteert EP in Middelburg

MIDDELBURG - Op 12 april 2024 brengt Alta Luna haar EP 'Shorter Days, Longer Nights' uit. Om dit te vieren spelen zij diezelfde dag hun EP-release show in De Spot in Middelburg.  Op 1 maart is er alvast een voorproefje in de vorm van de single 'Faces', die dan uitkomt.

1 dag geleden