
Boudewijn Siemons vaste topman Havenbedrijf Rotterdam
ROTTERDAM (ANP) - Boudewijn Siemons is vanaf donderdag de vaste topman van het Havenbedrijf Rotterdam. Siemons was al tijdelijk topman na het afscheid van Allard Castelein waarbij hij die functie combineerde met die van operationeel directeur. Er wordt nu gezocht naar een nieuwe operationeel directeur.
De aandeelhouders van het Havenbedrijf, de gemeente Rotterdam en de Rijksoverheid, hebben Siemons voor de komende vier jaar benoemd, op voordracht van de raad van commissarissen (rvc).
"Het Havenbedrijf blijft met deze benoeming geleid door een vertrouwd gezicht voor medewerkers en klanten. Daar is de rvc blij mee", zegt president-commissaris Koos Timmermans. "Siemons heeft zich in het afgelopen half jaar bewezen als een meer dan goede CEO. Hij is een echte verbinder. Naast een groot hart voor de haven, brengt hij ervaring mee uit de maritieme sector, infrastructuur en energietransitie." Castelein nam afgelopen zomer afscheid.
Loopbaan Siemons
De 59-jarige Siemons was sinds oktober 2020 operationeel directeur. Dat maakte hem afgelopen jaren al verantwoordelijk voor de portefeuilles infrastructuur en maritieme zaken. Eerder werkte Siemons, een werktuigbouwkundig ingenieur, onder meer voor tankopslagbedrijf Vopak dat een grote speler is in de grootste haven van Europa.
Hij zal nu samen met financieel directeur Vivienne de Leeuw de directie vormen. "De Rotterdamse haven verbindt Europa via logistieke ketens met de rest van de wereld. Samen met medewerkers en klanten geeft het Havenbedrijf vorm aan een toekomstbestendige haven die stevig is geworteld in regio en stad. Het geeft mij veel energie om hiermee iedere dag weer aan de slag te gaan", zegt Siemons.
Vernieuwd beloningsbeleid
Wethouder Robert Simons voor onder meer de haven en economie feliciteert Siemons. "Vol vertrouwen gaan wij samen aan de slag voor de toekomst van onze mooie haven en stad."
Er is ook een vernieuwd beloningsbeleid afgesproken voor de directie van het Havenbedrijf. Daarbij ligt het vaste basissalaris voor de bestuursvoorzitter (CEO) op maximaal 365.000 euro en voor de operationeel directeur en financieel directeur is dat 328.500 euro per jaar. Deze bedragen liggen substantieel lager dan voorheen. De variabele beloning komt daarnaast te vervallen en het aanvullende pakket is versoberd.
Overgangsregeling
Voor Siemons en De Leeuw is een overgangsregeling afgesproken. Siemons krijgt een vergelijkbare beloning als in zijn tijd als operationeel directeur.
Meer uit Financieel
PARIJS (ANP/AFP) - Supermarktketen Lidl moet de Franse concurrent Intermarché 43 miljoen euro betalen. Volgens een hof van beroep in Frankrijk heeft het Duitse bedrijf consumenten misleid met tv-reclames. Dat komt neer op oneerlijke concurrentie, aldus de rechter.
16 minuten geledenBRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie wil graag binnen enkele dagen een deal met de Verenigde Staten over handelstarieven, hoewel de VS de pauze voor verhoogde importtarieven hebben verlengd naar 1 augustus. Dat laat een woordvoerder van de Europese Commissie woensdag weten.
16 minuten geledenUTRECHT (ANP) - Voor treinreizigers en de NS breken spannende dagen aan. De komende dagen weten vakbonden VVMC, FNV en CNV of hun leden instemmen met het eindbod van de spoorwegmaatschappij voor een nieuwe cao. Als ze de voorstellen van de NS afwijzen, is de kans groot dat personeel met stakingen het treinverkeer opnieuw platlegt.
20 minuten geledenROTTERDAM (ANP) - Het Britse olieconcern BP verkoopt al zijn tankstations in Nederland aan branchegenoot Catom. Het gaat om ongeveer 300 tankstations en vijftien laadstations voor elektrische auto's, maakte BP bekend. Catom is het bedrijf achter het brandstofmerk OK.
26 minuten geledenWOLFSBURG (ANP/BLOOMBERG) - Volkswagen heeft het afgelopen kwartaal in Noord-Amerika aanzienlijk minder auto's verkocht dan een jaar eerder. Het Duitse autoconcern had daarmee duidelijk last van importheffingen die de Verenigde Staten hebben ingesteld op auto's.
1 uur geledenBRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie is dicht bij een voorlopig handelsakkoord met de Verenigde Staten dat de commerciële luchtvaart vrijstelt van bepaalde importheffingen. Vooral vliegtuigfabrikant Airbus zou daarvan profiteren, meldden bronnen aan persbureau Bloomberg. Ook enkele andere belangrijke industrieën zouden worden uitgezonderd van heffingen, zoals de Duitse auto-industrie.
2 uur geledenDEN HAAG (ANP) - Verschillende Nederlandse bedrijven met een beursnotering evalueren hun diversiteitsbeleid. Het gaat om ondernemingen die ook actief zijn in de Verenigde Staten, waar sinds dit jaar nieuwe regelgeving geldt. Dat schrijft Eumedion, dat opkomt voor de belangen van institutionele beleggers.
4 uur geleden