Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bosz is boos en bezorgd, maar vreest niet voor baan bij Lyon

Bosz is boos en bezorgd, maar vreest niet voor baan bij Lyon

LENS (ANP) - Trainer Peter Bosz staat na vier nederlagen op rij onder grote druk bij de Franse voetbalclub Olympique Lyon, maar de Nederlander vreest niet voor zijn baan. Na het verlies bij Lens (1-0) reageerde Bosz op de persconferentie zelfs verbaasd toen hij de vraag kreeg of zijn functie in gevaar is. "Nee. Ben jij daar dan wel bang voor?", zei hij tegen een Franse journalist.

"Ik ben boos en bezorgd, omdat we vier wedstrijden op rij hebben verloren. Maar we hebben er vertrouwen in dat we dit kunnen omdraaien", aldus de 58-jarige Apeldoorner. Zijn ploeg begon goed aan het seizoen door 13 punten te pakken in de eerste vijf wedstrijden, maar daarna verloor Lyon van FC Lorient, AS Monaco, Paris Saint-Germain en zondag ook bij Lens.

"Lens zette veel druk, maar we hadden daar beter mee moeten omgaan. We weten dat we beter kunnen. Ik wil niet naar excuses zoeken, maar we moeten niet vergeten dat we ook veel spelers misten", aldus Bosz. Vrijdag speelt Lyon thuis tegen Toulouse. "Of die wedstrijd bepalend is voor mijn toekomst? Alle wedstrijden zijn belangrijk. Druk is er altijd, zeker bij een grote club als Lyon. We kunnen niet blijven verliezen, vier nederlagen op rij is te veel." Lyon staat in de Ligue 1 na negen duels al 12 punten achter op koploper Paris Saint-Germain.

Franse media meldden na de nederlaag tegen PSG, vlak voor de interlandperiode, dat de clubleiding crisisoverleg had gevoerd over de positie van Bosz. Via een officiële verklaring op de website ontkende Lyon dat toen. "De club heeft het volste vertrouwen in Peter Bosz, zijn staf en zijn spelers. Hij zal er alles aan doen om de doelstellingen te halen." Directeur Vincent Ponsot zei wel dat de resultaten moeten verbeteren voordat in november het WK begint.

Meer uit Voetbal

PSV heeft tegen Sparta genoeg aan gelijkspel voor 25e landstitel

EINDHOVEN (ANP) - PSV kan voor de 25e keer de landstitel in Nederland winnen. Voor de Eindhovenaren volstaat in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam een gelijkspel. De aftrap in het uitverkochte Philips-stadion is om 12.15 uur.

47 minuten geleden
Riquelme helpt Atlético met fraaie treffer langs Mallorca

MALLORCA (ANP) - Atlético Madrid heeft de vierde plaats in de Spaanse voetbalcompetitie verstevigd. Rodrigo Riquelme bezorgde zijn elftal de zege bij Real Mallorca: 0-1.

5 uur geleden
Sassuolo bezorgt kampioen Inter tweede nederlaag

REGGIO EMILIA (ANP) - Internazionale heeft voor de tweede keer dit seizoen een competitiewedstrijd verloren. Sassuolo was met 1-0 te sterk voor de kampioen van de Serie A. In september bezorgde Sassuolo Inter ook al de eerste verliespartij (1-2).

5 uur geleden
Real na nederlaag Barcelona bij Girona zeker van 36e landstitel

GIRONA (ANP) - Real Madrid heeft zich voor de 36e keer verzekerd van de Spaanse voetbaltitel. Het elftal van trainer Carlo Ancelotti kan de eerste plaats niet meer ontgaan na de nederlaag die FC Barcelona bij Girona FC leed: 4-2. Real was eerder op zaterdag met 3-0 te sterk voor Cádiz.

8 uur geleden
Oranje-opponent Oostenrijk op EK zonder Schlager

LEIPZIG (ANP/DPA) - Oostenrijk kan op het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland niet beschikken over Xaver Schlager. De 26-jarige middenvelder van RB Leipzig heeft een scheur in een knieband en staat na een operatie zeker een half jaar aan de kant.

9 uur geleden
Real Madrid na zege op Cádiz bijna zeker van 36e landstitel

MADRID (ANP) - Real Madrid heeft de 36e landstitel uit de clubgeschiedenis bijna binnen. Het elftal van trainer Carlo Ancelotti won met 3-0 van Cádiz. Als FC Barcelona later op zaterdag punten verspeelt bij Girona, is het kampioenschap al een feit.

10 uur geleden
Burnley na nederlaag dichterbij degradatie uit Premier League

BURNLEY (ANP) - Het wordt voor Burnley steeds lastiger om zich in de Premier League te handhaven. De ploeg van trainer Vincent Kompany ging kansloos onderuit in het thuisduel met Newcastle United (1-4).

10 uur geleden