Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bossenburgh heeft nu een kleurrijke fotowand

Bossenburgh heeft nu een kleurrijke fotowand

VLISSINGEN – Op de kruising van Rosenburg en Bossenburgh, is in het bijzijn van wethouder Els Verhage een fotowand onthuld. De fotowand is het resultaat van het community art-project Bolderkar Bossenburgh van Kunst Educatie Walcheren. “Buurtbewoners hebben foto’s van hun wijk ingestuurd. De winnende foto’s zijn verwerkt in een collage van vijftien meter breed,” vertelt Agnes den Hartogh.

In het voorjaar van 2021 zijn kunstenares Agnes den Hartogh en muziikant Donovan Olijfveld met een rode bolderkar de woonwijk Bossenburgh in gegaan. ‘Gewapend’ met een koffiezetapparaat gingen ze de huizen langs. “We belden aan en vroegen of we bij mensen koffie mochten zetten en of ze tijd hadden voor een praatje. Zo kwamen we op een laagdrempelige manier met buurtbewoners in contact en luisterden naar wat ze wilden vertellen. Uit de gesprekken bleek dat veel mensen de wijk grijs en grauw vonden. Ze voelen zich niet gehoord en zijn over het algemeen teleurgesteld in de gemeente. Met verschillende activiteiten willen we de mensen van Bossenburgh hun vertrouwen en gemeenschapszin teruggeven,” vertelt Den Hartogh.

Hogedrukspuit
Tijdens Burendag in september maakte Donovan een rap met jongeren en kwam een fotograaf een workshop geven voor de fotowedstrijd. “In het najaar hebben we ansichtkaarten laten maken die we met verschillende technieken in mijn atelier bedrukt hebben. Daarna zijn we de kerstwensen in de wijk gaan rondbrengen.” Door verschillende activiteiten op te zetten willen Donovan en Agnes zoveel mogelijk buurtbewoners bereiken. Stap voor stap zorgen ze voor meer betrokkenheid van bewoners bij het wel en wee van de wijk. Ze hebben een goede samenwerking met Archipelschool De Omnibus, wat voor dit project letterlijk goed uit de verf kwam. Omdat veel mensen meer kleur in de wijk willen, bedachten Agnes en Donovan een fotowand, als kleurig welkom in de wijk. Verschillende buurtbewoners hebben samen met vrijwilligers van Stichting ROAT een houten frame langs de betonnen schutting geplaatst. Aan het frame zijn de fotoplaten gemonteerd. “Met de leerlingen van groep acht hebben we voor de opening de platen ingesmeerd met drukinkt. Dat is een dekkende verf die gemakkelijk weg te poetsen valt met water. Tijdens de opening mochten mensen emmers water tegen de fotowand gooien. Dit is niet alleen leuk om te doen, maar staat ook symbool voor het samen schoonmaken en schoonhouden van de wijk. Als je samen verantwoordelijkheid neemt voor je leefomgeving, ontstaat er vanzelf kleur.” Tijdens de opening bleek de inkt toch lastiger te verwijderen te zijn dan verwacht en moest er een hogedrukspuit aan de pas komen om de fotowand toch zichtbaar te maken.

Kinderkunstweek
Met de 82 leerlingen van basisschool De Omnibus zal er tijdens de Kinderkunstweek van 16 tot en met 27 maart nog een project uitgerold worden. De kinderen maken allen een kunstwerk, dat opgenomen wordt in de kinderkunstroute in de wijk. Buurtbewoners zetten de kunstwerken in hun vensterbank, waarna geïnteresseerden de galerieroute kunnen lopen. “De kinderen gaan zelf hun kunstwerk naar de huizen brengen. Hopelijk ontstaat er zo meer contact.”

Meer uit Vlissingen

Munitiedepot Ritthem blijft langer in gebruik

RITTHEM - Het munitiedepot van het Ministerie van Defensie bij het Ritthemse bos blijft langer in gebruik. Het was eigenlijk de bedoeling dat het depot op termijn gesloten zou worden, maar omdat defensie fors gaat investeren in de aanschaf van munitie blijft het depot noodzakelijk. Ook het depot in het Brabantse Alphen blijft in gebruik.

2 uur geleden
Landmacht oefent in en om Vlissingen

VLISSINGEN - De Koninklijke Landmacht houdt tot en met 9 juni een militaire oefening in en rond Vlissingen. De oefening maakt deel uit van de opleiding en training voor militairen van de landmacht.

5 uur geleden
Fietsster komt ten val in Nollebos

VLISSINGEN - In de nacht van zondag op maandag is een vrouw met haar fiets gevallen op de Zwanenburgseweg in Vlissingen. Ze moest mee naar het ziekenhuis.

10 uur geleden
Bunkercomplex Dishoek is open op bunkerdag 3 juni

DISHOEK - Het behoort weliswaar niet tot het grondgebied van Vlissingen, maar in de duinen van Dishoek bouwden de Duitsers een kustbatterij ter verdediging van het ‘Verteidigungsbereich Vlissingen’. Een deel van de bunkers is bewaard gebleven en kunnen tijdens de bunkerdag op zaterdag 3 juni worden bezichtigd.

3 dagen geleden
Politie ingezet bij conflict Oost-Souburg

OOST-SOUBURG – De politie is woensdagmiddag met meerdere eenheden ingezet voor een conflict in Oost-Souburg.

4 dagen geleden
Nieuw boek van Kees Bos over de 'Zeeuwse Rivièra'

VLISSINGEN - ‘De Zeeuwse Rivièra, actueel landschap in een zee van tijd’ is de titel van het nieuwe boek van Kees Bos. Het boek werd onlangs gepresenteerd in restaurant Hof aan Zee onderaan de duinen bij Valkenisse, gevestigd in een voormalige noodboerderij uit 1946. Het is een voor de hand liggende keuze voor Kees Bos aangezien deze locatie vaak het vertrekpunt is van zijn wandelingen langs de zuidwestkust van Walcheren.

4 dagen geleden
Studenten HZ opnieuw meer dan gemiddeld tevreden

VLISSINGEN - Uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2023 blijkt dat HZ-studenten opnieuw tevreden zijn over hun opleiding en hogeschool. Op alle vijftig onderdelen van zeven landelijk getoetste thema’s geven de studenten de HZ een score die significant hoger ligt ten opzichte van het landelijk gemiddelde. De kwaliteit is hiermee zeer constant.Van januari tot en met maart 2023 gaven studenten hun oordeel over hun studie. Dit jaar was de HZ-respons 46%, ten opzichte van een landelijke respons van 34%. De NSE-resultaten laten een heel positief en constant beeld zien, met scores die significant boven het landelijk hbo-gemiddelde liggen. Punten waarop de HZ goed scoort zijn onder meer de studiebegeleiding, de aansluiting op de beroepspraktijk, de sfeer op de opleiding, studiefaciliteiten en docenten.“We waarderen de hoge betrokkenheid van onze studenten en dat ze hun ervaringen hebben gedeeld via de Nationale Studenten Enquête,“ vertelt Barbara Oomen, voorzitter van het College van Bestuur van de HZ. “De resultaten passen precies bij wat we nastreven: het zijn van een persoonlijke hogeschool, waar studenten in een prettige en bruisende omgeving worden opgeleid en begeleid tot de professionals van de toekomst. We zijn ook trots dat we met de resultaten op hetzelfde hoge niveau blijven als dat van vorig jaar. Dat is een groot compliment waard aan alle HZ-medewerkers die dit mogelijk maken.” De Nationale Studenten Enquête vormt een bron van informatie voor de HZ en toekomstige HZ-studenten. De resultaten worden gebruikt om de kwaliteit van het onderwijs en de organisatie te blijven verbeteren en om te innoveren. Studiekiezers zien de kwaliteit van de school door de ogen van de huidige student wat kan helpen bij het maken van de studiekeuze.

5 dagen geleden