Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Borsele ziet geen alternatieven voor brandweerpost Guldenroedestraat

Borsele ziet geen alternatieven voor brandweerpost Guldenroedestraat

HEINKENSZAND - De gemeente Borsele en de Veiligheidsregio Zeeland blijven de Guldenroedestraat in Heinkenszand de beste plek vinden voor een nieuwe brandweerpost.

Dat zegt burgemeester Gerben Dijksterhuis. Het college van burgemeester en wethouders heeft de locatie deze week officieel aangewezen.

Omwonenden reageerden een paar weken geleden niet blij toen de gemeente zei dat de Guldenroedestraat als beste plek naar voren kwam uit een onderzoek naar dertien mogelijke plekken.

Bouwbedrijf

De bewoners kwamen met alternatieven, bijvoorbeeld op het bedrijventerrein Noordzak. “We hebben bijvoorbeeld gesproken met bouwbedrijf Rijk. Hij wilde meedenken en -werken, maar uiteindelijk bleek dit geen haalbare kaart”, aldus Dijksterhuis. Zo’n bedrijfsverplaatsing zou de nieuwe brandweerpost namelijk ‘al snel een miljoen euro’ duurder maken.

A58

De Guldenroedestraat is volgens hem bovendien op andere punten beter dan andere plekken. De locatie is zowel voor vrijwilligers in Heinkenszand en ‘s-Heer Arendskerke goed te bereiken en zowel Heinkenszand, Nisse, ‘s-Heer Arendskerke en de A58 zijn snel te bereiken in het geval van nood. “We hebben alle locaties bekeken en afgepeld. Dit komt eruit naar voren. Bovendien zijn de vrijwilligers enthousiast. Ik snap echter dat omwonenden moeite hebben met deze beslissing. Ze hebben namelijk gedacht dat er twee woningen zouden komen. Ik wil echter ook de beste plek voor de brandweer hebben. Dat is het grotere belang. Ik wil bijvoorbeeld geen concessies doen aan aanrijtijden.”

Procedures

Dijksterhuis zegt dat mensen alle recht hebben op eventuele procedures, maar hoopt dat omwonenden mee willen denken over de inrichting van het terrein. “We willen er alles aan doen om het gebouw zo goed mogelijk in te passen. Het is ook een grotere kavel dan nodig, zodat we het fatsoenlijk kunnen inrichten. Bovendien hebben alle brandweervrijwilligers gezegd een goede buur te willen zijn.”

Krediet

De gemeente wil in gesprek met de buurt over de post en de inrichting. Uiteindelijk hoopt ze in mei een kredietaanvraag voor de bouw te kunnen doen. De brandweerpost aan de Guldenroedestraat komt in de plaats van de post aan Stenevate. Op deze locatie komt een Lidl-vestiging.

Meer uit Beveland

Cees van den Bos voorgedragen als burgemeester van Goes

GOES - De gemeenteraad van Goes heeft donderdagavond Cees van den Bos voorgedragen als nieuwe burgemeester. Naar verwachting wordt hij per 1 februari 2024 benoemd. 

1 dag geleden
Maartenskerk 's-Gravenpolder heeft eindelijk weer een torenspits

's-GRAVENPOLDER - Het heeft langer geduurd dan verwacht - bijna anderhalf jaar - maar sinds donderdag prijkt er weer een torenspits op de Maartenskerk in 's-Gravenpolder.

1 dag geleden
In tweede kwartaal meer duidelijkheid over herstel Westerscheldetunnel

ELLEWOUTSDIJK - De N.V. Westerscheldetunnel heeft onderzoek gedaan naar de mogelijke oorzaak van de eerder dit jaar ontdekte betonschade in de oostbuis van de tunnel. 'Het meest waarschijnlijk is dat een aantal omstandigheden gezamenlijk heeft geleid tot de betonschade', laat de organisatie donderdag weten. Ze verwacht pas in het tweede kwartaal van volgend jaar uitsluitsel over de oorzaak en het herstelplan.

1 dag geleden
Rotary viert 100 jaar in Nederland zaterdag in Goes

GOES - Rotary Nederland markeert in 2023 haar eeuwfeest met een grootschalige estafette, waarbij een symbolische bakfiets het hele land doorkruist en elke Rotary Club aandoet. Deze viering bereikt zaterdag 2 december de Grote Markt in Goes, waar de drie Bevelandse Rotary clubs zich presenteren en geld inzamelen voor Shelter Box.

1 dag geleden
Kettingbotsing op A58 bij Goes; half uur vertraging

GOES - Op de afrit van de A58 bij Goes heeft donderdagochtend een ongeval plaatsgevonden met meerdere voertuigen.

1 dag geleden
Borsele helpt inwoners geld terugvragen bij zeven inloopmomenten

HEINKENSZAND - Gemeente Borsele nodigt al haar inwoners uit om in december gratis de energietoeslag- en potjescheck te doen. Vrijwilligershuis Borsele en Gemeenschappelijke Regeling (GR) de Bevelanden organiseren hiervoor een aantal inloopmomenten. 'Samen vult u een paar vragen in en ziet u meteen of u in aanmerking komt voor energietoeslag en potjes', legt de gemeente uit in een persbericht. 

1 dag geleden
284 vergunningen te vergeven voor zeegroenten snijden bij Oosterschelde

KATTENDIJKE - Wie volgend seizoen zeegroenten wil snijden bij de Oosterschelde kan tot vrijdag 22 december een aanvraagformulier indienen bij de provincie Zeeland. Er zijn 284 vergunningen te vergeven.

2 dagen geleden