Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Borsele wil doorgaan met erfpachtconstructies

Borsele wil doorgaan met erfpachtconstructies

HEINKENSZAND - Als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt gaat de gemeente Borsele door met het uitgeven van grond in erfpacht.

Ze stelt voor om erfpacht voor onbepaalde tijd mogelijk te maken. Het gaat om zowel gronden voor woningbouw als voor bedrijven.

Er loopt sinds 2014 een proef, toen het slecht ging met de woningmarkt. “Het heeft in de crisis een stimulerend effect gehad”, zegt het college in een raadsvoorstel over erfpacht. “De verkoop van woningbouwgrond liep ook toen mondjesmaat door.”

Bedrijven

Sinds de invoering zijn er 21 erfpachtcontracten afgesloten met particulieren en twee voor bedrijfsgronden. Zestien keer ging het om woningbouwgrond in Heinkenszand en de twee bedrijfskavels liggen ook in de grootste kern van Borsele.

Volgens het college is er nu nog altijd belangstelling, vooral vanwege de strenge eisen van banken.

Rijtjeshuizen

Het college zegt dat erfpachtcontracten voor alle soorten worden afgesloten, van rijtjeshuizen tot vrijstaande woningen. De belangstelling van bedrijven voor grond in erfpacht is minder. De ondernemers hebben het geld dat ze met via de constructie hebben bespaard ingezet om de uitstraling van hun panden te verfraaien.

Andere gemeenten, waaronder Goes, geven ook gronden uit in erfpacht. De gemeenteraad buigt zich op donderdag 6 juni over het voorstel om verder te gaan.

Meer uit Beveland

Reizende expo nu te zien in 's-Heer Arendskerke

's-HEER ARENDSKERKE - In alle dorpen van de gemeente Goes komt de komende twee jaar tijdelijk een fototentoonstelling. Dit is een nieuw cultuurproject van de gemeente, in samenwerking met de dorpsverenigingen. De aftrap is in 's-Heer Arendskerke, waar de expo tot 30 juni te bekijken is.

15 uur geleden
Muziekfeest op het plein op woensdag 12 juni in Goes

GOES - Op de Grote Markt in Goes wordt woensdagavond 12 juni een feestje gebouwd tijdens Muziekfeest op het Plein. De toegang is gratis.

1 dag geleden
Bennet Passenier en Pieter Corbijn: 'Marinus en Jacob laten ons ons eigen gang gaan'

SEROOSKERKE - Na een aantal jaar een goede basis te hebben gelegd, werd het een half jaar geleden officieel: Bennet Passenier en Pieter Corbijn namen de Hubo in Serooskerke over van Jacob en Marinus Passenier. Zij deden een stap terug en Bennet en Pieter staan nu aan het roer. Hoe kijken ze terug op het eerste half jaar als eigenaren van hun Hubo? Bennet: ,,We zijn precies verschillend en daardoor past het zo goed."

1 dag geleden
Meisje op fiets aangereden door bedrijfsbus in Goes, bestuurder aangehouden

GOES -  De bestuurder van een bedrijfsbusje is vrijdagmiddag aangehouden nadat hij betrokken was bij een aanrijding met een fietsster. Het slachtoffer hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

1 dag geleden
Openstelling subsidie Gebiedsgerichte Aanpak Wonen

MIDDELBURG - Vanaf 11 april 2024 kunnen gemeenten subsidie aanvragen voor het toekomstbestendig maken van bestaande woningen of nieuwsbouw, in combinatie met het verbeteren van de openbare ruimte.

2 dagen geleden
Kennisevent voor Zeeuwse ondernemers bij De Mythe in Goes

Op dinsdag 16 april organiseren de Bevelandse gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal in samenwerking met Zeeland Business een gratis kennisevent voor (startende) ondernemers in Goes. Het event wordt gehouden bij Theater De Mythe en bestaat uit een ondernemersmarkt, meerdere workshops en diverse interactieve presentaties. Toegang voor dit event is kosteloos.

2 dagen geleden
Vriendinnendagen met heerlijk lenteweer in Goes

GOES - Het weerbericht belooft een heerlijke voorjaarseditie van de Vriendinnendagen in Goes. Vrijdag en zaterdag is er veel te doen in en om de binnenstad.

2 dagen geleden