Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Borsele tot de Kern organiseert eigen Meet Up

Borsele tot de Kern organiseert eigen Meet Up

BORSELE - Nadat de Zeeuwse Bibliotheek op het laatste moment besloot om een discussieavond over de mogelijke komst van twee nieuwe kerncentrales naar Borsele af te lasten, houdt burgerinitiatief een eigen Meet Up in de Latijnse School in Middelburg. Het programma van de discussieavond op 2 maart is overigens exact hetzelfde als van de bijeenkomst die in de Zeeuwse Bibliotheek gepland stond.

Al in december werd burgerinitiatief Borsele tot de Kern gevraagd door de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg om mee te werken aan een Meet Up (discussieavond) met als onderwerp ‘Passen er twee nieuwe kerncentrales in het Zeeuwse landschap?’. Tot verbazing van Borsele tot de Kern werd de bijeenkomst op het laatste moment afgelast door de Zeeuwse Bibliotheek. Reden zou zijn dat één van de spreker, Frits Otte uit de gemeente Borsele, lid is van een politieke partij en volgens de Zeeuwse Bibliotheek derhalve niet objectief. “En dat is heel vreemd,” reageert Otte. “De overige sprekers zijn ook niet gevraagd of ze lid zijn van een politieke partij. Het tweede bezwaar van de Zeeuwse Bibliotheek was dat het onderwerp niet ‘breed’ genoeg zou zijn.” De Zeeuwse Bibliotheek laat desgevraagd in een korte reactie weten dat ze het programma niet rond kregen.

Programma
Het programma van de bijeenkomst in de Latijnse School in Middelburg dat nu door Borsele tot de Kern is georganiseerd is exact hetzelfde programma zoals het staat op de uitnodigingen die nog maar kort geleden door de Zeeuwse Bibliotheek zijn verstuurd.  Namens het burgerinitiatief Borsele tot de Kern spreekt Frits Otte. Martine Verweij van Topsector Energie beschrijft de opgave van Zeeland van de energietransitie en welke rol het landschap daarin kan spelen. Landschapsarchitect Marius Vrijlandt presenteert de gevolgen van energieprojecten op het typische Zeeuwse landschap. De discussieavond begint om 20 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis en aanmelden kan via [email protected] met als titel: MeetUp.

Meer uit Beveland

Goes verwelkomt 40.000e inwoner: baby Bobbi

GOES - Burgemeester Cees van den Bos heette maandag de 40.000e inwoner van de gemeente Goes welkom: Bobbi Pahlad van Tiggelhoven. Zij is op 2 juni geboren.

3 uur geleden
Tweede JARO stratenmijl Goes-Zuid vindt plaats op 3 augustus

GOES - Op zaterdag 3 augustus houdt de Goese hardloopliefhebber Jan Roose een hardloopwedstrijd op de skeelerbaan in Goes-Zuid. Deze wedstrijd gaat over 1 Engelse mijl oftewel 1609,35 meter. 'Op deze baan is dat ongeveer 4,5 rondes en aangezien er op asfalt wordt gelopen, is het een wegwedstrijd en kunnen er records verbeterd of gevestigd worden', laat Roose weten.

5 uur geleden
Aan de keukentafel bij Vita Anthonisse: 'Een slechte dag is nog geen slechte week'

GOES - Werken van 9.00 uur 's ochtends tot 3.00 uur 's nachts. Mensen verklaarden Vita Anthonisse voor gek, maar zij kreeg daar juist energie van. Als kroegbaas ging de Goese vroeger ook nooit op vakantie. Nu is ze ouder en moeder en kan ze haar cafés De Snor en La Moustache beter loslaten. "Ik ga lekker op vakantie met Puck."

6 uur geleden
Jumpin' de Weel 2024 staat in startblokken

NISSE - Van maandag 29 juli tot en met zondag 4 augustus is het gebied rond de Ambachtsherendijk bij Nisse opnieuw het decor voor het gratis toegankelijke hippische evenement Jumpin' de Weel.

10 uur geleden
Grote hooibrand aan Lamoenweg: Meerdere brandweereenheden ter plaatse

'S-HEER ARENDSKERKE - De brandweer is zaterdagmiddag in actie gekomen om een brand te blussen die is ontstaan in een hooiberg aan de Lamoenweg in 's-Heer Arendskerke. Omdat er ter plaatse geen bluswater beschikbaar was, waren er meerdere watertankwagens van de brandweer aanwezig.

2 dagen geleden
Incident met verwarde man trekt veel omstanders in Goes

GOES - Hulpdiensten waren afgelopen nacht met meerdere eenheden aanwezig bij een incident met een mogelijk verwarde man. Deze man liep bij verschillende woningen in het centrum van Goes over het dak. Het incident trok veel omstanders.

2 dagen geleden
Goederenoverslag North Sea Port stabiel in eerste jaarhelft

VLISSINGEN-OOST - De bedrijven in North Sea Port boekten in de eerste helft van 2024 een goederenoverslag via zeevaart van 33,4 miljoen ton. 'Dit is evenveel als in dezelfde periode in 2023', laat de Nederland-Belgische havenorganisatie weten. 'De overslag via de binnenvaart nam toe.'

3 dagen geleden