Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Borsele promoot wasbare luiers

Borsele promoot wasbare luiers

HEINKENSZAND - De gemeente Borsele wil de hoeveelheid restafval verminderen en besteedt daarom extra aandacht aan de voordelen van wasbare luiers. ‘Jaarlijks worden er in Nederland een miljard wegwerpluiers bij het restafval gegooid’, laat de gemeente Borsele weten. ‘Dat is 8 procent van de totale hoeveelheid restafval in Nederland.’

Wasbare luiers zijn beter voor het milieu dan de wegwerpvariant. ‘Met wegwerpluiers heb je per jaar zo’n 260 kilo luierafval, met wasbare luiers is dit maar 24 kilo’, vertelt de Borselse wethouder Kees Weststrate. ‘Er zijn 460 kindjes in de leeftijd van 0 tot 2 jaar in Borsele, dus in totaal gaat het om bijna 120.000 kilo luierafval. Daarnaast wordt er bij het gebruik van wasbare luiers veel minder CO²uitgestoten.’

Wie bij wasbare luiers nog steeds denkt aan onhandige hydrofiele doeken en geklungel met veiligheidsspelden, heeft het volgens Borsele mis. ‘Wasbare luiers anno 2022 zijn hip en makkelijk in gebruik. Daarnaast zijn er nog meer voordelen; wasbare luiers zijn goedkoper dan de wegwerpvariant, zachter voor de billen en kindjes die wasbare luiers dragen worden eerder zindelijk, doordat het onprettig is om met een vochtige luier rond te lopen.

Bij de geboorte van een kindje in de gemeente Borsele ontvangen ouders een geboortepakketje. Vanaf week 2 wordt er een informatiefolder over de wasbare luiers aan dit pakketje toegevoegd. ‘Ook online besteden we aandacht aan de wasbare luiers.’

Meer uit Beveland

Goese Verzetsheldenbuurt vernieuwt: 'Kan niet wachten tot ik terug ben'

GOES - Het liefst morgen trekt Anja in haar nieuwe woning, maar het duurt nog zo'n anderhalf jaar tot de derde en laatste fase van de herstructurering van de Verzetsheldenbuurt in Goes-Oost klaar is. Naar verwachting worden de laatste vijftig huur- en vijf koopwoningen eind volgend jaar opgeleverd. "Dan kan ik eindelijk terug naar mijn plek, mijn buurtje", vertelt Anja, die in afwachting daarvan in Goes-Zuid woont.

1 dag geleden
Zeeland na jaren weer vertegenwoordigd in VNG-bestuur

GOES - Drie Zeeuwen zijn eind juni benoemd in het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). 'De afgelopen jaren was Zeeland niet vertegenwoordigd in het bestuur', laat de Vereniging van Zeeuwse Gemeenten weten in een persbericht.

1 dag geleden
Subsidie voor kennisverspreiding in landbouw

De subsidieregeling 'Kennisverspreiding en informatie' is opengesteld. 'De subsidieregeling richt zich op het verspreiden van kennis binnen de landbouwsector', laat de provincie Zeeland weten. 'Kennisaanbieders kunnen de subsidie aanvragen voor trainingen, workshops, coaching, voorlichtingsacties en demonstratieactiviteiten.'

1 dag geleden
Wolphaartsdijk viert de oogst

WOLPHAARTSDIJK - Een dag vol traditie, historie en folklore, dat bood het oogstfeest in Wolphaartsdijk zaterdag. Voor jong en ouder was er van alles te doen.

2 dagen geleden
Oogstfeest in Oudelande op zaterdag 17 augustus

OUDELANDE - Eindelijk is het weer zover, op zaterdag 17 augustus organiseren wij weer met veel plezier het Oogstfeest te Oudelande. Het belooft ook dit jaar weer een bijzondere dag te worden, boordevol activiteiten voor jong en oud.

2 dagen geleden
Nieuw project voor jongeren in Oosterschelderegio

GOES - In september start het RBL Oosterschelderegio/Doorstroompunt met een gratis maatschappelijk dienst tijd-traject (MDT). Het biedt jongeren de kans om gedurende tien weken hun talenten te ontwikkelen, mensen te ontmoeten buiten hun leefwereld en iets te doen voor een ander en/of de samenleving. Het is bedoeld voor jongeren tussen de 16 en 23 jaar, die geen startkwalificatie hebben en niet naar school gaan. Jongeren kunnen zich vanaf nu aanmelden.

2 dagen geleden
35e Zeeuwse fietsvierdaagse trapt dinsdag 23 juli af

GOES - Hij gaat door: eind juli vindt de, inmiddels 35e, Zeeuwse Fietsvierdaagse plaats vanuit Goes.

2 dagen geleden