Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Borsele denkt na over de toekomst als gemeente

Borsele denkt na over de toekomst als gemeente

HEINKENSZAND - Borsele denkt na over wat voor gemeente ze in de toekomst wil zijn. Eind dit jaar moet er een aantal toekomstscenario’s liggen. Het is een initiatief van en door de gemeenteraad.

DOOR EUGÈNE DE KOK

D66-raadslid Annet van de Ree is voorzitter van de werkgroep die met ‘Toekomst Borsele in beeld’ aan de slag gaat. “We proberen momenteel de begroting op orde te krijgen, omdat we moeten bezuinigen”, legt ze uit. De gemeenteraad is nauw bij dat proces betrokken. “We dachten dat we uit die kerntakendiscussie, zoals het heet, een toekomstvisie zouden kunnen filteren, maar in de praktijk ben je vooral met financiën bezig.”

De gemeenteraadsleden hebben daarom het initiatief genomen om ook aan de slag te gaan met een toekomstvisie. Borsele is niet de eerste die zo’n visie maakt. Noord-Beveland heeft er in 2019 al een gepresenteerd, voordat burgemeester Loes Meeuwisse werd aangesteld. Daar ging het gemeentebestuur langs alle dorpen om informatie op te halen bij inwoners, ondernemers en organisaties.

Beperkingen

Mede vanwege de beperkingen die het coronavirus met zich meebrengt zal dat nu moeilijk zijn. “We vliegen het redelijk pragmatisch aan, zoals we in Borsele altijd doen. We gaan niet alles opnieuw doen. Door de kerntakendiscussie is er al een zee aan data beschikbaar. We hebben vorig jaar ook een enquête uitgezet en er is sowieso heel veel andere informatie beschikbaar.”

We hebben dit snel op poten gezet'

Verder komen er gesprekken met dorpsraden, de culturele raad en de senioren- en jongerenraad. De werkgroep kijkt onder meer naar welke ontwikkelingen van belang zijn voor Borsele, zowel op maatschappelijk als bestuurlijk gebied. “Uiteindelijk moeten er minstens twee, maar ik hoop meer toekomstscenario’s op tafel komen die antwoord geven op de vraag waar Borsele staat, zowel zelf als in Zeeland.”

Trots

Van de Ree verwacht dat de politieke partijen op basis van deze scenario’s hun programma’s voor de verkiezingen van 16 maart 2022 maken. “We hebben dit snel op poten gezet. Daar ben ik best trots op.”[n]

Meer uit Beveland

Geslaagde Moederdagactie: Honderden gratis taartjes over de toonbank

GOES - Honderden moeders zijn afgelopen Moederdag verrast met een gratis taartje van hun lokale bakker, dankzij de Moederdagactie van de Bode. Alle Vrienden van de Bode mochten kosteloos een taartje ophalen!

5 uur geleden
Man (34) vernielt ruit en steelt bestelbus in Goes

GOES - Een 34-jarige man uit Bergen op Zoom is gisteren na een achtervolging aangehouden in Steenbergen. De man zou in Goes een ruit hebben vernield en een bestelbus hebben gestolen. 

11 uur geleden
Grote brand Oudelande aangestoken; bewoner (51) aangehouden

OUDELANDE - Voor de brand die donderdagmorgen vroeg een schuur met tientallen caravans verwoestte in Oudelande gaat de politie uit van brandstichting. De 51-jarige bewoner van het naastgelegen huis, dat ook beschadigde raakte, is aagehouden. Hij zit vast voor verhoor.

11 uur geleden
Traumahelikopter naar ongeluk op boerderij bij 's-Heer Arendskerke

‘s-HEER ARENDSKERKE - Aan de Wissekerkseweg in ‘s-Heer Arendskerke is op donderdagochtend een traumahelikopter geland voor een arbeidsongeval bij een nabijgelegen boerderij. Het slachtoffer werd moet spoed overgebracht naar het ziekenhuis. 

12 uur geleden
Deel één Zeeuwse Tuin Tweedaagse begint vrijdag

In het kader van de Zeeuwse Tuin Tweedaagse zijn in de hele provincie Zeeland in juni vele tuinen geopend. De eerste dag begint vrijdag.

13 uur geleden
Werkzaamheden aan spoor en weg in Zeeland, ook tijdens Roze Zaterdag in Goes

GOES - Spoorwegbeheerder Pro Rail werkt van 9 tot 18 juni aan de Zeeuwse spoorlijn. Er zijn onderhoudswerkzaamheden tussen Vlissingen en Roosendaal die samenvallen met werk aan de Haringvlietbrug van Rijkswaterstaat, van 9 juni tot 4 augustus. Daarom wordt er in deze periode hinder verwacht op de weg en het spoor. Op zaterdag 17 juni wordt Roze Zaterdag gevierd in Goes, waarbij rond de 15.000 bezoekers worden verwacht. NS zet extra (roze) maatregelen in om de hinder voor de bezoekers te beperken.·         Van 9 tot en met 11 juni is er geen treinverkeer tussen Vlissingen en Roosendaal·         Van 9 tot en met 18 juni is er geen treinverkeer tussen Goes en Roosendaal·         Vanaf 12 juni is er weer treinverkeer tussen Vlissingen en Middelburg·         Vanaf 14 juni is er weer treinverkeer tussen Vlissingen en Goes

15 uur geleden
Schuur met caravans in Oudelande door brand verwoest, ook woonhuis getroffen

OUDELANDE - In een schuur met caravans aan de Tolhoekweg in Oudelande is donderdagmorgen een zeer grote brand uitgebroken. Rond 6.30 uur kon het sein ‘brand meester’ worden afgegeven. De brandweer heeft de schuur gecontroleerd laten afbranden. De brand in het huis is geblust.

16 uur geleden