Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Borsele bezuinigt 110.000 euro op sport

Borsele bezuinigt 110.000 euro op sport

HEINKENSZAND – Met het schrappen van de coördinator sport en bewegen en het besparen op Sportfondsen Borsele wil het Borselse college van burgemeester en wethouders 110.000 euro bezuinigen op sport.

In opdracht van de gemeenteraad van Borsele nam een onderzoekbureau onder de loep op welke uitgaven de gemeente kan bezuinigen. Sportbeleid is geen wettelijke taak voor een gemeente en het bureau stelt dat Borsele de verantwoordelijkheid voor sporten en bewegen bij de inwoners zelf moet leggen. 

Het contract met Sportfondsen Borsele liep af en dat moment heeft het college benut om voortaan jaarlijks 50.000 euro minder bij te dragen aan het onderhoudsfonds, licht wethouder Marga van de Plasse toe. “Sportfondsen Borsele boert best goed. We gaan kijken hoe zij met de lagere bijdrage de jeugdsozen in Heinkenszand en ’s-Gravenpolder kan exploiteren. In de andere kernen is dat ingevuld met vrijwilligers.”

In afwachting van het bezuinigingsonderzoek liet Borsele vorig jaar de vrijgekomen vacature voor een coördinator sport en bewegen open staan. “Om aan de bezuiniging van 110.000 euro te komen, vullen we die vacature niet op. Dat is heel jammer, want dat betekent dat er geen coördinator meer is om scholen te ondersteunen met bijvoorbeeld bewegend leren en weerbaarheidstrainingen. Wellicht kunnen we nog wel incidenteel dingen doen.”

Meer uit Beveland

Hennepkwekerij met 173 planten ontdekt in Buys Ballotstraat Goes

GOES - In een woning aan de Buys Ballotstraat in Goes heeft de politie donderdagmiddag een hennepkwekerij met 173 planten aangetroffen.

1 uur geleden
Landelijke pinstoring zorgt voor lange rijen en drukte

BEVELAND - Door een landelijke pinstoring is er een flinke drukte ontstaan in supermarkten en andere winkels. Rond 18.00 uur kwamen er duizenden meldingen binnen op AlleStoringen.nl. 

14 uur geleden
Groene wimpel en zes blauwe vlaggen voor Noord-Beveland

WISSENKERKE - Ook dit jaar doet Noord-Beveland het goed tijdens de uitreiking van de Blauwe Vlag. Binnen de gemeente ontvangen vijf jachthavens de Blauwe Vlag, waarvan een met de Groene Wimpel. Ook het Banjaardstrand bij Kamperland krijgt een Blauwe Vlag. 

22 uur geleden
Hevige regenval veroorzaakt wateroverlast in Borssele

BORSSELE - Vanuit verschillende plaatsen in Zeeland komen meldingen binnen van wateroverlast door de langdurige regenval. Onder meer in Borssele is de brandweer in actie gekomen.

23 uur geleden
Jaarmarkt Borssele belooft zaterdag spectaculaire demonstraties

BORSSELE - Het dorpshart van Borssele is zaterdag weer het sfeervolle decor van de gezellige jaarmarkt.

1 dag geleden
Hoedekenskerke behoudt haar basisschool, De Regenboog verhuist naar andere onderwijskoepel

HOEDEKENSKERKE - Goed nieuws in Hoedekenskerke. Na zo'n anderhalf jaar van onzekerheid is het definitief: basisschool De Regenboog blijft bestaan. 

2 dagen geleden
Informatiebijeenkomsten in Oudelande en Borssele over grote dijkversterking Zak van Zuid-Beveland

OUDELANDE/BORSSELE - Waterschap Scheldestromen houdt deze maand twee informatiebijeenkomsten over de grote dijkversterking langs de Westerschelde in de Zak van Zuid-Beveland. Op donderdag 23 mei vindt de eerste bijeenkomst plaats in dorpshuis D'n Ostpit in Oudelande en op woensdag 29 mei is de tweede, in dorpshuis Vijverzicht in Borssele. 

2 dagen geleden