Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Borsele begint met vervangen van tien bruggen

Borsele begint met vervangen van tien bruggen

HEINKENSZAND - De gemeente Borsele vervangt de komende maanden tien bruggen voor fietsers en voetgangers.

Deze zijn dertig jaar oud en aan vervanging toe. De twee bruggen in de Steenloperstraat in Heinkenszand zijn uit voorzorg afgesloten, omdat het wegdek in slechte staat is. Bij regen zijn deze bruggen erg glad. Aangezien het binnenkort ‘s nachts kan gaan vriezen levert dit gevaar op.

Composiet

De houten bruggen maken plaats voor overspanningen van composiet, een materiaal dat kunststof versterkt. De levensduur is hierdoor langer.

De werkzaamheden beginnen in november.

Groensingel

Na de twee in de Steenloperstraat zijn de andere aan de beurt. Er komen ook vijf nieuwe bruggen in het dorpsbos in Borssele en nieuwe exemplaren op de groensingel rond de Colenhoek in ‘s-Heer Abtskerke, in de Kapelaan Koningstraat in ‘s-Heerenhoek en aan de Slabbekoornsedijk in ‘s-Gravenpolder.

Alle bruggen moeten in maart zijn vernieuwd. Voor de renovatie van in totaal 27 civieltechnische werken in de openbare ruimte heeft Borsele eerder ruim vier ton vrijgemaakt. Daarnaast zet ze voortaan elk jaar 30.000 euro opzij voor onderhoud.   

Meer uit Beveland

UPDATE: Brand bij bedrijf Heinkenszand mogelijk aangestoken

HEINKENSZAND - De politie onderzoekt of de brand bij het bedrijf aan de Daniëlsweg in Heinkenszand afgelopen nacht is aangestoken. Twee caravans en een camper zijn hierbij in vlammen opgegaan.

3 uur geleden
Brand in Heinkenszand legt caravans en camper in de as

HEINKENSZAND - Op het terrein van een caravanhandel in Heinkenszand zijn in de nacht van dinsdag op woensdag twee caravans en een camperbus in vlammen opgegaan. 

4 uur geleden
Marnix Staete fase II van start in Goes

GOES - De symbolische eerste paal van de tweede fase van Marnix Staete in Goes is dinsdag 14 mei geslagen.

23 uur geleden
250 euro boete voor illegaal jagen bij Colijnsplaat

COLIJNSPLAAT - Drie Roemeense mannen zijn zondagavond bij Colijnsplaat aangehouden voor illegaal jagen. 

1 dag geleden
Motorrijder (23) uit 's-Heerenhoek ernstig gewond na valpartij

's-HEERENHOEK - Een motorrijder is maandagmorgen ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de 's-Heerenhoeksedijk bij 's-Heerenhoek. Het slachtoffer is per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht.

2 dagen geleden
Lezersfoto van de week komt uit Goese tuin

GOES - De rubriek 'Lezersfoto van de week' in de Bevelandse Bode wordt deze eer opgesierd door een foto van Corry Dijke uit Goes.

3 dagen geleden
Aan de keukentafel bij Luna Heuvingh en Esther Beunis

Ze kenden elkaar al langer maar de liefde sloeg een jaar of tien geleden pas echt over achter de bar bij café Seventy-Seven in Middelburg. Toen gingen ze nog samen op boevenpad, nu zijn ze bezig met opstarten van Marie Bio Strandkot op het natuurstrand van Oostkapelle. Een strandtent waar uitsluitend met biologische en lokale producten gewerkt gaat worden. Van het land naar het strand, dat is het idee. Esther: 'Bij een cappuccino krijg je melk van de koeien van de boerderij achter de duinen.'

4 dagen geleden