Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Borsele begint met vervangen van tien bruggen

Borsele begint met vervangen van tien bruggen

HEINKENSZAND - De gemeente Borsele vervangt de komende maanden tien bruggen voor fietsers en voetgangers.

Deze zijn dertig jaar oud en aan vervanging toe. De twee bruggen in de Steenloperstraat in Heinkenszand zijn uit voorzorg afgesloten, omdat het wegdek in slechte staat is. Bij regen zijn deze bruggen erg glad. Aangezien het binnenkort ‘s nachts kan gaan vriezen levert dit gevaar op.

Composiet

De houten bruggen maken plaats voor overspanningen van composiet, een materiaal dat kunststof versterkt. De levensduur is hierdoor langer.

De werkzaamheden beginnen in november.

Groensingel

Na de twee in de Steenloperstraat zijn de andere aan de beurt. Er komen ook vijf nieuwe bruggen in het dorpsbos in Borssele en nieuwe exemplaren op de groensingel rond de Colenhoek in ‘s-Heer Abtskerke, in de Kapelaan Koningstraat in ‘s-Heerenhoek en aan de Slabbekoornsedijk in ‘s-Gravenpolder.

Alle bruggen moeten in maart zijn vernieuwd. Voor de renovatie van in totaal 27 civieltechnische werken in de openbare ruimte heeft Borsele eerder ruim vier ton vrijgemaakt. Daarnaast zet ze voortaan elk jaar 30.000 euro opzij voor onderhoud.   

Meer uit Beveland

Dinsdag en woensdag zware ochtendspits verwacht door veel regen

Wie deze week vroeg de weg op gaat, moet rekening houden met een zware spits door slechte weersomstandigheden. Vooral dinsdag en woensdag is de kans op regen in de ochtenduren groot.

1 uur geleden
Borsele lanceert digitale nieuwsbrief over ontwikkelingen energietransitie

HEINKENSZAND - De gemeente Borsele komt met een digitale nieuwsbrief over alle ontwikkelingen rondom de energietransitie, zoals de mogelijke bouw van twee nieuwe kerncentrales. Alle belangstellenden kunnen zich op deze nieuwsbrief abonneren. De gemeente streeft ernaar de brief minimaal eens per maand te versturen, laat ze maandag weten.

2 uur geleden
Franda van der Zande wint fotowedstrijd Borsele

HEINKENSZAND – In het gemeentehuis van Borsele is zaterdag de winnaar van de jaarlijkse fotowedstrijd van de Culturele Raad Borsele bekend gemaakt. Franda van der Zande heeft volgens de jury het beste het thema ‘De kracht van Borsele’ in haar foto gevangen en won de eerste prijs.

5 uur geleden
Grote Geelstaart en Baneham gaan door naar de finale van Spectra op het Klomppop Festival

OVERZANDE - De bands Grote Geelstaart en Baneham hebben zaterdag de eerste halve finale van Spectra gewonnen in de Klomp in Ovezande. Beide bands gaan door naar de finale die op Klomppop Festival wordt georganiseerd.

1 dag geleden
Grote Geelstaart en Baneham gaan door naar de finale van Spectra op het Klomppop Festival

OVERZANDE -  De bands Grote Geelstaart en Baneham hebben zaterdag de eerste halve finale van Spectra gewonnen in de Klomp in Ovezande. Beide bands gaan door naar de finale die op Klomppop Festival wordt georganiseerd.

1 dag geleden
Start gespreksgroep rouwbeleving in Goes

GOES - Verlies van een dierbare doet pijn. ‘Als u het gevoel heeft dat u vast blijft zitten in uw verdriet, u moeite heeft om in het ritme van de dag te komen of als u zich eenzaam of onbegrepen voelt in uw omgeving, dan is de gespreksgroep Rouwbeleving misschien wel iets voor u’, laat SMWO weten.

1 dag geleden
Onbeperkt genieten van film dankzij samenwerking Zeeuwse filmhuizen

MIDDELBURG - De vier Zeeuwse filmtheaters Cinema Middelburg, FiZi Zierikzee, ’t Beest Goes en Ledeltheater in Oostburg zijn vol trots gezamenlijk aangesloten bij Cineville. Vanaf donderdag 23 maart kunnen Zeeuwen met een Cineville pas onbeperkt naar de vier theaters komen. Met een Cineville pas betaalt men slechts €22,50 per maand (of slechts €18,50 per maand jonger dan 30). Cinevillers kunnen hun hart ophalen met talloze prachtige films, én steunen de theaters.

1 dag geleden