Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Borden en bank in Colijnsplaat herinneren aan oorlog

Borden en bank in Colijnsplaat herinneren aan oorlog

COLIJNSPLAAT - Om de Tweede Wereldoorlog te herdenken worden vrijdag in Colijnsplaat drie borden en een bank onthuld.

De bank op het strandje van Colijnsplaat hoort bij de Liberation Route. Hier vindt de onthulling om 11.00 uur plaats. Daarna worden op het parkeerterrein de borden onthuld van het Neerhoutpad en Fortuinplein. Als laatste wordt er een herdenkingsbord onthuld bij het graf van luitenant Havelaar.

Oorlogshelden

Deze onthullingen worden uitgevoerd door een deel van de Prinses Irene Brigade en door de zoons van de oorlogshelden Marinus Neerhout en Marien Fortuin. Op 25 november 1944 waarschuwden de oorlogshelden de ingekwartierde Prinses Irene Brigade voor een aanval van de Duitsers. Dankzij de waarschuwingen van Neerhout en Fortuin konden de militairen van de brigade op tijd ingrijpen. Luitenant Havelaar was destijds bevelvoerder. Hij kwam om het leven tijdens deze strijd.

Wethouder Pim Schenkelaars van de gemeente Noord-Beveland vindt het belangrijk dat er gedenktekens zijn. "Deze onthullingen staan symbool voor een belangrijk verhaal uit de geschiedenis van Noord-Beveland. Het is goed dat we hieraan aandacht blijven besteden."

Meer uit Beveland

Rubriek Goes Gezien: Aalscholvereiland als ongerepte natuur

Een maand geleden waren we figuurlijk geland op het schijnbaar onbewoonde eilandje in de Oostvest. Hoewel het eilandje geen kliffen heeft, maar juist makkelijk toegankelijk is voor rustzoekende dieren, eindigde die aflevering wel met een cliffhanger: wie zijn behalve vier schildpadden nog meer de vaste bewoners van dit eilandje? In maart, toen ik dit onderwerp uitkoos, zaten er steevast zo'n tien, twaalf aalscholvers op de in het water hangende takken, al of niet met gespreide vleugels. Nu is dat aantal veel lager; dat zal met het broedseizoen te maken hebben. Ze zijn nu vermoedelijk vooral druk op de Middelplaten in het Veerse Meer, waar een teruglopend aantal aalscholvers broedt.

12 uur geleden
Eén lichtgewonde bij kop-staartbotsing op de Deltaweg (N256)

WILHELMINADORP- Bij een incident op de Deltaweg (N256) tussen Goes en Wilhelminadorp is zaterdagmiddag één persoon lichtgewond geraakt. Vlakbij de verkeerslichten op de kruising bij de Langeweg vond een kop-staartbotsing plaats. De lichtgewonde werd ter plaatse behandeld en hoefde niet naar het ziekenhuis over te worden gebracht. 

13 uur geleden
Profibike Goes: Nieuwe winkel met bekend gezicht

GOES - Heel goed bereikbaar, direct naast een afrit van de A58 bij Goes kun je sinds een jaar terecht bij Profibike. Raoul de Regt is de vestigingsmanager van deze fietsenwinkel en ziet veel bekenden als klant de winkel binnenstappen.

1 dag geleden
Hennepkwekerij met 173 planten ontdekt in Buys Ballotstraat Goes

GOES - In een woning aan de Buys Ballotstraat in Goes heeft de politie donderdagmiddag een hennepkwekerij met 173 planten aangetroffen.

1 dag geleden
Landelijke pinstoring zorgt voor lange rijen en drukte

BEVELAND - Door een landelijke pinstoring is er een flinke drukte ontstaan in supermarkten en andere winkels. Rond 18.00 uur kwamen er duizenden meldingen binnen op AlleStoringen.nl. 

2 dagen geleden
Groene wimpel en zes blauwe vlaggen voor Noord-Beveland

WISSENKERKE - Ook dit jaar doet Noord-Beveland het goed tijdens de uitreiking van de Blauwe Vlag. Binnen de gemeente ontvangen vijf jachthavens de Blauwe Vlag, waarvan een met de Groene Wimpel. Ook het Banjaardstrand bij Kamperland krijgt een Blauwe Vlag. 

2 dagen geleden
Hevige regenval veroorzaakt wateroverlast in Borssele

BORSSELE - Vanuit verschillende plaatsen in Zeeland komen meldingen binnen van wateroverlast door de langdurige regenval. Onder meer in Borssele is de brandweer in actie gekomen.

2 dagen geleden