Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Borden en bank in Colijnsplaat herinneren aan oorlog

Borden en bank in Colijnsplaat herinneren aan oorlog

COLIJNSPLAAT - Om de Tweede Wereldoorlog te herdenken worden vrijdag in Colijnsplaat drie borden en een bank onthuld.

De bank op het strandje van Colijnsplaat hoort bij de Liberation Route. Hier vindt de onthulling om 11.00 uur plaats. Daarna worden op het parkeerterrein de borden onthuld van het Neerhoutpad en Fortuinplein. Als laatste wordt er een herdenkingsbord onthuld bij het graf van luitenant Havelaar.

Oorlogshelden

Deze onthullingen worden uitgevoerd door een deel van de Prinses Irene Brigade en door de zoons van de oorlogshelden Marinus Neerhout en Marien Fortuin. Op 25 november 1944 waarschuwden de oorlogshelden de ingekwartierde Prinses Irene Brigade voor een aanval van de Duitsers. Dankzij de waarschuwingen van Neerhout en Fortuin konden de militairen van de brigade op tijd ingrijpen. Luitenant Havelaar was destijds bevelvoerder. Hij kwam om het leven tijdens deze strijd.

Wethouder Pim Schenkelaars van de gemeente Noord-Beveland vindt het belangrijk dat er gedenktekens zijn. "Deze onthullingen staan symbool voor een belangrijk verhaal uit de geschiedenis van Noord-Beveland. Het is goed dat we hieraan aandacht blijven besteden."

Meer uit Beveland

Binnenkijken bij Ambachtscentrum Goes: Romy en Dennis zijn creatieve duizendpoten

GOES - In het Ambachtscentrum in Goes staat het atelier van illustratoren Romy Sterkman en Dennis Menheere vol met hun handwerk. Romy, die ook styliste en hoedenontwerpster is, verkoopt er ook vintage kleding.

2 uur geleden
Busje op z'n kop in sloot bij Westerscheldetunnelweg

BORSSELE - Langs de Westerscheldetunnelweg (N62) bij Borssele is donderdagmiddag een personenbusje op zijn kop in een ondiepe sloot beland.

7 uur geleden
Haags trio Goldband sluit Bevrijdingsfestival Zeeland af

VLISSINGEN - Het Bevrijdingfestival Zeeland wordt afgesloten door de Haagse formatie Goldband,  bekend van hits als ‘Stiekem’ en ‘Noodgeval’. Het Bevrijdingsfestival Zeeland wordt gehouden op 5 mei op diverse podia in de Vlissingse binnenstad.

7 uur geleden
Zeeland barst uit muzikale voegen op 1 april

MIDDELBURG - Deze week staat ook heel Zeeland in het teken van muziek! Muziekschool Zeeland trekt regionaal de kar van de landelijke Kindermuziekweek met een bomvol programma aan toffe activiteiten en optredens. Zo gaat de rijdende concertzaal Classic Express in Tholen langs basisscholen én wordt de week afgesloten met een open dag van Muziekschool Zeeland op diverse plaatsen op 1 april.

8 uur geleden
Banenmarkt 'Werken in Zeeland' in theater de Mythe in Goes

GOES - Theater de Mythe in Goes is donderdag omgetoverd tot de gratis toegankelijke banenmarkt ‘Werken in Zeeland’. Van 10.00 tot 15.00 uur is dit dé plek om de Zeeuwse arbeidsmarkt te ontdekken en in contact te komen met toonaangevende werkgevers. Een recordaantal van 55 bedrijven presenteert zich hier. 

12 uur geleden
Burgemeester na bezoek bouw kerncentrale Engeland: 'Heeft weg voor Borsele verhelderd'

HEINKENSZAND - Daags na zijn bezoek aan de bouwlocatie van een nieuwe kerncentrale in zuidwest-Engeland zijn nog niet alle indrukken en opgedane informatie bezonken bij burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele. Hij kan wel zeggen terug te kijken op een nuttig bezoek, in voorbereiding op de mogelijke komst van twee nieuwe kerncentrales bij Borssele. Bij het Britse plaatsje Cannington is in 2018 de bouw van een kerncentrale gestart. “Dat zou ons voorland kunnen zijn”, vertelt Dijksterhuis. “Al is de situatie niet één op één te vergelijken, het was goed om daar te zien wat de effecten van de bouw zijn en waarmee we allemaal rekening moeten houden voor ons voorwaardenpakket.”

1 dag geleden
Vrouw rijdt met auto tegen boom en belandt in greppel Kortgene

KORTGENE - Een automobiliste is dinsdagavond met haar voertuig van de Oudedijk bij Kortgene gereden en in een greppel tot stilstand gekomen.

1 dag geleden