Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

 Bootcamp geeft studenten een innovatieve boost

Bootcamp geeft studenten een innovatieve boost

Op de Kenniswerf is iets bijzonders aan de hand. Dertig Vlaamse en Nederlandse studenten van Scalda en Syntra-West buigen zich over ‘challenges’ van opdrachtgevers uit de regio. Dit zijn echte opdrachten uit de praktijk waarbij studenten onder tijdsdruk van 3 dagen mogen laten zien wat ze in hun mars hebben. Unieke bootcamp Syntra West, Scalda en Unizo slaan de handen ineen voor de organisatie van een Vlaams – Nederlandse bootcamp binnen het Interregproject G.R.A.M. (GrensRegioleren voor de ArbeidsMarkt). Van dinsdag 8 maart t/m donderdag 10 maart, vindt de G.R.A.M. Bootcamp plaats op locatie van Scalda in Vlissingen. Met innovatiehub Dockwize als kennispartner gaan 30 studenten aan de slag met uitdagingen van opdrachtgevers uit de regio. De opdrachtgever krijgt na afloop uitgewerkte ideeën. De studenten leren onder (tijds)druk creatief en probleemoplossend te handelen, samen te werken en hulplijnen in te schakelen om hun doel te bereiken.

Een innovatieve snelkookpan 
Aan de bootcamp doen studenten mee van de opleidingen interieurontwerp, BIM tekenaar, ICT beheer en Bouwkunde en infratechniek. In drie dagen buigen zij zich over challenges van opdrachtgevers. En dat zijn zeker niet de minste. Denk o.a. aan bedrijven zoals Novulo, Kasteel Wolvenhof, SILO architecten, Toontjeshuis (Vlaamse kant), Scalda talent en innovatie lab en Rothuizen Architecten. 

Uit de schoolbanken en zelf aan de slag
Leerlingen worden vanaf de eerste dag uit hun comfortzone getrokken. Om een beter beeld te vormen van de opdracht en het probleem worden ze door de teamcoaches de straat opgestuurd voor het afnemen van klantinterviews. Het is even wennen voor de studenten maar onder hoge druk opdrachten maken gaat ze goed af. Gedurende de bootcamp worden er workshops gehouden waar teamontwikkeling en probleemoplossend vermogen centraal staan. En laat dat nu net zijn waar ondernemerschap over gaat: zelf kansen zien, doelen stellen en er voor gaan!

Pitchen voor een jury 
Aan het einde van de bootcamp hebben de studenten idee richtingen uitgewerkt en geven zij een glansrijke pitch voor de jury op 10 maart. Wie van de deelnemende groepen lanceert de beste oplossing voor één van de challenges? De groep met de beste pitch gaat naar huis met een leuke prijs. Een ding is zeker: de basis voor broodnodige intrapreneurs binnen organisaties en zelfstandig ondernemers worden deze week gelegd.  

Meer uit Zeeland

Ook zakelijk rij je ‘MONO’: deze ondernemers bewijzen dat het werkt

Dat het onverstandig is om je berichten te lezen of schrijven via je smartphone terwijl je aan het rijden bent, weet iedereen. Maar hoe zorg je dat al je collega’s daadwerkelijk stil staan bij verkeersveiligheid en ook tijdens zakelijke ritten verantwoord – ofwel ‘MONO – op pad gaan? Twee Zeeuwse ondernemers delen hun succesvolle aanpak. ,,Een schop onder de kont hóeft niet altijd.”   6 november 2023, 13:28 Niets menselijks is ons vreemd: zodra er een bericht binnenkomt op je telefoon, wil je daar van nature meteen op antwoorden. Ook wanneer dat achter het stuur gebeurt. Maar dat die impuls ronduit gevaarlijk is – zeker terwijl je aan het verkeer deelneemt – is ook algemeen bekend. Het is dan ook niet voor niets dat de overheid al jaren bewustzijn rondom dit thema creëert met diverse MONO-campagnes.

1 week geleden
Stichting Zeeuwse Wensambulance

Onze stichting bestaat sinds november 2022 en bestaat volledig uit Zeeuwse vrijwilligers (bestuur, verplegers, chauffeurs en handlangers). Zeeuwen voor Zeeuwen uit de hele provincie om een laatste wens in vervulling te laten gaan.

1 week geleden
Bestel je gratis ticket voor Contacta 2023

Vitaliteit als sleutelrol in jouw succes Dit jaar wordt vitaliteit centraal gesteld, en dat is van cruciaal belang voor elk aspect van je leven, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Ontdek hoe het verbeteren van je welzijn een sleutelrol kan spelen in het bereiken van succes.

1 maand geleden
Opening Contacta op 7 november

Op dinsdag 7 november wordt Contacta GEOPEND! Om 16:00 uur vieren we de 35e editie van Contacta met OESTERS en CHAMPAGNE tijdens de openingsborrel waar jij bij kunt zijn. Na de feestelijke openingsborrel is er genoeg te beleven. Ga langs bij ruim 210 exposanten of ga om 17:00 uurnaar de inspirerende sessie over werken aan vitaliteit en aantrekkelijk ondernemerschap van Van Mossel. Je kunt je voor deze workshop hier aanmelden. 

1 maand geleden
Twee sterke Zeeuwse accountantskantoren worden één

Moore DRV en Rijkse Accountants en Adviseurs smelten per 1 januari 2024 samen. Respectievelijk ruim 100 en 68 jaar geschiedenis en betrokkenheid bij de provincie worden verbonden om in de toekomst nog sterker te zijn als werkgever, dienstverlener in de echte economie en belangenbehartiger voor de provincie. Beide organisaties benadrukken dat de trots op de eigen organisatie, de overeenkomstige culturen en de potentie die zij zien in Zeeland de aanleidingen zijn om de toekomst samen in te gaan. Beide kantoren willen goed gekwalificeerde mensen behouden en werven voor Zeeland, om de ondernemende Zeeuwse bedrijven goed te kunnen blijven ondersteunen. Dat betekent dat er flink wordt geïnvesteerd in de werving van medewerkers, in het bieden van ruime ontwikkelingsmogelijkheden en flexibiliteit in arbeidsuren en –plaatsen, en in goede arbeidsvoorwaarden. Ook het ontwikkelen van nieuwe dienstverlening is belangrijk voor zowel medewerkers als cliënten.

1 maand geleden
Impuls Zeeland organiseert eerste editie Week van de Export

Internationaal zakendoen is de sleutel tot groei en continuïteit voor het bedrijfsleven. Het opent deuren naar nieuwe markten, vergroot de concurrentiekracht en biedt mogelijkheden voor innovatie en samenwerking op wereldwijde schaal. Juist in economisch onzekere tijden is het van groot belang dat bedrijven kansen spreiden over diverse afzetmarkten. Om ondernemers hierbij te helpen en ondersteunen, organiseren wij dit jaar voor het eerst de Week van de Export. Van maandag 9 t/m vrijdag 13 oktober wordt een gevarieerd programma aangeboden. Ondernemers kunnen deelnemen aan masterclasses, interactieve workshops, waardevolle netwerkbijeenkomsten en meer. Zakenpartners in het buitenland, hoe vind je die eigenlijk? Wat als ze niet zo betrouwbaar blijken te zijn als je dacht? Welke landen bieden de grootste kans op exportsucces? Hoe zit het met de per land verschillende wet- en regelgeving? Al deze vragen worden beantwoord tijdens de Week van de Export.

2 maanden geleden
Zeker Zeeuws streekproducenten in de spotlights

Op de leukste, meest duurzame, vriendelijkste of gewoonweg je favoriete Zeeuwse streekproducent kan 27 september tot 10 oktober 2023 een online stem worden uitgebracht. Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct organiseert voor het 4e jaar op rij de onlinepublieksverkiezing ‘Streekproducent van het Jaar’. Meer dan 120 streekproducenten bestaande uit vissers, kwekers, boeren, tuinders, maar ook slagers, bakkers en bierbrouwers, wijnmakers, de zoutzieder en alle anderen met een Zeker Zeeuws gecertificeerd streekproduct dingen dit jaar opnieuw mee voor de eervolle titel ‘Streekproducent van het Jaar 2023’.

2 maanden geleden