Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boot waarop meisje omkwam in beslag genomen voor onderzoek

Boot waarop meisje omkwam in beslag genomen voor onderzoek

DEN HAAG (ANP) - De boot waarop woensdag een minderjarig meisje om het leven kwam door een afgebroken giek, is in beslag genomen voor verder onderzoek. Dat laat een woordvoerder van de politie donderdag weten. Waar de boot precies ligt voor het onderzoek, kon de woordvoerder niet zeggen.

Verder kan de politie ook nog niks kwijt over de eventuele oorzaak van het afbreken van de giek. "We zijn nog bezig met het onderzoek. Op dit moment zijn we getuigen aan het horen en kijken we of er beelden zijn van het incident", aldus de woordvoerder.

Volgens meerdere media is het slachtoffer een meisje van 13 jaar, de politie kan dit niet bevestigen. Het meisje voer samen met andere jongeren van een Haagse middelbare school op de boot in de buurt van Terschelling. Rond het middaguur brak de giek af. Het meisje overleed ter plekke aan haar verwondingen. Niemand anders raakte verder gewond. De overige opvarenden werden aan land gebracht in Harlingen, waar ze slachtofferhulp kregen. In totaal waren er zo'n vijftien mensen aan boord.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) is op de hoogte van het ongeluk. "De OVV volgt de ontwikkelingen en heeft nog geen besluit genomen of er een eventueel vervolgonderzoek komt", aldus een woordvoerster. In 2019 deed de raad onderzoek naar een dodelijk ongeval op een scheepswerf in Zaandam aan het begin van dat jaar. Toen was plots de mast van een schip afgebroken door houtrot en op een medewerker gevallen.

Meer uit Binnenland

Praktijk van doodgeschoten docent Erasmus hele week dicht

ROTTERDAM (ANP) - De huisartsenpraktijk waar de man werkte die donderdag in het Erasmus MC werd doodgeschoten, blijft ook de rest van de week dicht. Gezondheidscentrum Katendrecht was vrijdag en maandag al gesloten, maar laat nu op zijn site weten tot en met komende vrijdag dicht te blijven.

9 minuten geleden
Slachtofferhulp biedt veel hulp na schietpartijen Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De omvang van de hulp die Slachtofferhulp Nederland aan ooggetuigen en omstanders van de schietpartijen in Rotterdam biedt, is uitzonderlijk, zegt een woordvoerder. Volgens hem is mogelijk nog steeds niet iedereen die hulp nodig heeft in beeld.

52 minuten geleden
Proef met preventief fouilleren in centrum Heerlen om wapenbezit

HEERLEN (ANP) - De gemeente Heerlen gaat in het centrum een proef houden met preventief fouilleren. De proef gaat dinsdag in. Daartoe is een deel van het stadshart aangemerkt als veiligheidsrisicogebied. Burgemeester Roel Wever wil op die manier aan de weet komen of de signalen kloppen over toenemend wapenbezit. Met name messen worden steeds vaker gevonden. De gemeente gaat de resultaten van de fouilleringen samen met justitie en politie bekijken.

1 uur geleden
OM: verdachte schietpartijen Rotterdam woensdag voorgeleid

ROTTERDAM (ANP) - De verdachte van de schietpartijen in Rotterdam wordt op woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dat meldt het Openbaar Ministerie Rotterdam. De verdachte, de 32-jarige Fouad L., zit sinds donderdag vast.

2 uur geleden
Dordrecht zet aangifte tegen 'lek' van Chemours-schikking door

DORDRECHT (ANP) - De gemeenteraad van Dordrecht ziet "geen enkele reden" om iets te doen aan de aangifte die is gedaan tegen Ruben Schilt, tot voor kort commissielid van de PvdA. Schilt schond de geheimhoudingsplicht door de notulen van een besloten raadsvergadering over een schikkingsvoorstel in de zaak-Chemours door te sturen naar het tv-programma Zembla. Burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht deed daarvan aangifte.

3 uur geleden
Rotterdamse campagne moet drugsgebruikers bewust maken van impact

ROTTERDAM (ANP) - De gemeente Rotterdam is maandag gestart met een campagne om drugsgebruikers naar eigen zeggen bewust te maken van hun impact op de criminaliteit in de stad. Volgens de stad associëren drugsgebruikers zich niet zo snel met drugscriminaliteit, "toch dragen zij hier wel degelijk aan bij", aldus de gemeente.

5 uur geleden
Nederlandse vrouwen krijgen relatief vaak kanker, mede door roken

UTRECHT (ANP) - Nederlandse vrouwen gingen in de jaren zestig en zeventig massaal aan de sigaret, nu krijgen ze "opvallend meer longkanker" dan vrouwen uit de meeste andere Europese landen. Dat signaleert het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL). Het centrum meldt op basis van recente Europese cijfers dat Nederland vooral door roken in het verleden hoog staat op de lijst van landen waar vrouwen het vaakst getroffen worden door een vorm van kanker: op plaats drie, na Noorwegen en Denemarken.

5 uur geleden