Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boosterprik nu zonder afspraak beschikbaar

Boosterprik nu zonder afspraak beschikbaar

Bij de vaccinatielocaties in Goes, Middelburg, Vlissingen en Zierikzee kunnen personen van 18 jaar en ouder vanaf vandaag (maandag) zonder afspraak terecht voor een boosterprik tegen het coronavirus. 

‘Om ervoor te zorgen dat we half januari alle Zeeuwen vanaf 18 jaar kunnen voorzien van een boosterprik is de capaciteit de afgelopen maanden enorm uitgebreid’, laat GGD Zeeland weten. ‘Omdat de capaciteit op sommige locaties niet volledig wordt benut, is het vanaf maandag mogelijk om in Goes, Middelburg, Vlissingen en Zierikzee zonder afspraak een boosterprik te laten zetten.’ Deze vaccinatielocaties zijn open van 9.00 tot 17.00 uur. Het is ook nog steeds mogelijk om een prikafspraak te maken. Kijk voor alle actuele informatie over onze vaccinatielocaties op: www.ggdzeelandprikt.nl.

Zonder afspraakverplichting kan het op sommige momenten druk worden. ‘Wij houden dit in de gaten en communiceren hierover indien nodig op onze website en socialemediakanalen. 

Voor mensen die de boosterprik willen halen in Domburg, Terneuzen en Tholen blijft het nodig om een afspraak te maken. ‘Degenen die al een afspraak hebben gemaakt, maar liever gebruik maken van de vrije inloop, zijn welkom op een van de aangegeven locaties. Het is niet nodig om de oude afspraak via het landelijke callcenter te verzetten. De gemaakte afspraak wordt ter plekke uit het systeem gehaald. Je kunt de boostervaccinatie 3 maanden na je laatste vaccinatie of coronabesmettingen krijgen.’

Prikangst

Wie twijfels over de coronavaccinatie heeft kan bellen naar de Vaccinatie Twijfeltelefoon. ‘Ervaren medisch studenten staan je te woord en kunnen je informeren over de laatste stand van zaken omtrent de coronavaccins. Er is altijd een medisch specialist of huisarts aanwezig voor complexe vragen.’ De Vaccinatie Twijfeltelefoon is bereikbaar op 088-7555777, van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur.
‘Wil jij je wel laten vaccineren, maar houdt angst voor naalden je tegen? Kom dan naar een van onze locaties of ga met ons in gesprek via ons speciale prikangst-Whatsapp-nummer (06 824 475 67).’

Meer uit Reimerswaal

Biezelinge komt in kerstsferen

BIEZELINGE - Vanaf vrijdag tot en met 5 januari is er op het marktplein in Biezelinge iedere vrijdag iets te doen. Van een gezellige kerstmarkt tot een Kerstmannenrun, er is voor ieder wat wils. Marlinde Kamerling, een van de organisatoren, hoopt dat het dit jaar weer net zo druk wordt als bij de lampionnenoptocht van vorig jaar, maar dat het bovenal heel gezellig wordt. 

11 uur geleden
Ruim 18.000 boompjes naar Zeeuwse tuinbezitters

Op 7, 8 en 9 december krijgt de Gratis Boompjes Uitdeelactie van ZMf, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse Eilanden, zijn vervolg. Op die dagen kunnen de 4000 Zeeuwse tuinbezitters hun boompjes ophalen, die ze eerder in september bestelden tijdens de bestelronde van de uitdeelactie. Ruim 18.000 gratis boompjes worden begin december uitgedeeld op 13 afhaallocaties, in iedere Zeeuwse gemeente een. Zo'n 150 vrijwilligers zetten zich in om de bestellers hun aanwinst te overhandigen.

1 dag geleden
Reimerswaal werkt aan toekomstvisie tot 2040

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal gaat een plan voor de toekomst maken voor de periode tot 2040. Hoe deze strategische visie tot stand komt, is vastgelegd in een projectplan dat de gemeenteraad dinsdag 19 december bespreekt.

1 dag geleden
Reimerswaal geeft 200 inwoners een regenton

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal geeft 200 gratis regentonnen weg aan inwoners met een eigen tuin.

2 dagen geleden
Dominee Erik Tramper: 'Onze oecumenische pioniersgemeente is uniek in Nederland'

SCHORE - Twee jaar geleden was het erop of eronder voor de kerk in Schore, vertelt dominee Erik Tramper. “We hadden twintig mensen of nog minder in de kerk. Als we wilden doorgaan, moest het anders." De kerkgangers zochten verbinding met nieuwe mensen. “Sindsdien gebeuren er mooie dingen."

5 dagen geleden
Auto in de sloot bij ongeval Postweg (N670) bij Yerseke

YERSEKE - Op de Postweg (N670) bij Yerseke is donderdagavond een auto in de sloot beland. Het voertuig en de bestuurder zijn door brandweerlieden uit de benarde situatie bevrijd.

5 dagen geleden
Vissen is Matthias' grootste passie

KRABBENDIJKE - Matthias Baas (20) uit Krabbendijke wist vorige maand de wereldtitel voor kustvissen te behalen. In de leeftijdsklasse onder de eenentwintig jaar wist hij individueel de meeste vissen en daarmee de eerste plek binnen te hengelen. Al sinds zijn twaalfde doet Matthias mee aan viswedstrijden door heel Nederland en daarbuiten, want vissen is zijn grootste passie.

6 dagen geleden