Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boom moet stapje opzij doen voor nieuwe kerk

Boom moet stapje opzij doen voor nieuwe kerk

THOLEN - De boom aan de Prins Bernardstraat in Tholen moet bijna letterlijk een stapje opzij doen voor de nieuw te bouwen kerk op die locatie. Hoewel buurtbewoners het er niet mee eens zijn dat de boom moet verhuizen vanwege de nieuwe plannen, is deze maandagochtend toch in alle vroegte uitgegraven.

De boom die al jaren de straat siert, gaat een paar meter opzij voor de bouw van een nieuwe kerk. Vele buurtbewoners hebben aangegeven het niet eens te zijn met de verplaatsing van de boom. Zij zijn vooral bang dat de boom de verhuizing niet zal overleven. Middels een grote kraan werd de boom uitgegraven. 

Meer uit Tholen

Sfeer op braderie Sint-Annaland zat er, mede door Foligroup Hoogerheide, goed in

SINT-ANNALAND - De sfeer op de braderie in Sint-Annaland zat er, mede door Foligroup uit Hoogerheide, goed in. Foligroup is een samba slagwerkgroep. Zij kwamen deze middag muziek brengen op de braderie. Ben is de leider van de groep.

12 uur geleden
‘Geen boer, geen bier’: Boeren protesteren met grote hooi-pop bij Poortvliet

THOLEN - Wie de afgelopen dagen richting Poortvliet is gereden, kan het niet ontgaan zijn. Boeren protesteren daar met een grote pop van hooi tegen de nieuwe regels van het kabinet. 

15 uur geleden
Leesbijeenkomst over spel en speelgoed van vroeger

SINT-ANNALAND - Herinneringskrant Zeeuws Weerzien organiseert op maandag 29 augustus van 14.00-15.00 uur een leesbijeenkomst in streekmuseum De Meestoof in Sint-Annaland. Bedoeld voor ouderen die zich de tijd nog kunnen herinneren waarin we maar weinig nodig hadden om onszelf mee te vermaken.

1 dag geleden
Ankie van Tatenhove nieuwe bestuurder van Schutse Zorg Tholen

THOLEN - Ankie van Tatenhove is benoemd als nieuwe bestuurder van Schutse Zorg Tholen. Zij volgt daarmee Peter Kok op, die na vele jaren, met ingang van 1 september 2022, uit dienst zal gaan.

1 dag geleden
Na hittegolf zomer nog niet voorbij: later deze maand opnieuw warmer

THOLEN - Voor vakantiegangers in eigen land was augustus tot dusver een topmaand. Na de hittegolf wordt het nu tijdelijk minder warm met een paar buien, maar later in augustus neemt de kans op warmte en zonneschijn opnieuw toe. In september is er een goede kans op nazomerweer. Dat meldt Weeronline.De wind draait deze week naar het zuidwesten en dat brengt naast minder warme lucht ook enkele buien met zich mee. Dat kunnen lokaal felle buien zijn met onweer en veel regen in korte tijd. Voor de droogte zet dat weinig zoden aan de dijk. De uitgedroogde bodem kan plensregens namelijk niet zo snel opnemen. Daarnaast veroorzaken de buien grote regionale verschillen. Op de ene plek komt de regen met bakken uit de lucht, terwijl het een paar kilometer verderop droog blijft.Regionaal kan de droogte er wel wat door verlicht worden, maar voor een einde aan de extreme droogte is echt een lange natte periode nodig. Het wisselvallige weer is van korte duur. Hogedrukgebieden nestelen zich komende tijd namelijk weer in de buurt van Nederland. Dat levert wederom droog en zonnig weer op. Daarbij kan de temperatuur regionaal oplopen naar zomerse waarden van 25 graden of meer. Waait de wind uit het zuiden, dan is de tropische 30 graden regionaal ook weer binnen handbereik.Vrij warme septemberweken met af en toe nazomerIn september neemt de kans op buien geleidelijk toe, maar wekenlang nat wordt het waarschijnlijk niet. Voor een einde aan de droogte zijn dat weinig gunstige vooruitzichten. Daarvoor blijft het wachten op natter weer dan normaal, dat maandenlang aan moet houden en in de vorm van gestage regen valt. Qua temperatuur komen de eerste weken van september boven normaal uit. Dat betekent dat het overdag vaak 20 tot 24 graden wordt. Een mooie nazomerdag met 25 graden of meer kan daar ook af en toe tussen zitten.

1 dag geleden
Snelweg A4 bij Hoogerheide meerdere malen dicht voor onderhoud

HOOGERHEIDE - Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit aan de snelweg A4 bij knooppunt Zoomland. Hierdoor is van woensdag 24 augustus 21.00 uur tot donderdag 25 augustus 5.00 uur de A4 tussen oprit 30 (Hoogerheide) en knooppunt Zoomland in de richting van Rotterdam afgesloten voor al het verkeer. Daarna is de A4 tussen knooppunt Zoomland en afrit 30 (Hoogerheide) richting Antwerpen dicht van donderdag 25 augustus 21.00 uur tot vrijdag 26 augustus 5.00 uur. 

2 dagen geleden
Inschrijven voor Thoolse Mijl kan nog steeds!

THOLEN - Nog twaalf dagen en dan gaat de Thoolse Mijl weer van start. Deelnemers duiken dan in het water om 1,85 of 3,7 kilometer te zwemmen. Inschrijven kan nog steeds!

2 dagen geleden