Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boodschappenbezorgdienst Gorillas zoekt nieuwe investeerders

Boodschappenbezorgdienst Gorillas zoekt nieuwe investeerders

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - Boodschappenbezorgdienst Gorillas is hard op zoek naar nieuwe investeerders, schrijft het Duitse zakentijdschift Manager Magazin. Iedere maand worden er miljoenen besteed aan groei en de eerste investeerders worden daardoor nerveus, aldus het blad.

Gorillas haalde in maart een kleine 250 miljoen euro op bij geldschieters. Daarmee werd het bedrijf uit Berlijn van een totale waarde van meer dan 1 miljard dollar voorzien. Daarmee werd het een zogeheten unicorn, de term die bedacht is voor start-ups uit met name de techwereld die 1 miljard dollar of meer waard zijn. Oprichter Kağan Sümer beloofde "idiote groei", maar dat gaat niet zo hard als verwacht. Inmiddels zou Gorillas bij een tweede ronde mikken op een bijna twee keer zo grote investering en een waardering van 6 miljard dollar.

Gorillas is actief in achttien steden in Duitsland en Nederland, en in Londen en Parijs. In die steden heeft het zogeheten 'dark stores', kleine distributiecentra in bijvoorbeeld voormalige winkelpanden van waaruit bezorgers op fietsen en scooters de bestelde boodschappen binnen tien minuten bij de klant brengen.

De concurrentie in de nieuwe sector is echter moordend. Zo zijn het eveneens Duitse Flink en het Turkse Getir ook in Nederland actief, net als Zapp uit het Verenigd Koninkrijk. Elders in Europa zijn ook nog bedrijven als Jiffy, Djia en Weezy actief. Bovendien zijn bestaande bezorgdiensten als Uber, Deliveroo en Just Eat Takeaway ook steeds meer gericht op de bezorging van boodschappen, maar dan vaak in samenwerking met bestaande supermarkten.

Meer uit Financieel

ASML koploper in vlakke AEX, Besi op hoogste koers ooit

AMSTERDAM (ANP) - Chipmachinemaker ASML was dinsdag de sterkste stijger in de AEX-index op het Damrak, die weinig beweging liet zien. De Nederlandse chipbedrijven laten de afgelopen tijd al flinke koerswinsten zien door het aanhoudende optimisme over de ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI). Branchegenoot Besi tikte zelfs de hoogste koers ooit aan.

34 minuten geleden
Tina Turner-artikelen in trek op Marktplaats na overlijden

AMSTERDAM (ANP) - Marktplaats zag de afgelopen week vaker Tina Turner-artikelen verkocht en aangeboden worden op zijn website. In de eerste 24 uur na het overlijden van de zangeres vorige week woensdag, werden ruim vijfhonderd nieuwe advertenties geplaatst. Volgens Marktplaats waren dat er een dag eerder nog vijftien.

1 uur geleden
Vakbonden kondigen nieuwe staking voor donderdag aan bij Nedcar

HOLTUM (ANP) - Donderdag is er opnieuw een 24 uursstaking bij autofabriek VDL Nedcar. Dat heeft bestuurder Peter Reniers van FNV dinsdagochtend aangekondigd. Hij deed dat tijdens een bijeenkomst in Holtum, vlakbij de autofabriek, waar stakers die dinsdag het werk ook een dag neerleggen zich verzamelden. De werknemers willen een beter sociaal plan dan moederbedrijf VDL biedt.

1 uur geleden
DNB: deeltijdwerkers willen meer werken tegen hogere beloning

AMSTERDAM (ANP) - Een op de drie werkenden in Nederland wil meer uren werken als daar een hogere beloning tegenover staat. Ook willen mensen meer uren draaien als hun werk leuker zou zijn, als thuiswerken makkelijker kan en als er minder zorg voor kinderen zou zijn. Een op de tien is zelfs bereid meer te werken als de baas er simpelweg om zou vragen. Dat meldt De Nederlandsche Bank (DNB) op basis van een enquête onder 1300 werkenden.

2 uur geleden
Meer omzet voor parfumerieketen Douglas, maar nog wel verlies

DÜSSELDORF (ANP) - Parfumerieketen Douglas heeft in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar de omzet zien stijgen vergeleken met een jaar eerder. Ook werd de winstgevendheid opgevoerd, maar tegelijkertijd was het van oorsprong Duitse concern meer geld kwijt aan leningen door de gestegen rente. Dat zorgde ervoor dat Douglas toch een verlies moest schrijven, maar wel veel minder dan een jaar eerder.

2 uur geleden
Juventus-eigenaar Exor in kopgroep van afwachtende AEX

AMSTERDAM (ANP) - Exor behoorde dinsdag tot de sterkste stijgers in de AEX-index op het Damrak, die een klein verlies liet zien. Het Italiaanse investeringsbedrijf van de familie Agnelli, de oprichters van autofabriek Fiat en eigenaren van voetbalclub Juventus, profiteerde van een koopadvies door ING. Beleggers waren verder vooral in afwachting van de goedkeuring van de Amerikaanse schuldendeal.

3 uur geleden
Toezichthouder: zonnepanelen via omvormer makkelijk te hacken

DEN HAAG (ANP) - Zonnepanelen zijn vaak makkelijk te hacken, meldt de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI). Veel omvormers voor de panelen, die nodig zijn om zonne-energie om te zetten in te gebruiken elektriciteit, voldoen volgens de toezichthouder niet aan gestelde eisen. Daardoor kunnen ze storingen veroorzaken en toegang verlenen tot andere met het internet verbonden apparaten.

4 uur geleden