Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boodschap van hoop op dag dat Four Freedoms Awards zou plaatsvinden

Boodschap van hoop op dag dat Four Freedoms Awards zou plaatsvinden

MIDDELBURG - Han Polman van de Roosevelt Foundation en de laureaten van de Four Freedoms Awards hebben samen een video opgenomen.

Deze ‘boodschap van hoop’ in ‘uitdagende tijden’ is gemaakt in de geest van Franklin Delano Roosevelt. De oud-president van Amerika wilde in 1941 met zijn Four Freedoms-toespraak de bevolking immers ook hoop geven. De uitreiking van de naar deze toespraak vernoemde Four Freedoms Awards worden om het jaar uitgereikt in Middelburg. De ceremonie zou dinsdag hebben plaatsgevonden in de Nieuwe Kerk in Middelburg.

Vrijheid

In de video zegt de Filippijnse journalist Maria Ressa dat we moeten oppassen dat onze vrijheden niet te veel worden ingeperkt tijdens de coronacrisis. “We moeten er een tijdslimiet aan stellen, want vrijheden terug veroveren kan moeilijker zijn dan het virus verslaan.” Ressa zou dinsdag de award voor de vrijheid van meningsuiting krijgen.

Godsdienst

Azza Karam van de organisatie Religions for Peace, die de award voor de vrijheid van godsdienst krijgt, zegt dat we ‘fysiek’ misschien van elkaar zijn gescheiden, maar ‘spiritueel’ dichterbij elkaar zijn dan ooit. De Nederlandse journalist en winnaar van de award voor de vrijwaring van gebrek Sander de Kramer put hoop uit de ‘liefde en compassie’ die hij om zich heen ziet en is ervan overtuigd dat we daarmee het virus overwinnen en Leoluca Orlando, de burgemeester van Palermo, zegt dat we geen angst moeten hebben. “Ik heb geen vrees”, vertelt de winnaar van de award voor vrijwaring van vrees.

Verenigde Naties 

Als laatste laat secretaris-generaal van de Verenigde Naties António Guterres weten dat de wereld nu vooral solidariteit nodig heeft. Zijn organisatie zou de Four Freedoms Awards in Middelburg in ontvangst nemen. De ceremonie is vanwege de verspreiding van het coronavirus verzet naar volgend jaar. 

Meer uit Tholen

Zo voorkom je dat de vlam in de pan slaat: 'Kook met liefde'

THOLEN - Het overkwam onlangs een paar inwoners van Tholen: De vlam sloeg in de pan. Ze slaagden er zelf in het vuur te blussen met een blusdeken. Ronald van Leeuwen, medewerker Brandveilig Leven bij Veiligheidsregio Zeeland, vertelt wat je wel en niet moet doen als de vlam in de pan slaat.

12 uur geleden
Accelerando kijkt uit naar 9e editie van Kidz in Concert

SINT-ANNALAND - De Stallandse muziekvereniging en basisschool De Casembroot organiseren op zaterdag 9 maart de uitvoering Kidz in Concert. Het concert vindt plaats in de sportzaal van De Wellevaete.

14 uur geleden
The Crazy Little Things doen tribute aan Queen in volle zaal Sint Philipsland

SINT PHILIPSLAND - De Bergse band Crazy Little Things heeft vrijdagavond een indrukwekkend optreden neergezet in Sint Philipsland. Dorpshuis De Wimpel was het podium voor deze tributeband van Queen. Met de Fluplandse Marijn Geluk als leadzanger zorgde de band voor een prachtige voorstelling. 

18 uur geleden
Thoolse verenigingen ontvangen cheque voor inclusieve speeltuinen

THOLEN - Wethouder Corniel van Leeuwen heeft deze week aan vier speeltuinverenigingen op Tholen een cheque overhandigd. Elke vereniging ontvangt een bedrag van 25.000 euro. Hiermee kunnen ze hun speeltuinen 'inclusief' maken, zodat alle kinderen kunnen genieten van het spelen.

1 dag geleden
Ruim 6 miljoen euro voor Zeeuwse innovaties: 'Er liggen grote uitdagingen'

THOLEN - Zeeuwse bedrijven en organisaties kunnen dit jaar een subsidie aanvragen voor een innovatief project. Er is een subsidiepot van ruim 6 miljoen euro uit het programma OPZuid. Deze subsidie is bedoeld voor projecten die innovatieve oplossingen bieden op het gebied van energie, klimaat, landbouw, grondstoffen en voeding/gezondheid. De eerste subsidieronde loopt tot medio april.

1 dag geleden
Werkzaamheden landbouwweg Poortvliet worden maandag hervat

POORTVLIET - De werkzaamheden aan de landbouwweg bij Poortvliet (N286) worden vanaf maandag 26 februari hervat. Deze weg wordt aangelegd om het landbouwverkeer te scheiden van het overige verkeer. Hierdoor hoeven de landbouwvoertuigen niet meer door het dorp te rijden.

1 dag geleden
Traumahelikopter geland in Poortvliet vanwege noodsituatie

POORTVLIET - Donderdagmorgen 22 februari om 11.05 uur is een medische noodsituatie ontstaan aan de Stoofstraat in Poortvliet.Voor de noodsituatie kwamen drie ambulances en een traumateam naar de locatie. De traumahelikopter landde hiervoor naast de ambulancepost van Poortvliet.Het is onduidelijk wat de toedracht van de noodsituatie was en hoe het met het slachtoffer gaat.

2 dagen geleden