Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boodschap van hoop op dag dat Four Freedoms Awards zou plaatsvinden

Boodschap van hoop op dag dat Four Freedoms Awards zou plaatsvinden

MIDDELBURG - Han Polman van de Roosevelt Foundation en de laureaten van de Four Freedoms Awards hebben samen een video opgenomen.

Deze ‘boodschap van hoop’ in ‘uitdagende tijden’ is gemaakt in de geest van Franklin Delano Roosevelt. De oud-president van Amerika wilde in 1941 met zijn Four Freedoms-toespraak de bevolking immers ook hoop geven. De uitreiking van de naar deze toespraak vernoemde Four Freedoms Awards worden om het jaar uitgereikt in Middelburg. De ceremonie zou dinsdag hebben plaatsgevonden in de Nieuwe Kerk in Middelburg.

Vrijheid

In de video zegt de Filippijnse journalist Maria Ressa dat we moeten oppassen dat onze vrijheden niet te veel worden ingeperkt tijdens de coronacrisis. “We moeten er een tijdslimiet aan stellen, want vrijheden terug veroveren kan moeilijker zijn dan het virus verslaan.” Ressa zou dinsdag de award voor de vrijheid van meningsuiting krijgen.

Godsdienst

Azza Karam van de organisatie Religions for Peace, die de award voor de vrijheid van godsdienst krijgt, zegt dat we ‘fysiek’ misschien van elkaar zijn gescheiden, maar ‘spiritueel’ dichterbij elkaar zijn dan ooit. De Nederlandse journalist en winnaar van de award voor de vrijwaring van gebrek Sander de Kramer put hoop uit de ‘liefde en compassie’ die hij om zich heen ziet en is ervan overtuigd dat we daarmee het virus overwinnen en Leoluca Orlando, de burgemeester van Palermo, zegt dat we geen angst moeten hebben. “Ik heb geen vrees”, vertelt de winnaar van de award voor vrijwaring van vrees.

Verenigde Naties 

Als laatste laat secretaris-generaal van de Verenigde Naties António Guterres weten dat de wereld nu vooral solidariteit nodig heeft. Zijn organisatie zou de Four Freedoms Awards in Middelburg in ontvangst nemen. De ceremonie is vanwege de verspreiding van het coronavirus verzet naar volgend jaar. 

Meer uit Middelburg

Botsing tussen scooters in de Jasmijnstraat in Middelburg

MIDDELBURG - Bij een botsing tussen twee scooters in Middelburg is maandagavond schade ontstaan. Het ongeval gebeurde omstreeks 18.30 uur in de Jasmijnstraat te Middelburg. Door onbekende oorzaak waren twee scooterbestuurders met elkaar in botsing gekomen. De politie en ambulancedienst kwamen ter plaatse.

6 uur geleden
Ko en Stina de Smit: al 70 jaar gelukkig getrouwd!

ARNEMUIDEN - Ko (88) en Stina (88) de Smit vieren vandaag, op 23 april 2024, een bijzondere mijlpaal: hun 70-jarig huwelijksjubileum. Hun verhaal begint in Arnemuiden in1953, als Ko tijdens het vervoeren van 'peeën' de rasechte Erremuuse Stina door het dorp ziet lopen en denkt: "Daar moet ik eens achteraan!" In die tijd kwam de jeugd elkaar tegen door rondjes rond het dorp te lopen. Zo ontmoetten Ko en Stina elkaar op het zogenoemde Schorretje. 

8 uur geleden
ZeelandJazz Festival 2024

MIDDELBURG - In de maand juni is het weer tijd voor het ZeelandJazz Festival. Het tweede weekend van juni in Terneuzen en het derde weekend in Middelburg. Een trend in Nederland en de rest van Europa zijn de tribute bands en ook het Jazzfestival neemt dit mee in het festival. Tijdens het openingsconcert in Porgy en Bess speelt het Teus Nobel Trio "A Tribute To Chet Baker" met als gast Benjamin Herman. In Middelburg opent Michiel Borstlap & band die Herbie Hancock spelen voor de headliner RYMDEN. Op zaterdag in De Spot een James Brown Tribute door het Amsterdam Funk Orchestra met Jared Grant.

1 dag geleden
Met een hink-stap-sprong de gevangenis in

MIDDELBURG - De gevangenis in Middelburg (Torentijd)  heeft sinds kort een gekleurd hinkelpad voor de ingang. Als een ouder in de gevangenis belandt, heeft dat invloed op de relatie tussen ouder en kind. En voor een kind is het soms lastig om op bezoek te gaan bij een ouder die in de gevangenis zit. Een paar keer hinkelen is letterlijk en figuurlijk een eerste stap om wat meer ontspannen hun vader te begroeten.

1 dag geleden
Gratis concert bevrijdingsdag in de Koorkerk in Middelburg

MIDDELBURG - Op zondag 5 mei viert Festival Zeeland Klassiek de vrijheid met een gratis concert in de Koorkerk in Middelburg. Het betreft het slotconcert van de Academy dat deel uitmaakt van het educatieprogramma van Festival Zeeland Klassiek. Het slotconcert is de afsluiter van de 5-daagse masterclasses die 12 studenten hebben gevolgd onder leiding van o.a. violiste Lisa Jacobs in de Muziekschool Zeeland in Middelburg.De ondernemersvereniging van Middelburg (VOM) maakt het mogelijk dat het concert gratis te bezoeken is. Festival Zeeland Klassiek is een internationaal muziekfestival dat jaarlijks op diverse locaties in Zeeland neerstrijkt. De organisatie is in handen van Stichting Kamermuziek Zeeland, onder leiding van artistiek leider Lisa Jacobs. Het festival vindt plaats van 28 juni t/m 7 juli 2024 met als thema 'Nederlandse Kunstenaars op het wereldtoneel'. Daarbij wordt de nadruk gelegd op de vrouwelijke componist. Ook het slotconcert bezoeken? Je bent van harte welkom op zondag 5 mei, 15:00 uur in de Koorkerk in Middelburg.Het volledige programma van Festival Zeeland Klassiek is te vinden op https://festivalzeelandklassiek.nl/programma.

1 dag geleden
Expositie Ukraine: War and Resistance strijkt neer in Stadhuis Middelburg

MIDDELBURG- Ukraine: War and Resistance is een tentoonstelling van foto's gemaakt door Amerikaanse en Oekraïense fotografen tijdens de Russische oorlog tegen Oekraïne. Deze getalenteerde fotografen laten de diverse aspecten en dimensies van de oorlog zien.

1 dag geleden
Buurtbewoners vieren 100 jaar Hervormde school in Koudekerke

KOUDEKERKE - Op woensdag 8 mei vieren de buurtbewoners dat de voormalige Hervormde school (nu B&B Uitwijk) in Koudekerke 100 jaar bestaat. De B&B staat naast een Bed en Breakfast ook voor een Buurttafel en Buurtbibliotheek waar buurtbewoners elkaar ontmoeten, samen eten en een boek kunnen lenen. Wat ooit een plek van leren was, is nu een ontmoetingsplek waar gastvrijheid en van betekenis zijn voor de buurt centraal staat. 

1 dag geleden