Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boodschap van hoop op dag dat Four Freedoms Awards zou plaatsvinden

Boodschap van hoop op dag dat Four Freedoms Awards zou plaatsvinden

MIDDELBURG - Han Polman van de Roosevelt Foundation en de laureaten van de Four Freedoms Awards hebben samen een video opgenomen.

Deze ‘boodschap van hoop’ in ‘uitdagende tijden’ is gemaakt in de geest van Franklin Delano Roosevelt. De oud-president van Amerika wilde in 1941 met zijn Four Freedoms-toespraak de bevolking immers ook hoop geven. De uitreiking van de naar deze toespraak vernoemde Four Freedoms Awards worden om het jaar uitgereikt in Middelburg. De ceremonie zou dinsdag hebben plaatsgevonden in de Nieuwe Kerk in Middelburg.

Vrijheid

In de video zegt de Filippijnse journalist Maria Ressa dat we moeten oppassen dat onze vrijheden niet te veel worden ingeperkt tijdens de coronacrisis. “We moeten er een tijdslimiet aan stellen, want vrijheden terug veroveren kan moeilijker zijn dan het virus verslaan.” Ressa zou dinsdag de award voor de vrijheid van meningsuiting krijgen.

Godsdienst

Azza Karam van de organisatie Religions for Peace, die de award voor de vrijheid van godsdienst krijgt, zegt dat we ‘fysiek’ misschien van elkaar zijn gescheiden, maar ‘spiritueel’ dichterbij elkaar zijn dan ooit. De Nederlandse journalist en winnaar van de award voor de vrijwaring van gebrek Sander de Kramer put hoop uit de ‘liefde en compassie’ die hij om zich heen ziet en is ervan overtuigd dat we daarmee het virus overwinnen en Leoluca Orlando, de burgemeester van Palermo, zegt dat we geen angst moeten hebben. “Ik heb geen vrees”, vertelt de winnaar van de award voor vrijwaring van vrees.

Verenigde Naties 

Als laatste laat secretaris-generaal van de Verenigde Naties António Guterres weten dat de wereld nu vooral solidariteit nodig heeft. Zijn organisatie zou de Four Freedoms Awards in Middelburg in ontvangst nemen. De ceremonie is vanwege de verspreiding van het coronavirus verzet naar volgend jaar. 

Meer uit Beveland

'Historische' haringparty in Goes op 19 juni

GOES - Op woensdag 19 juni houdt stichting De Beste Maatjes een nieuwe editie van de Haringparty Goes, in de historische tuin van Slot Oostende.

2 uur geleden
Open weekeinde bij Radioclub de Bevelanden in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Radioclub de Bevelanden houdt deze zaterdag en zondag open dag in haar clubhuis in Wilhelminadorp.

6 uur geleden
Misstanden ontdekt bij supermarktcontroles Goes

GOES - De gemeente Goes voerde donderdag controles uit bij verschillende Goese supermarkten. "De controle verliep rustig", laat burgemeester Cees van den Bos weten. "We constateerden een beperkt aantal misstanden. Hiernaar gaan we nader onderzoek doen."

11 uur geleden
Provincie gaat aan de slag met ontwerp voor aanpakken drukke Deltaweg

GOES - Provincie Zeeland zet een volgende stap om de verkeersveiligheid en doorstroming op de Deltaweg (N256) aan te pakken. Er wordt al langer nagedacht hoe deze weg tussen Goes en Colijnsplaat kan worden verbeterd.

11 uur geleden
Jonge gewonde bij ongeval met scooter in Goes

GOES - Een jongedame is donderdagavond in Goes gewond geraakt bij een ongeval met een scooter. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

11 uur geleden
36e Zeelandiarun gaat van start op 11 mei

VLISSINGEN - Op 11 mei 2024 wordt voor de zesendertigste keer de Zeelandiarun verreden. De deelnemers rijden in de ochtend over Walcheren en in de middag door Zuid-Beveland.

13 uur geleden
Eendracht in Hansweert wint textielrace voor basisscholen

HANSWEERT - Basisschool de Eendracht in Hansweert heeft de textielrace voor Bevelandse en Thoolse basisscholen gewonnen. Deze school zamelde het meeste textiel in: 2006 kilo. De drie beste scholen winnen een geldbedrag.

1 dag geleden