Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bontenbal: totaal onverantwoord hoe Wilders Schoof voor bus gooit

Bontenbal: totaal onverantwoord hoe Wilders Schoof voor bus gooit

DEN HAAG (ANP) - CDA-leider Henri Bontenbal is woedend over hoe PVV-leider Geert Wilders de nieuwe premier Dick Schoof aanviel tijdens het debat over de regeringsverklaring. Wilders noemde de reactie van Schoof "slappe hap", omdat hij vond dat Schoof niet fel genoeg was toen PVV-ministers racistisch werden genoemd. Kort daarna deelde Wilders op X het bericht "slappe hap", met daarin een geknipt filmpje van de confrontatie met Schoof.

Bontenbal wijst erop dat juist de oppositiepartijen Schoof het voordeel van de twijfel geven en het kabinet op punten best willen steunen. "Ik schrik ervan dat juist de grootste partij die deze premier naar voren heeft geschoven dit flikt." Hij noemt de actie van Wilders "totaal onverantwoord". Een groot deel van de Tweede Kamer roffelde instemmend op de Kamerbankjes.

"Het staat mij vrij mijn woorden te kiezen, en het staat de heer Wilders vrij zijn woorden te kiezen", reageerde Schoof afgemeten.

Bontenbal kreeg bijval van andere fractievoorzitters. ChristenUnie-fractievoorzitter Mirjam Bikker vindt het "waanzinnig" hoe Wilders Schoof aanviel. "Ik hoop dat dit de laatste keer is." Volgens D66-leider Rob Jetten is Schoof door Wilders "vernederd" en vervolgens op X "gevierendeeld". Schoof zegt dat hij dat zelf anders heeft ervaren.

Meer uit Politiek

Kamerleden: computerstoring laat zien dat weerbaarheid beter moet

DEN HAAG (ANP) - De computerstoring vrijdag in Nederland en andere landen legt een kwetsbaarheid bloot waar de overheid meer tegen moet doen, vinden verschillende Kamerleden. "We moeten toe naar een samenleving waarin de ziekenhuizen spoedeisende hulp kunnen aanbieden, bussen kunnen blijven rijden en vliegtuigen blijven vliegen op het moment dat de systemen uitvallen", vindt Jesse Six Dijkstra (NSC). Kamerleden van VVD en GroenLinks-PvdA pleiten ook voor maatregelen om de weerbaarheid te vergroten.

3 uur geleden
Europese Commissie: EU-landen moeten internet beter beveiligen

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie heeft geen last van de wereldwijde internetstoring, zegt een woordvoerder tegen het ANP. Het is wel van "cruciaal belang" dat de EU-lidstaten hun internetbeveiligingscapaciteit vergroten. Ook vindt de Commissie dat de EU-landen hun inwoners bewuster moeten maken van het belang van internetbeveiliging.

6 uur geleden
Veldkamp belt collega Jordanië na diplomatieke rel om tweet Wilders

DEN HAAG (ANP) - Minister van Buitenlandse Zaken Caspar Veldkamp belt later vrijdag met zijn Jordaanse evenknie naar aanleiding van een tweet van PVV-leider Geert Wilders. Dat zei de minister in het NOS Radio 1 Journaal.

6 uur geleden
BuZa heeft last van storing, geen hinder bij andere ministeries

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft last van de wereldwijde computerstoring, bevestigt een woordvoerster na een rondgang door het ANP. Waar het departement precies last van heeft, kon ze nog niet zeggen.

7 uur geleden
Diverse Europese landen willen migratiedeal zoals met Albanië

WOODSTOCK (ANP) - Verschillende Europese landen voelen voor vergelijkbare migratie-overeenkomsten zoals Italië die heeft gesloten met Albanië. Premier Dick Schoof zei na afloop van de top van de Europese Politieke Gemeenschap dat het hem op de top was opgevallen dat ook Albanië duidelijk had aangegeven deze constructie te willen.

19 uur geleden
Premier Schoof had 'leuk gesprekje' met koning Charles

WOODSTOCK (ANP) - Premier Dick Schoof heeft op een top van Europese staatshoofden en regeringsleiders op het Engelse landgoed Blenheim een "leuk gesprekje" gevoerd met koning Charles.

21 uur geleden
Geen boycot van Hongarije: Van Weel gaat naar Boedapest

WOODSTOCK (ANP) - Minister David van Weel van Justitie en Veiligheid (VVD) gaat maandag naar een informeel ministersoverleg in Boedapest. Verschillende partijen in de Europese Unie en ook binnen Van Weels eigen VVD roepen inmiddels op tot een boycot van Hongarije om het solistische optreden van de Hongaarse premier Viktor Orbán. Maar volgens premier Dick Schoof "is hier in het kabinet geen discussie over geweest".

22 uur geleden