Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bondscoach Deschamps hoopvol over meespelen Mbappé tegen Oranje

Bondscoach Deschamps hoopvol over meespelen Mbappé tegen Oranje

LEIPZIG (ANP) - Didier Deschamps heeft goede hoop dat Kylian Mbappé vrijdag met Frankrijk tegen het Nederlands elftal in actie kan komen op het EK. "Hij heeft woensdag vooral loopoefeningen gedaan en dat zal zo op de training niet veel anders zijn", zei de bondscoach. "Maar het gaat de goede kant op. We gaan er alles aan doen dat hij mee kan doen."

Mbappé brak maandagavond zijn neus tijdens het gewonnen duel met Oostenrijk (1-0). Woensdag liet hij zich kort zien op de training. De aanvaller trainde apart met een fysieke trainer, met een pleister over zijn gebroken neus, maar droeg geen gezichtsmasker. Mogelijk draagt hij donderdag wel een gezichtsmasker op de training van de Fransen die om 18.30 uur begint in het Leipzig Stadium.

Deschamps verklapte dat Dayot Upamecano en Olivier Giroud donderdag ook weer meetrainen. Upamecano miste woensdag de oefensessie door lichte kuitklachten. Giroud kreeg dinsdag last van een bovenbeenblessure.

Meer uit Voetbal

FC Utrecht huurt linksbuiten Cathline van Franse FC Lorient

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht heeft vleugelspeler Yoann Cathline aan de selectie toegevoegd. De club huurt de 22-jarige Franse linksbuiten komend seizoen van FC Lorient uit Frankrijk en heeft ook een optie tot koop genomen.

4 uur geleden
Vitesse komt 6 miljoen euro tekort voor sluitende begroting

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft een tekort van 6 miljoen euro voor een sluitende begroting. Dat is volgens algemeen directeur ad interim, Edwin Reijntjes, de reden dat de club uit Arnhem tot 31 juli uitstel heeft gekregen om een begroting in te dienen bij de beroepscommissie van de KNVB.

5 uur geleden
Ajax legt 18-jarige verdediger Janse langer vast

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft verdediger Dies Janse vastgelegd tot 30 juni 2028, met een optie voor nog een jaar. De 18-jarige verdediger had in Amsterdam nog een verbintenis tot medio 2026.

7 uur geleden
FC Twente begint met uitwedstrijd tegen Salzburg op 6 augustus

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente begint het tweeluik van Red Bull Salzburg in de derde voorronde van de Champions League met de uitwedstrijd in Oostenrijk op 6 augustus. Een week later op dinsdag is de returnwedstrijd in Enschede, zo heeft de UEFA bekendgemaakt.

7 uur geleden
Voetballer Dallinga verruilt Toulouse voor Bologna

BOLOGNA (ANP) - De Nederlandse voetballer Thijs Dallinga verruilt Toulouse voor Bologna. De Italiaanse club maakte niet bekend tot wanneer het contract van de 23-jarige aanvaller loopt. De enkelvoudig international volgt bij Bologna landgenoot Joshua Zirkzee op, die naar Manchester United is vertrokken.

7 uur geleden
Scheidsrechter Dieperink al vroeg in actie op Spelen Parijs

PARIJS (ANP) - Voor voetbalscheidsrechter Rob Dieperink beginnen de Olympische Spelen woensdag al, twee dagen voor de openingsceremonie in Parijs.

8 uur geleden
Van der Laan in raad van commissarissen voetbalclub Sparta

ROTTERDAM (ANP) - Jeanet van der Laan is benoemd als lid van de raad van commissarissen van voetbalclub Sparta. De oud-voetbalinternational en voormalig lid van de Tweede Kamer slaagde er twee maanden geleden niet in om voorzitter van de KNVB te worden.

10 uur geleden