Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bondscoach De Knegt kan genieten van Van der Poel

Bondscoach De Knegt kan genieten van Van der Poel

DÜBENDORF (ANP) - Voor bondscoach Gerben de Knegt was de wedstrijd van de elitemannen bij de WK veldrijden gewoon genieten. De voormalig veldrijder had uiteraard geen omkijken naar Mathieu van der Poel, die zijn titel in het Zwitserse Dübendorf met machtsvertoon prolongeerde. "Ik heb zelden of nooit zo’n prestatie gezien. Mathieu had me al gezegd dat hij zich goed voelde in de aanloop naar dit WK", vertelde De Knegt, die ook Shirin van Anrooij (juniorvrouwen), Ryan Kamp (beloften) en Ceylin del Carmen Alvarado regenboogtruien zag veroveren.

"Mathieu was relaxed en daarmee stonden alle seinen wel op groen voor deze prestatie. Hij is extra getergd als men het over een zwaar parcours heeft. Ik had wel gehoopt dat hij een showtje zou opvoeren en dat deed hij dan ook. Het was fenomenaal wat hij heeft laten zien, buitenaards. Je ziet Mathieu langs komen: elke trap is raak en hij rijdt ook echt andere spoortjes dan een ander. Dan komt de rest en dat lijkt een andere categorie. Met alle respect, ik weet zelf hoe zwaar het is. Die andere jongens geven alles wat ze hebben."

De Knegt kan hem eigenlijk niets leren. "In het veldrijden hoef ik hem niet veel bij te brengen, nee. Op het gebied van mountainbiken wel, daar is voor hem ook nog meer werk te doen."

Meer uit Sport

Tennisser Rune terug bij ex-coach Mouratoglou na breuk met Becker

KOPENHAGEN (ANP/RTR) - Tennisser Holger Rune is terug bij zijn oud-coach Patrick Mouratoglou nadat eerder deze maand zijn samenwerking met Boris Becker was gestopt. De Deense tennisser werkte sinds oktober vorig jaar samen met Becker, die begin deze maand bekendmaakte de samenwerking te beëindigen. Eerder nam Rune al afscheid van de Zwitserse coach Severin Lüthi, die hem samen met Becker bijstond.

1 uur geleden
Schouten schaatst zaterdag ter afscheid nog één rondje in Thialf

HILVERSUM (ANP) - Irene Schouten schaatst zaterdag ter afscheid nog één rondje in de Friese ijstempel Thialf. Dat zei de drievoudig olympisch kampioene in de talkshow van Humberto Tan. Ze zal niet meedoen aan de NK allround, die daar plaatsvinden.

11 uur geleden
Enkelblessure tennisser Alcaraz valt mee: paar dagen eruit

RIO DE JANEIRO (ANP) - De Spaanse tennisser Carlos Alcaraz heeft zijn rechterenkel licht verstuikt in het graveltoernooi van Rio de Janeiro. Hij zal er een paar dagen uit liggen, schreef de nummer 2 van de wereld op Instagram. "Tot ziens in Las Vegas en Indian Wells", voegde de 20-jarige speler eraan toe.

12 uur geleden
Griekspoor houdt het in dubbelspel Doha bij één optreden

DOHA (ANP) - Tennisser Tallon Griekspoor heeft zijn optreden in het dubbelspel op het ATP-toernooi van Doha beperkt tot één optreden. De Noord-Hollander had zich op het laatste moment afgemeld voor het enkelspel in Qatar, maar nam met Bart Stevens verrassend wel deel aan het dubbeltoernooi.

13 uur geleden
Wolff ziet in onderzoek Horner probleem voor hele Formule 1

SAKHIR (ANP/RTR) - Het onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag van teambaas Christian Horner van Max Verstappens Red Bull straalt af op de hele Formule 1. Dat zei teambaas Toto Wolff van Mercedes.

13 uur geleden
Recordhouder marathon Kiptum overleed aan ernstig hoofdletsel

NAIROBI (ANP/AFP) - De Keniaanse atleet Kelvin Kiptum is overleden aan ernstig hoofdletsel dat de wereldrecordhouder op de marathon opliep door zijn auto-ongeluk. De patholoog-anatoom die het lichamelijk onderzoek verrichtte, constateerde schedelbreuken, gebroken ribben en verwondingen aan de longen.

15 uur geleden
Handbalsters treffen als eerste Argentinië op OKT

TORREVIEJA (ANP) - De handbalsters openen het olympisch kwalificatietoernooi in het Spaanse Torrevieja op 11 april tegen Argentinië. Een dag later is Tsjechië de tegenstander en op 14 april volgt een duel met gastland Spanje. De beste twee landen plaatsen zich voor de Olympische Spelen van Parijs.

17 uur geleden