Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bomenkap in Sloebos begint maandag

Bomenkap in Sloebos begint maandag

BORSSELE - In het Sloebos bij Borssele begint maandag (3 februari) de kap van 3,1 hectare bomen en struiken. Het groen moet wijken voor de bouw van vijf hoogspanningsmasten.

Afhankelijk van het weer duurt de kap ongeveer acht weken, laat Tennet weten. De netbeheerder werkt hier aan de nieuwe 380kV-hoogspanningsverbinding tussen Borssele en Rilland.

Bomenstrook

‘De bomen worden voornamelijk gerooid aan de zuidwestzijde van het bos en langs de Kaaiweg aan de oostzijde van het bos’, meldt Tennet. ‘De bomenstrook van ruim drie hectare langs de Ossenweg blijft staan. Daardoor verandert het zicht op het Sloebos vanuit Borssele niet.’ 

De kap begint aan de oostzijde van het bos, aan de kant van de Kaaiweg. Tijdens het werk geldt voor de verkeersveiligheid een snelheidsbeperking op de Kaaiweg bij de inrit van het werkterrein. Verkeersborden attenderen weggebruikers op bouwverkeer. Daarnaast is het fietspad van de Weelhoekweg tijdelijk dicht. Fietsers worden met borden omgeleid via de Ossenweg en Kaaiweg. ‘De aannemer rooit nu, omdat hij anders in het broedseizoen van de vogels terechtkomt.’

Minder

Tennet verwijdert minder groen dan eerder gepland. ‘Dat komt omdat er tijdens de bouw van de nieuwe hoogspanningsverbinding maar één tijdelijke verbinding aangebracht wordt, in plaats van twee. Nadat de nieuwe 380 kV-hoogspanningsverbinding is gebouwd, wordt het Sloebos in de oorspronkelijke staat hersteld.'

Meer uit Beveland

Goes vernieuwt centrum-zuid, inwoners kunnen meedenken

GOES - De gemeente Goes presenteert een conceptplan voor de toekomst van het gebied centrum-zuid. Voordat de gemeenteraad hierover definitief besluit, kunnen inwoners tot maandag 1 april online meedenken en suggesties geven. Ook is er op maandag 18 maart een inloopavond over de nieuwe visie in buurthuis de Pit in Goes.

3 uur geleden
Ambachtenmarkt in Gasthuis Goes

GOES - Zaterdag 2 maart organiseert het activiteiten bureau van Zorggroep Ter Weel een ambachtenmarkt in het Gasthuis aan de Kievitlaan in Goes.

6 uur geleden
Zaterdag is het open dag bij gemeente Goes

GOES - De gemeente Goes opent haar deuren tijdens een open dag op zaterdag (2 maart) van 13.00 tot 16.00 uur. Op deze dag kunnen inwoners en andere geïnteresseerden een kijkje achter de schermen nemen en meer ontdekken over de activiteiten en diensten van de gemeente.

20 uur geleden
John Taks is de nieuwe bestuursvoorzitter van Adrz

GOES - Per 1 juni wordt John Taks voorzitter raad van bestuur van Adrz in Zeeland. Sinds december 2015 is hij voorzitter raad van bestuur van het Diakonessenhuis Utrecht, Zeist en Doorn. Taks vertrekt met warme en gemengde gevoelens uit Utrecht, maar verheugt zich erg op zijn nieuwe uitdaging.

1 dag geleden
Defensie lonkt naar havengebied Vlissingen-Oost

VLISSINGEN-OOST - Het Ministerie van Defensie onderzoekt de mogelijkheden om een vaste plek in Vlissingen-Oost te krijgen voor de overslag van wapen- en troepentransporten. Het ministerie is daarover in overleg met de gemeente Vlissingen en Borsele en havenbedrijf North Sea Port.

1 dag geleden
Ploegenpresentatie ZRTC Theo Middelkamp in Heinkenszand

HEINKENSZAND - Op vrijdag 23 februari houdt ZRTC Theo Middelkamp haar jaarlijkse ploegenpresentatie in De Stenge in Heinkenszand. Ook het afgelopen jaar is er flink aan de weg getimmerd door de Zeeuwse wielerclub.

1 dag geleden
Gemeente Goes organiseert evenement over jong ondernemen

GOES - Om jonge ondernemers aan te trekken, organiseert de gemeente Goes een evenement over jong ondernemen. Dit evenement is op maandag 4 en dinsdag 5 maart van 13.30 tot 16.00 uur in het pand aan de Klokstraat 7 in Goes.

1 dag geleden