Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boijmans een jaar dicht, maar spiegeldepot bijna klaar

Boijmans een jaar dicht, maar spiegeldepot bijna klaar

ROTTERDAM/AMSTELVEEN (ANP) - Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam is dinsdag precies een jaar dicht wegens verbouwing. Het zal nog jaren duren voordat de klus geklaard is. Behalve dat het museum zijn collectie laat zien in andere musea, zoals binnenkort het Cobra Museum in Amstelveen, is er dit najaar toch nog iets te beleven. Het laatste weekend van september wordt het veelbesproken depot ernaast officieel gepresenteerd, meldt Boijmans. Hoe precies, wordt binnenkort bekend.

Een jaar later moet het publiek erin kunnen om er de kunst te zien waarvoor geen plek is op zaal. 'Depot Boijmans Van Beuningen' moet één van de grote trekpleisters van Rotterdam worden. Het is uitbreiding met circa 15.000 vierkante meter van de oppervlakte waar publiek terecht kan. Het wordt met spiegelend materiaal bekleed en krijgt een (los te bezoeken) dakterras met 75 bomen op meer dan 35 meter hoogte.

Belangstellenden moeten straks in het depot kunnen meekijken met restauraties en onderzoek. Het is de bedoeling dat het publiek gaat ronddwalen door de hele collectie, die in totaal 151.000 objecten telt en natuurlijk niet in zijn geheel op zaal in het museum zelf kan hangen of staan.

Opknapbeurt

Na de minstens 223,5 miljoen euro kostende opknapbeurt gaat het museum naar verwachting in 2026 weer open. Intussen reist de collectie rond in de buurt en door de wereld.

Het Cobra Museum in Amstelveen bijvoorbeeld heropent op 1 juni met This is Surrealism! The Boijmans Masterpieces, een 'top-40' van surrealistische werken uit het Rotterdamse museum, dat daar speciaal beroemd om is. Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, worden de werken zo ver als mogelijk is van elkaar gehangen. Er is werk te zien van Salvador Dali, René Magritte, André Breton, Man Ray, Eileen Agar en Max Ernst, plus zeer recente aanwinsten zoals een exemplaar van het historische eerste surrealistische manifest van André Breton uit 1924 en het schilderij Again, the Gemini are in the Orchard van Leonora Carrington uit 1947.

De tentoonstelling in Amstelveen is te zien tot en met 27 september en zal daarna rondreizen en, om te beginnen, te zien zijn in Nieuw-Zeeland.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Royalty-verslaggever Marc van der Linden (RTL) ligt in ziekenhuis

AMSTERDAM (ANP) - Royalty-verslaggever Marc van der Linden, bekend van onder meer RTL Boulevard, is opgenomen in het ziekenhuis. Wat hem mankeert is niet duidelijk. Kijkers van het programma misten Van der Linden al, zijn plaats werd ingenomen door Justine Marcella, hoofdredacteur van het tijdschrift Vorsten.

1 dag geleden
Politie Den Haag tegen relschoppers: Meld je of je komt op tv

DEN HAAG (ANP) - De politie in Den Haag gaat mensen op televisie laten zien die meededen aan de rellen in Den Haag op zondag 21 juni. Als de relschoppers dat willen voorkomen moeten ze zich voor aanstaande dinsdag gemeld hebben op het politiebureau, zo zegt de politie vrijdag.

1 dag geleden
Veel mensen willen zondag meepraten in racismedebat op tv

HILVERSUM (ANP) - Veel mensen willen zondagavond meedoen aan het racismedebat op NPO 1. De aanmeldingen stromen binnen voor het debat, waarbij live op televisie kan worden meegediscussieerd over racisme in de Nederlandse samenleving. Dat gebeurt tijdens een speciale aflevering van De Stelling, die wordt geleid door Jort Kelder. De thema-aflevering wordt zondagavond vanaf 20.25 uur live uitgezonden vanuit Rotterdam.

1 dag geleden
Ziggo Dome en AFAS Live ontslaan derde van personeel

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse concertzalen Ziggo Dome en AFAS Live moeten een derde van hun personeel ontslaan. Directeur Danny Damman heeft vrijdag een bericht daarover van Het Parool bevestigd. De reorganisatie is een direct gevolg van de coronamaatregelen.

1 dag geleden
Roman Bonita Avenue wordt toneelstuk met Willem Voogd

AMSTERDAM (ANP) - De succesroman Bonita Avenue van schrijver Peter Buwalda wordt bewerkt tot toneelstuk. De theaterversie is in 2021 in de Nederlandse theaters te zien. De hoofdrollen worden gespeeld door Willem Voogd en Hajo Bruins, maakte Hummelinck Stuurman Theaterbureau vrijdag bekend.

1 dag geleden
Rutger Bregmans De meeste mensen deugen onverminderd populair

DEN HAAG (ANP) - Het boek De meeste mensen deugen doet het nog altijd goed in de Bestseller 60. Hij staat nu in totaal 44 weken in de boekenlijst, en op drie weken na stond het boek in 2020 in de top 10. Deze week ontving schrijver Rutger Bregman nog het Gouden Boek, omdat het sinds het verschijnen in 2019 meer dan 200.000 keer is verkocht.

3 dagen geleden
Ringo Starr viert 80e verjaardag met virtueel feestje

LONDEN (ANP) - Ringo Starr, de drummer van The Beatles is dinsdag tachtig jaar geworden. Sinds 2008 viert hij zijn verjaardag met een muzikaal feest in het bijzijn van vrienden, bevriende muzikanten en honderden fans. Daarbij zamelt hij ook geld in voor goede doelen.

4 dagen geleden