Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boerenzakdoeken en trekkers bij Canal Parade

Boerenzakdoeken en trekkers bij Canal Parade

AMSTERDAM (ANP) - Jonge boeren delen zaterdagochtend in het centrum van Amsterdam rode boerenzakdoeken uit aan de bezoekers van de Canal Parade. Op de Latjesbrug over de Nieuwe Herengracht, op de hoek van het Entrepotdok, delen boerenmeiden en boerenjongens honderden zakdoeken uit met hun boodschap "solidair met de boeren."

De zakdoeken zijn het symbool van de boerenprotesten tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Sympathisanten van de acties knopen een boerenzakdoek aan hun auto of dragen zo'n rode doek om de pols, arm of hals.

In de stad staan ook trekkers langs de route. "De gemeente is op de hoogte gesteld van de aanwezigheid van de trekkers in de stad. Dit is in goed overleg gebeurd en hierover zijn goede afspraken gemaakt", zegt een woordvoerder van de gemeente. Het gaat om enkele trekkers, die staan bij de Hermitage op de Amstel en op de Prins Hendrikkade. De locaties zijn volgens afspraak met de gemeente. "Ze mogen een tegengeluid laten horen. Maar uiteraard staat alles vandaag in het teken van Pride", aldus de woordvoerster.

Meer uit Binnenland

Politie ziet verband tussen ongeluk Lekkerkerk en doden Zoetermeer

DEN HAAG (ANP) - De frontale aanrijding zaterdag op de N210 bij Lekkerkerk en de twee doden die later die middag werden gevonden in een woning in Zoetermeer, houden mogelijk verband met elkaar. Dat meldt de politie zondagavond.

6 uur geleden
Pride afgesloten met eindfeest op volle Dam

AMSTERDAM (ANP) - De Dam is zondagmiddag volgestroomd met feestgangers voor het eindfeest van negen dagen Pride in Amsterdam. Tijdens de 'closing party' worden onder meer de prijzen voor de botenparade uitgedeeld, zijn er optredens en spreekt de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema het publiek toe.

8 uur geleden
Zo'n 66 ton afval opgeruimd in centrum Amsterdam na Canal Parade

AMSTERDAM (ANP) - Schoonmakers hebben in het centrum van Amsterdam zo'n 66 ton aan afval opgeruimd na de Canal Parade, laat een woordvoerster van de gemeente zondag weten. Het gaat om afval uit prullenbakken, uit speciaal geplaatste containers en om zwerfafval. "Dat is behoorlijk veel", aldus de woordvoerster.

10 uur geleden
Auto crasht na politieachtervolging, drie verdachten opgepakt

NIEUWENDIJK (ANP) - Op de A27 is zondagochtend een auto gecrasht na een achtervolging door de politie. Het ongeval gebeurde ter hoogte van Nieuwendijk. De drie mannen die in de auto zaten zijn aangehouden. Twee van hen raakten gewond. Eentje moest rechtstreeks naar een ziekenhuis, een andere is later vanuit een politiecel alsnog naar het ziekenhuis gebracht om behandeld te worden. Dat meldt de politie zondag.

11 uur geleden
Man dood door metalen bal op Highland Games

GELDROP (ANP) - Bij de Highland Games in Geldrop is een 65-jarige inwoner van die plaats overleden nadat hij werd geraakt door een metalen bal. De wedstrijden met onder meer het onderdeel kogelslingeren vonden zondag plaats op het Landgoed Kasteel Geldrop. Het slachtoffer liep in een tuin van het kasteel naast het wedstrijdterrein toen hij werd geraakt door de bal die over een heg vloog, melden getuigen.

12 uur geleden
Reparatie aan sluis Grave om wachttijd voor schepen te verkorten

GRAVE (ANP) - Rijkswaterstaat gaat zondagmiddag een kapotte deurcilinder in het sluizencomplex in de Maas bij Grave repareren. De dienst hoopt dat de reparatie ervoor zorgt dat de binnenvaart minder lang hoeft te wachten om door de sluizen te kunnen varen. De wachttijd bij Grave liep de laatste weken op tot rond de tien uur.

14 uur geleden
Hakenkruisvlag opgehangen aan een viaduct bij Stroe

STROE (ANP) - Aan een viaduct bij Stroe is in de nacht van zaterdag op zondag een hakenkruisvlag opgehangen. Dat bevestigt een woordvoerster van de politie Oost-Nederland na berichtgeving van De Gelderlander. De politie heeft er nog niemand voor aangehouden, meldt de woordvoerster.

15 uur geleden