Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boerenhopdag voor de School met de Bijbel

Boerenhopdag voor de School met de Bijbel

SINT-ANNALAND - De kinderen van de maangroep, groep 3, 4 en 5, van de school met de Bijbel te Sint-Annaland hebben op donderdag 16 mei een 'Boerenhopdag' gehouden. De afgelopen tijd hebben de kinderen op school gewerkt aan het thema 'werken op het land'. Maar liefst zeven boeren/tuinders melden zich aan om langs te komen.

De kinderen zijn in groepen, onder begeleiding van 2 á 3 (groot)ouders en juffen, op pad gegaan langs de verschillende boeren/tuinders. Dit natuurlijk geheel in stijl. Bij elke boer/tuinder hebben ze een half uur gewerkt en vervolgens hopten ze weer door naar de volgende boer/tuinder. Ze zijn bij Wim en Ada Hage geweest. Daar hebben ze het imkerpark bewonderd met de pijp en tuinkers gezaaid. In de kas van Jan Moerland mochten de kinderen de verkeerde bloemen er tussenuit trekken en ze kregen een rondleiding door de kas. Bij Leo Hofland hebben de kinderen een uur lang informatie gekregen over koeien, kalfjes en ze kregen prachtige spulletjes mee plus een diploma.

Familie Van der Klooster zorgde ervoor dat de kinderen in hun wei konden picknicken en de kinderen konden heerlijk met het hooi spelen. Bij Jan Goedegebuure hebben ze aardappelen gesorteerd, kittens geaaid en de geiten gevoerd. Leo Geluk heeft de verschillende soorten graan laten zien met diverse opdrachten erbij en de kinderen mochten door het veld rennen. Tot slot hebben ze bij Corné van Iwaarden het kiemen van zaadjes nader bekeken en mochten de kinderen bloemenzaadjes uitkiezen, tellen en planten. Ook kregen de kinderen nog van alles mee. "We kijken terug op een leerzame en een zeer gezellige dag. Alle boeren en chauffeurs bedankt voor jullie medewerking", besluit Mirjam den Engelsman.

Meer uit Tholen

Zo voorkom je dat de vlam in de pan slaat: 'Kook met liefde'

THOLEN - Het overkwam onlangs een paar inwoners van Tholen: De vlam sloeg in de pan. Ze slaagden er zelf in het vuur te blussen met een blusdeken. Ronald van Leeuwen, medewerker Brandveilig Leven bij Veiligheidsregio Zeeland, vertelt wat je wel en niet moet doen als de vlam in de pan slaat.

14 uur geleden
Accelerando kijkt uit naar 9e editie van Kidz in Concert

SINT-ANNALAND - De Stallandse muziekvereniging en basisschool De Casembroot organiseren op zaterdag 9 maart de uitvoering Kidz in Concert. Het concert vindt plaats in de sportzaal van De Wellevaete.

16 uur geleden
The Crazy Little Things doen tribute aan Queen in volle zaal Sint Philipsland

SINT PHILIPSLAND - De Bergse band Crazy Little Things heeft vrijdagavond een indrukwekkend optreden neergezet in Sint Philipsland. Dorpshuis De Wimpel was het podium voor deze tributeband van Queen. Met de Fluplandse Marijn Geluk als leadzanger zorgde de band voor een prachtige voorstelling. 

20 uur geleden
Thoolse verenigingen ontvangen cheque voor inclusieve speeltuinen

THOLEN - Wethouder Corniel van Leeuwen heeft deze week aan vier speeltuinverenigingen op Tholen een cheque overhandigd. Elke vereniging ontvangt een bedrag van 25.000 euro. Hiermee kunnen ze hun speeltuinen 'inclusief' maken, zodat alle kinderen kunnen genieten van het spelen.

1 dag geleden
Ruim 6 miljoen euro voor Zeeuwse innovaties: 'Er liggen grote uitdagingen'

THOLEN - Zeeuwse bedrijven en organisaties kunnen dit jaar een subsidie aanvragen voor een innovatief project. Er is een subsidiepot van ruim 6 miljoen euro uit het programma OPZuid. Deze subsidie is bedoeld voor projecten die innovatieve oplossingen bieden op het gebied van energie, klimaat, landbouw, grondstoffen en voeding/gezondheid. De eerste subsidieronde loopt tot medio april.

1 dag geleden
Werkzaamheden landbouwweg Poortvliet worden maandag hervat

POORTVLIET - De werkzaamheden aan de landbouwweg bij Poortvliet (N286) worden vanaf maandag 26 februari hervat. Deze weg wordt aangelegd om het landbouwverkeer te scheiden van het overige verkeer. Hierdoor hoeven de landbouwvoertuigen niet meer door het dorp te rijden.

1 dag geleden
Traumahelikopter geland in Poortvliet vanwege noodsituatie

POORTVLIET - Donderdagmorgen 22 februari om 11.05 uur is een medische noodsituatie ontstaan aan de Stoofstraat in Poortvliet.Voor de noodsituatie kwamen drie ambulances en een traumateam naar de locatie. De traumahelikopter landde hiervoor naast de ambulancepost van Poortvliet.Het is onduidelijk wat de toedracht van de noodsituatie was en hoe het met het slachtoffer gaat.

2 dagen geleden