Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boeren demonstreren naast N57 tussen Middelburg en Serooskerke

Boeren demonstreren naast N57 tussen Middelburg en Serooskerke

MIDDELBURG - Een groep boeren is dinsdagmiddag naast de N57 tussen Middelburg en Serooskerke bij elkaar gekomen om te demonstreren tegen de stikstofplannen van het kabinet. Het protest verliep rustig en er was verder geen inzet van de politie nodig.

De demonstratie begon dinsdag rond 16.00 uur op de Golsteinseweg naast de N57. Verschillende landbouwvoertuigen werden in de berm naast de doorgaande weg geparkeerd. Op de verschillende voertuigen waren leuzen en vlaggen gemonteerd. De groep agrariërs organiseerden naast de demonstratie een barbecue op de naastgelegen Golsteinseweg. Het protest tussen Middelburg en Serooskerke verliep gemoedelijk, er was geen politie-inzet nodig.

Ook demonstraties op andere plaatsen
Naast de demonstratie bij de N57 vonden er ook op andere Zeeuwse plaatsen boerendemonstraties plaats. Zo kwam een groep van ongeveer 50 landbouwvoertuigen in Zeeuws-Vlaanderen bijeen bij de ingang van de Westerscheldetunnel. Ook bij de Oesterdam op Tholen, een viaduct over de A58 bij Kapelle en bij de Zeelandbrug bij Zierikzee kwamen landbouwers bij elkaar om hun ongenoegen te blijken. Net als bij de demonstratie bij de N57 tussen Middelburg en Serooskerke verliepen ook deze protesten zonder problemen.

Meer uit Middelburg

Onderzoek werpt nieuw licht op zestiende-eeuwse wandtapijten

MIDDELBURG - Nieuw onderzoek uit 2022 wijst uit dat twee zestiende-eeuwse wandtapijten van de gemeente Middelburg uit een Edings atelier komen. Gemeente Middelburg heeft de twee wandtapijten in 1941 gekocht bij een kunsthandel in Brussel. De tapijten met diervoorstellingen zijn zonder goede reden aan een tapijtwever uit ongeveer 1600 in Brussel toegeschreven.

9 uur geleden
ZB verwerft 18e-eeuwse boeken van Gerard van Loon

MIDDELBURG - ZB Bibliotheek van Zeeland heeft een serie 18e-eeuwse prachtboeken verworven, die de geschiedenis van de Middelburgse regenten heel dichtbij brengt. Het gaat om zes werken door de Nederlandse historicus Gerard van Loon, die aan de hand van munten en penningen de geschiedenis van Nederland beschrijven. De boeken zijn rijk geïllustreerd met gravures, kaarten en afbeeldingen van penningen.

15 uur geleden
Guillermo van Pamelen 6e op het WK karten in Portugal

MIDDELBURG - De Middelburgse karter Guillermo van Pamelen is afgelopen week 6e geworden bij het Wereldkampioenschap Karten in Portugal. In het Portugese Viana do Castelo waren 138 rijders uit 17 verschillende landen aanwezig om te strijden voor de wereldtitel. In acht voorrondes konden de rijders punten verzamelen om zich uiteindelijk te plaatsen voor de twee halve finales (de beste 64 rijders) en de finale (de beste 32 rijders).

1 dag geleden
Expositie schilderijen

AAGTEKERKE - Van 3 tot en met 13 augustus exposeert Ineke Koole met haar werk in Galerie BANK Aagtekerke.

1 dag geleden
Snuffelmarkt Middelburg

MIDDELBURG - Zaterdag 13 augustus is er weer de snuffelmarkt op de Markt in Middelburg. 

1 dag geleden
Derde zomeravondconcert op stadhuiscarillon in Veere

VEERE - Op zaterdag 13 augustus geeft stadsbeiaardier David van der Vlies het 3e zomeravondconcert op het stadhuiscarillon van Veere. Het concert is vanaf 19uur live te volgen in een mooie luistertuin.

1 dag geleden
Standwerkersconcours tijdens ‘Dolle Donderdag’ in Middelburg

MIDDELBURG - Op donderdag 11 augustus wordt in de Lange Delft weer het jaarlijkse standwerkersconcours gehouden. Zo’n vijfentwintig standwerkers gaan de strijd aan om te bepalen wie de beste standwerker is. Het spektakel begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur.

1 dag geleden