Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boeren demonstreren naast N57 tussen Middelburg en Serooskerke

Boeren demonstreren naast N57 tussen Middelburg en Serooskerke

MIDDELBURG - Een groep boeren is dinsdagmiddag naast de N57 tussen Middelburg en Serooskerke bij elkaar gekomen om te demonstreren tegen de stikstofplannen van het kabinet. Het protest verliep rustig en er was verder geen inzet van de politie nodig.

De demonstratie begon dinsdag rond 16.00 uur op de Golsteinseweg naast de N57. Verschillende landbouwvoertuigen werden in de berm naast de doorgaande weg geparkeerd. Op de verschillende voertuigen waren leuzen en vlaggen gemonteerd. De groep agrariërs organiseerden naast de demonstratie een barbecue op de naastgelegen Golsteinseweg. Het protest tussen Middelburg en Serooskerke verliep gemoedelijk, er was geen politie-inzet nodig.

Ook demonstraties op andere plaatsen
Naast de demonstratie bij de N57 vonden er ook op andere Zeeuwse plaatsen boerendemonstraties plaats. Zo kwam een groep van ongeveer 50 landbouwvoertuigen in Zeeuws-Vlaanderen bijeen bij de ingang van de Westerscheldetunnel. Ook bij de Oesterdam op Tholen, een viaduct over de A58 bij Kapelle en bij de Zeelandbrug bij Zierikzee kwamen landbouwers bij elkaar om hun ongenoegen te blijken. Net als bij de demonstratie bij de N57 tussen Middelburg en Serooskerke verliepen ook deze protesten zonder problemen.

Meer uit Middelburg

Oostkapelle heeft een bootcamproute

OOSTKAPELLE - Oostkapelle heeft een nieuwe bootcamproute. Een bootcamp is een spierversterkende trainingsmethode uitgevoerd in teamverband onder professionele begeleiding van een fitnessinstructeur. De route is door de gemeente uitgevoerd om sporten en bewegen in de openbare ruimte aan te moedigen. Op 26 september 2023 probeerden zeven medewerkers van de gemeente Veere de route als eerste uit. Ze waren erg positief, vonden uitdaging op hun eigen niveau en zeggen nu zeker vaker buiten te zullen gaan sporten.

3 uur geleden
Verrassende experimenten van NEMO Science Museum te zien in Middelburg

MIDDELBURG - NEMO Science Museum bestaat 100 jaar. Een eeuw lang nieuwsgierigheid en dat wordt gevierd. Speciaal voor dit jubileum trekt het Amsterdamse wetenschapsmuseum het land in met de NEMO Science Tour. Op zaterdag 7 oktober komt NEMO naar Middelburg met het Science Spektakel.

1 dag geleden
De NK Surftour 2023 in Domburg

DOMBURG -  Op zaterdag 23 september ging de NK Surftour 2023 van start in Domburg. Tijdens dit officiële Nationaal Kampioenschap Golfsurfen wordt er in vier categorieën gestreden voor de officiële titel Nederlands Kampioen.

1 dag geleden
Verras een mantelzorger uit Veere of Middelburg, tijdens Dag van de Mantelzorg 2023

MIDDELBURG/DOMBURG - Op 10 november 2023 is het de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. In het hele land worden mantelzorgers in het zonnetje gezet als bedankje voor de zorg die zij verlenen aan een partner, kind, ouder(s), broer of zus of iemand anders uit hun netwerk. Manteling doet natuurlijk ook mee met een actie voor mantelzorgers uit de gemeenten Middelburg en Veere.

2 dagen geleden
Zeeland heeft weer drie Groene Stranden

VROUWENPOLDER - Vandaag, op 25 september 2023, zijn de stranden bij Oranjezon, Neeltje Jans en de Verklikkerplaat bij Renesse opnieuw benoemd tot Groen Strand. De natuur krijgt op deze stranden meer ruimte dankzij de actieve inzet van betrokken strandvrijwilligers, gemeenten en ondernemers.

2 dagen geleden
Eerste minifestival van Zeeuwse coverbands

MIDDELBURG - Muziekliefhebbers opgelet…! Onder de naam Band on the Run barst vrijdag 29 september in het Middelburgse Poppodium De Spot de eerste editie los van het minifestival De Zeeuwse Coverbands. Tijdens dit muziekfestijn treden drie Zeeuwse coverbands op: D-Four and More, Recovery en Blues Stuff.

2 dagen geleden
Twee feestelijke Domburgse avonden in Het Schuttershof

DOMBURG - In 1223 verleenden de Hollandse Graaf Floris IV en de Burggraaf van Zeeland, Dirk van Voorne, stadsrechten aan Domburg. 800 jaar stadsrechten wordt het hele jaar gevierd in Domburg met door vrijwilligers verzorgde activiteiten, die de inwoners samenbrengen.

2 dagen geleden