Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boerderijkraam familie Wisse begon als grapje

Boerderijkraam familie Wisse begon als grapje

KAPELLE - Als grapje zetten Evelien en Jaco Wisse in Kapelle zo’n zes jaar geleden een kraam met appels langs de weg bij hun fruitteeltbedrijf. Het bleek een schot in de roos. “Soms zien we zelfs om 23.00 uur nog mensen iets kopen”, vertelt Evelien Wisse.Inmiddels verkoopt familie Wisse langs de Dijkwelseweg allerlei soorten groenten en fruit, veelal van eigen bodem. Ook staan er potjes jam en liggen er straks weer pompoenen, sperziebonen, pruimen en snijbonen. “Mensen vinden het blijkbaar handig om even de auto neer te zetten bij de kraam, het een en ander mee te pakken en weer weg te rijden.” Voor de betaling staat er een ‘hufterproof’ kluisje.

Binding

In deze coronatijd is het volgens Wisse alleen maar drukker. “Mensen gaan vaker een rondje fietsen en dan stoppen ze bij onze kraam. Daarom hebben we een bankje neergezet, zodat mensen even kunnen uitrusten. Er staat nu ook een prullenbak voor ‘Zeeuwse vuulte’, om het milieu te helpen. Die zat binnen een paar dagen vol.”
De familie zou de uitstalling kunnen uitbreiden, maar dat wil Wisse niet. "De kracht van het kraampje zit 'm in het kleine." Het heeft ook een sociale functie, zegt ze. "Bij het aanvullen komen mensen graag een praatje maken en vragen vaak hoe het er bij een fruitteeltbedrijf aan toe gaat. Hier proef je écht de peer of appel, zeggen ze. Het is mooi dat de kraam gewaardeerd wordt. Daarom gaan we ermee door. En voor de binding met de mensen."

Meer uit Reimerswaal

Man raakt gewond bij ruzie (update)

RILLAND - Bij een mishandeling in een pand gelegen aan de Hoofdweg, is één persoon gewond geraakt. Hulpdiensten waren massaal aanwezig. Volgens de politie ging er een ruzie aan de mishandeling vooraf.

17 uur geleden
24-uurs voetbalmarathon vv Kapelle op 7 en 8 april

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle organiseert op vrijdag 7 en zaterdag 8 april een 24-uurs voetbalmarathon. 

1 dag geleden
'Waterplanten helpen met kustbescherming'

YERSEKE - In zijn onderzoek naar natuurlijke kustbescherming, onder meer in Zeeland, heeft Jaco de Smit ontdekt dat zeegras voor de kust verrassend weerbaar is tegen stormen en dat slijkkreeftjes de bodem juist minder stabiel maken. De Smit is promovendus bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), dat ook een vestiging heeft in Yerseke.

1 dag geleden
De Trappers in Krabbendijke houdt promotierit

KRABBENDIJKE - Bij fietsvereniging T.C. De Trappers uit Krabbendijke start zaterdag 1 april het zomerseizoen. ‘De openingsrit heeft een speciaal karakter, want ook niet-leden zijn welkom’, laat de club weten.

3 dagen geleden
Zumba Kids Krabbendijke verwelkomen nieuwe leden

KRABBENDIJKE - Allerlei verenigingen in Reimerswaal, zoals de Zumba Kids in Krabbendijke, zetten deze weken hun deuren open voor belangstellenden, zodat zij gratis de sfeer kunnen proeven. Zo hopen de clubs op nieuwe leden en kunnen kinderen laagdrempelig een nieuwe hobby uitproberen.

3 dagen geleden
Mozart in Yerseke zet deur open voor belangstellenden

YERSEKE - Muziekvereniging Mozart in Yerseke doet mee aan de kennismakingsweken bij Reimerswaalse verenigingen. Geïnteresseerden zijn op donderdagavond welkom bij een repetitieavond in Tehaere in Yerseke.  

4 dagen geleden
Ondernemers Yerseke geven honderden euro's weg met babbelaaractie

YERSEKE - Ondernemersvereniging OVY in Yerseke houdt van dinsdag 21 maart tot en met zaterdag 8 april een babbelaaractie. In deze periode krijgen klanten bij de deelnemende winkels en horeca een Zeeuwse babbelaar bij iedere aankoop. Dat kan de gelukkige snoeper 25, vijftig en zelfs honderd euro opleveren.

4 dagen geleden