Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boerderijkraam familie Wisse begon als grapje

Boerderijkraam familie Wisse begon als grapje

KAPELLE - Als grapje zetten Evelien en Jaco Wisse in Kapelle zo’n zes jaar geleden een kraam met appels langs de weg bij hun fruitteeltbedrijf. Het bleek een schot in de roos. “Soms zien we zelfs om 23.00 uur nog mensen iets kopen”, vertelt Evelien Wisse.Inmiddels verkoopt familie Wisse langs de Dijkwelseweg allerlei soorten groenten en fruit, veelal van eigen bodem. Ook staan er potjes jam en liggen er straks weer pompoenen, sperziebonen, pruimen en snijbonen. “Mensen vinden het blijkbaar handig om even de auto neer te zetten bij de kraam, het een en ander mee te pakken en weer weg te rijden.” Voor de betaling staat er een ‘hufterproof’ kluisje.

Binding

In deze coronatijd is het volgens Wisse alleen maar drukker. “Mensen gaan vaker een rondje fietsen en dan stoppen ze bij onze kraam. Daarom hebben we een bankje neergezet, zodat mensen even kunnen uitrusten. Er staat nu ook een prullenbak voor ‘Zeeuwse vuulte’, om het milieu te helpen. Die zat binnen een paar dagen vol.”
De familie zou de uitstalling kunnen uitbreiden, maar dat wil Wisse niet. "De kracht van het kraampje zit 'm in het kleine." Het heeft ook een sociale functie, zegt ze. "Bij het aanvullen komen mensen graag een praatje maken en vragen vaak hoe het er bij een fruitteeltbedrijf aan toe gaat. Hier proef je écht de peer of appel, zeggen ze. Het is mooi dat de kraam gewaardeerd wordt. Daarom gaan we ermee door. En voor de binding met de mensen."

Meer uit Reimerswaal

Gevarieerde open dag zaterdag in Groene Kamers van Rilland

BATH - De gemeente Reimerswaal organiseert zaterdag, samen met verschillende partners, een open dag in het gebied van de Groene Kamers van Rilland. Tussen 10.00 en 16.00 uur kunnen verschillende interessante projecten worden bezocht. Neem bijvoorbeeld een kijkje in een zonnepark, ga mee met de rondleidingen over historisch Bath en de gebiedsontwikkeling in het oostelijk deelgebied of breng een bezoekje aan een notenboomgaard. 

22 uur geleden
Kapelle neemt afscheid van gemeentesecretaris Arnold van den Berge

KAPELLE - Op vrijdag 28 juni neemt de gemeente Kapelle afscheid van gemeentesecretaris en directeur Arnold van den Berge. 'Arnold heeft 42 jaar gewerkt bij de gemeente Kapelle en gaat genieten van zijn welverdiende pensioen', laat de gemeente Kapelle weten. Frank Leijnse wordt zijn opvolger.

1 dag geleden
Miljoeneninvestering voor vernieuwing in Wemeldinge

WEMELDINGE - Maandag vond de derde informatieavond plaats over de bouw van een nieuwe gymzaal en Integraal Kind Centrum (IKC) in Wemeldinge. De avond werd bezocht door allerlei betrokkenen uit het dorp, van ouders van leerlingen tot directe omwonenden van de huidige school. Met een prijskaartje van ruim tien miljoen euro is dit volgens wethouder Jon Herselman van de gemeente Kapelle het meest omvangrijke project ooit voor Wemeldinge. Hij noemt het een investering die het dorp toekomstbestendiger maakt. 

1 dag geleden
Freek de Jonge zaterdag te gast in Kapelle: 'In Zeeland groeide het diepe verlangen om op het toneel te staan'

KAPELLE - Halsoverkop - het gezin had nog niet eens een woning gevonden - moest Freek de Jonge in 1962 naar Vrouwenpolder verhuizen. Zijn vader had een nieuwe baan. "Ik was achttien en begon in Zaandam, waar we woonden, net een beetje het gevoel te krijgen hoe ik kon komen waar ik wilde zijn. In Zeeland kende ik niemand. Ik moest helemaal opnieuw beginnen", vertelt de gevierd cabaretier. Toch schreef De Jonge een boek over deze tijd. En het is nog mooi ook, belooft hij. Zaterdag bezoekt De Jonge Kapelle en Goes voor de presentatie van 'De Zeeuwse Jaren'.

2 dagen geleden
Leefbaarheidsonderzoek toont aan: Goed wonen in Kapelle

KAPELLE - De leefbaarheid in grotere woonplaatsen in Zeeland is iets minder gunstig dan in kleinere woonplaatsen, stelt Regiobank na een leefbaarheidsonderzoek dat zij liet uitvoeren. Een belangrijke uitkomst van het onderzoek is dat Kapelle, Zierikzee en Hulst de leefbaarste kleinere woonplaatsen in Zeeland zijn, laat de bank weten.

2 dagen geleden
Lezersfoto van de week: Donkere wolken boven de moer

YERSEKE - De rubriek 'Lezersfoto van de week' in de Reimerswaalse & Kapelse Bode toont deze keer een foto van Marian Willeboer-Goeree. 'Donkere wolken boven de Yerseke Moer', schrijft ze erbij.

4 dagen geleden
Skeelerronde door Krabbendijke

KRABBENDIJKE - IJs- en skeelervereniging Krabbendijke houdt op woensdag 19 juni de 27e skeelerronde door Krabbendijke.

5 dagen geleden