Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boekwinkelketen BoekenVoordeel maakt doorstart

Boekwinkelketen BoekenVoordeel maakt doorstart

ALMERE (ANP) - Boekwinkelketen BoekenVoordeel maakt een doorstart. Van de 86 winkels kunnen er 65 tot 75 doorgaan. De curator is akkoord gegaan met een voorstel van de familie Rozendaal, de originele oprichters van de keten. Ook de rechtbank heeft de doorstart goedgekeurd, zegt BoekenVoordeel. Van de 400 medewerkers behouden ongeveer 270 hun baan.

De komende weken maakt de keten het definitieve aantal winkels bekend dat een doorstart maakt. De winkels die geen doorstart maken, worden leeggehaald. Leveranciers zullen het centrale magazijn weer gaan bevoorraden zodat het aanbod in de winkels en de webshop kan worden uitgebreid.

De curator meldt dat het voorstel het "meest gunstig" was in zowel financiële zin als voor het behoud van de winkels en de werkgelegenheid. Ervaring in de bedrijfsvoering en de onderlinge samenwerkingen binnen het bedrijf speelden ook een belangrijke rol. Er zijn geen verdere financiële details bekendgemaakt.

Huur

De keten vroeg in april faillissement aan. Door de gedwongen sluiting wegens corona kwam het bedrijf flink in problemen en liep de schuldenlast onoverkoombaar hoog op. De maanden dat de winkels verplicht dicht waren betaalde de keten de helft van de huur. Onderhandelen over de huur lukte niet met alle verhuurders. Eind april werd al bekend dat een doorstart aannemelijk werd. Er werden toen al gesprekken gevoerd met onder meer familie van oprichter Wim Rozendaal senior.

BoekenVoordeel begon 37 jaar geleden in Amsterdam als familiebedrijf. Behalve voordelig geprijsde boeken verkoopt het bedrijf ook spellen, puzzels, kranten, tijdschriften en hobbyproducten. De keten heeft ook nog 27 Belgische vestigingen. Deze vielen buiten de faillissementsaanvraag.

Meer uit Financieel

Steeds meer 15- en 16-jarigen aan het werk

DEN HAAG (ANP) - Steeds meer 15- en 16-jarigen zijn de afgelopen jaren gaan werken. Bijna een derde van de werkenden ging aan de slag als vakkenvuller. Ook werkten ze relatief vaak in de horeca, als verkoopmedewerker in de detailhandel of achter de kassa.

4 uur geleden
Steeds meer 15- en 16-jarigen aan het werk

DEN HAAG (ANP) - Steeds meer 15- en 16-jarigen zijn de afgelopen jaren gaan werken. Bijna een derde van de werkenden ging aan de slag als vakkenvuller. Ook werkten ze relatief vaak in de horeca, als verkoopmedewerker in de detailhandel of achter de kassa.

4 uur geleden
Vakbond ziet zo'n 60 werknemers Aviko staken om cao-conflict

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV bestempelt de stakingen bij Aviko in Lomm en Steenderen als een succes. Volgens vakbondsbestuurder Robert Wonnink deden in totaal zestig tot zeventig werknemers van de aardappelspecialist mee aan de acties. De actie in Lomm is zondagochtend beëindigd, die in Steenderen duurt tot zondag 23.00 uur, zegt een woordvoerder van Aviko.

11 uur geleden
Week na beursrecords gaat aandacht belegger uit naar inflatie

AMSTERDAM (ANP) - De komende beursweek maakt duidelijk of de recordreeks op de internationale aandelenmarkten een vervolg krijgt. In New York bereikten de Dow-Jonesindex en S&P 500 afgelopen week hun hoogste niveau ooit, onder andere dankzij beter dan verwachte cijfers van chipbedrijf Nvidia. Nu gaat de aandacht uit naar de kwartaalresultaten van een aantal grote bedrijven, maar ook nieuwe inflatiecijfers kunnen het gemoed van beleggers beïnvloeden.

12 uur geleden
WTO richt miljoenenfonds op om vrouwelijke ondernemers te steunen

GENÈVE (ANP/AFP) - De Wereldhandelsorganisatie (WTO) heeft een fonds opgericht voor hulp aan vrouwelijke ondernemers in armere landen bij het digitaliseren van hun bedrijf. Voor het initiatief is 50 miljoen dollar beschikbaar.

13 uur geleden
Britse premier pleit voor afpakken bevroren Russische tegoeden

LONDEN (ANP/RTR/DPA) - Westerse landen moeten meer durf tonen in de economische strijd tegen Rusland en bijvoorbeeld bevroren tegoeden afpakken. Dat stelt de Britse premier Rishi Sunak in een opiniestuk in de Sunday Times.

14 uur geleden
Vakbond pleit voor dialoog over uitbreiding Duitse Tesla-fabriek

BERLIJN (ANP) - Tesla en inwoners van het Duitse plaatsje Grünheide moeten met elkaar in gesprek over de uitbreiding van een fabriek van de elektrische-autoproducent. Dat zegt de machtige vakbond voor metaalwerkers IG Metall nadat inwoners van de gemeente bij Berlijn tegen de uitbouw van de fabriek hadden gestemd. De vakbond zelf is voorstander van uitbreiding en hoopt dat Tesla zorgen van omwonenden weg kan nemen.

17 uur geleden