Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boekpresentatie is eerbetoon aan Engel Reinhoudt

Boekpresentatie is eerbetoon aan Engel Reinhoudt

ELLEWOUTSDIJK - Zondagmiddag 7 november om 14.30 uur wordt in ’t Kerkje van Ellesdiek in Ellewoutsdijk een nieuwe verhalenbundel van de vorig jaar overleden Engel Reinhoudt gepresenteerd. 

De boekpresentatie wordt opgeluisterd door diverse muzikanten en vertellers. Eind 2019 ontving Engel de Goese Diep Fondsprijs vanwege zijn grote inzet voor het levend houden van de Zeeuwse streektaal. Een deel van de prijs wilde Engel besteden aan de uitgave van een nieuw boek: “Di liggen nog zo vee verhalen op de planke; di zou ‘k eihenlijk nog wat mee motte doe”. Jammer genoeg heeft hij het samenstellen van een nieuwe bundel niet af kunnen maken. Uitgever Anthoni Fierloos van Het Paard van Troje in Goes is samen met familie Reinhoudt verder gegaan waar Engel moest stoppen. Het resultaat is een prachtige verzameling verhalen in dialect van Zuid-Beveland. Wanneer dan Jan Willem Hament de illustraties verzorgt, kun je spreken van een bijzondere uitgave. 

De boekpresentatie is inmiddels uitverkocht. Als u alsnog wilt reserveren dan komt u op een wachtlijst. Info over reserveren: 0113-61268.

Meer uit Beveland

Een gewonde naar het ziekenhuis na ongeluk op de Drieweg (N665)

NISSE - Bij een ongeluk op de Drieweg (N665) in de buurt van Nisse is zaterdagmiddag een persoon gewond geraakt. Dit gebeurde bij een botsing tussen een motorrijder en een automobilist. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

27 minuten geleden
Oranjevereniging Kamperland Koningsdag

KAMPERLAND - Het belooft een spectaculaire dag te worden met veel entertainment, spellen, eten en drinken en met als afsluiter van de dag de traditionele, vertrouwde Konings Bingo voor jong en oud. Het evenemententerrein ligt aan de Nieuwstraat (bij het Casembroothuis).

16 uur geleden
Toezicht en controle legaal wapenbezit staat onder druk door hoge werkdruk politie

BEVELAND- De werkdruk op de afdelingen Korpscheftaken, die verantwoordelijk zijn voor het toezicht op legaal wapenbezit, is hoog. Mede daardoor staat de controle van verlofhouders onder druk. Wie een wapenvergunning aanvraagt, moet aan strenge eisen voldoen. De druk op de afdelingen Korpscheftaken leidt ertoe dat de politie minder toezicht houdt op schietverenigingen, jagersverenigingen en wapenhandelaren. Door het moeten maken van keuzes en door het laatste coronajaar in 2021, zijn de afgelopen drie jaar niet honderd maar drieëntachtig procent van de verlofhouders thuis gecontroleerd. Dat moet beter, erkent Toon Moeskops, adviseur binnen de portefeuille Korpscheftaken.

18 uur geleden
Op de werkvloer bij Leadhunter: 'Mooie afspraken maken geeft iedere keer weer een kick'

GOES - Als call agent ben je de spil tussen bedrijven. "Het geeft iedere keer weer een kick als ik een mooie afspraak kan maken voor één van mijn opdrachtgevers", vertelt call agent Ruben van Dam van Leadhunter. Het bedrijf heeft een kantoor in Goes en opereert internationaal. "Dit werk is echt mijn passie."

23 uur geleden
'Historische' haringparty in Goes op 19 juni

GOES - Op woensdag 19 juni houdt stichting De Beste Maatjes een nieuwe editie van de Haringparty Goes, in de historische tuin van Slot Oostende.

1 dag geleden
Open weekeinde bij Radioclub de Bevelanden in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Radioclub de Bevelanden houdt deze zaterdag en zondag open dag in haar clubhuis in Wilhelminadorp.

1 dag geleden
Misstanden ontdekt bij supermarktcontroles Goes

GOES - De gemeente Goes voerde donderdag controles uit bij verschillende Goese supermarkten. "De controle verliep rustig", laat burgemeester Cees van den Bos weten. "We constateerden een beperkt aantal misstanden. Hiernaar gaan we nader onderzoek doen."

2 dagen geleden