Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boeklancering Lucht, de laatste dagen van een moeder

Boeklancering Lucht, de laatste dagen van een moeder

OOST-SOUBURG - De afgelopen twee jaar werkte Eveline van de Putte aan het boek Lucht, de laatste dagen van een moeder. En ook deze keer zal de presentatie bijzonder zijn.

In samenwerking met een aantal gasten, waaronder Manu Keirse (Hoogleraar Rouw en Verlies) en kleinkunstenaar Max Douw brengt Eveline een origineel programma ter gelegenheid van de boeklancering. Een middag die je bij blijft en die interessant is voor een breed publiek. Presentatie is in handen van Anke Tanihatu.

Het boek

In Lucht vertelt Eveline het ontroerende verhaal over de laatste weken met haar moeder. In een kleine kamer van het verpleeghuis brengen moeder en dochter die samen door. De moeder wordt plotseling blind, de dochter blijft fijnzinnig observeren: de wandelaars in de binnentuin, de trouwe jonge meeuw Dik, de grijze kinderen in het tehuis. Lucht is zowel een persoonlijke herinnering als een universeel verhaal over zorg, troost en veiligheid. En over die kleine dingen die in de laatste weken van een leven steeds belangrijker worden: Liefde, lucht en een slok water.

Lucht wordt uitgeven door Uitgeverij De Brouwerij |Brainbooks

https://www.uitgeverijdebrouwerij.nl/boeken/lucht/

De presentatie vindt plaats op zaterdagmiddag 23 april. In het historische kerkje van Oost-Souburg, Oranjeplein 2, het dorp in Zeeland waar het verhaal begon. Inloop 14.00 uur. Aanvang programma 14.30 uur. Geen kosten, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Aanmelden: [email protected] onder vermelding ‘Zeeland’ en het aantal personen. Uiteraard is het aan het eind van de middag mogelijk Lucht aan te schaffen en te laten signeren.

Meer uit Vlissingen

Jarige Watergeuzen zoeken oud-leden voor reünie

VLISSINGEN - Scoutinggroep de Watergeuzen bestaat dit jaar 75 jaar en viert dat met verschillende activiteiten, waaronder een jubileumkamp op het Scoutcentrum Zeeland in Veere dat van 31 mei tot en met 2 juni wordt gehouden. Tijdens het kamp wordt er een receptie gehouden voor oud-leden van de scoutinggroep, de Watergeuzen kunnen niet alle oud-leden bereiken en doen daarom een oproep.

5 uur geleden
Auto over de kop op A58: 18-jarige bestuurder mogelijk onder invloed van drugs

RITTHEM - Vanochtend heeft op de A58 bij Ritthem een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Zeker twee personen zijn ter controle naar het ziekenhuis overgebracht. Eén van hen was zwaargewond, zo meldt de politie.

8 uur geleden
Voor de vijfde keer beschieting in Vlissingen, ditmaal park Koudekerkseweg

VLISSINGEN -  Zaterdagavond is Vlissingen voor de vijfde keer opgeschrikt door een melding van een schietpartij. Er zijn door de melder knallen gehoord.

21 uur geleden
Extra controles in en rond het Middengebied vanwege reeks schietpartijen

VLISSINGEN- In en rond het Middengebied zullen vanaf vandaag extra controles plaatsvinden. Dit gebeurt naar aanleiding van de vier schietpartijen in de stad deze week. Dat meldt de gemeente Vlissingen. 

1 dag geleden
Na het in beslag nemen van een auto gaat de politie uit van een schietincident [UPDATE]

VLISSINGEN- Er is nog veel onduidelijkheid rondom het vermoedelijke schietincident dat vrijdagavond plaatsvond bij de Singel. De politie wil namelijk geen nadere mededelingen doen. Het is daardoor nog altijd niet zeker of er daadwerkelijk geschoten is en welk verband er bestaat tussen de vermeende schietpartij en een personenauto die vier uur na de melding getakeld werd bij de Van Dishoeckstraat onder toeziend oog van een forensisch onderzoeker. 

1 dag geleden
Wederom (vermoedelijke) schietpartij in Vlissingen

VLISSINGEN - De politie onderzoekt opnieuw een mogelijke schietincident in Vlissingen. Als er inderdaad geschoten is, gaat het om de vierde schietpartij in de stad een week tijd.

1 dag geleden
Zeus Hoenderop exposeert op diverse locaties in Hendrikstraat

VLISSINGEN - Kunstenaar Zeus Hoenderop exposeert op drie locaties in de Hendrikstraat: Galerie Hannelore Meijaard, Het Beeldenhuis en het Witte Huis. De drie locaties vormen volgens Hoenderop een geografische driehoek als verwijzing naar de Trans-Atlantische driehoekshandel. Hoenderops recente werk verwijst geregeld naar het slavernijverleden van Nederland, eerder maakte hij het slavernijmonument dat korte tijd op de boulevard heeft gestaan en nu in het Muzeeum op de Nieuwendijk te zien is.

2 dagen geleden