Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boekentip: ‘De Parijsboeken’ van Adriaan van Dis

Boekentip: ‘De Parijsboeken’ van Adriaan van Dis

GOES - Elke week geeft een personeelslid van boekhandels Het Paard van Troje en De Koperen Tuin een leestip. Dit keer beveelt Niek Walhout ‘De Parijsboeken’ van Adriaan van Dis aan.“Normaal gesproken heeft een boekverkoper geen tijd om boeken te herlezen, omdat er veel te veel nieuwe boeken verschijnen, maar in coronatijd is dat anders”, vertelt Niek Walhout. “Ter gelegenheid van het verschijnen van zijn nieuwe roman Klifi verscheen van Adriaan van Dis een bundel over Parijs onder de titel De Parijsboeken. Nu is Parijs altijd een goed onderwerp voor een boek. Denk even aan Wilfred de Bruijn of Martin Bril. En zo las ik opnieuw Stadsliefde, inmiddels bijna tien jaar oud, maar nog net zo relevant! Over de banlieues, arm en extreem rijk, kunst, bureaucratie en ga maar door. Heerlijk geschreven; nuchter beschouwend. Gewoon wat hij dagelijks tegenkwam: de winkel om de hoek, de restaurants, z’n buren, fietsen in Parijs. Maar ook de geschiedenis van deze stad: zijn trage groei, de diverse opstanden, de boulevards. Alles zit erin. Gewoon lezen als poëzie: telkens een stukje. Geniet er (wederom) van!”

Meer uit Beveland

Schrijfsel burgemeester Dijksterhuis: Wielerfestijn in Borsele

HEINKENSZAND - De maandelijkse bijdrage voor de Bode van burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele gaat deze keer over de ZLM Tour.

8 uur geleden
Personen op de vlucht na ongeluk A58 Goes

GOES - Twee personen zijn gisteren aan het einde van de avond op de vlucht geslagen nadat zij betrokken waren geraakt bij een ongeluk op de A58 bij Goes.Ter hoogte van de Nansenbaan zouden op de rijbaan richting Bergen op Zoom rond 23.25 uur twee personenauto’s met elkaar in botsing zijn gekomen. De inzittenden van één van de voertuigen zouden via de snelweg zijn weggerend richting het crematorium aan de Goese zijde van de A58. Politieagenten zochten nog in de omgeving maar er werd niemand aangetroffen.Een bergingsbedrijf heeft de betrokken auto’s getakeld. Het ongeluk werd overigens gemeld als zijnde met letsel, maar voor zover bekend raakte er niemand gewond

16 uur geleden
Column Goes Gezien: 'Hier rust Frans Naerebout' (en hier ook?)

Onze Grote Kerk is dit jaar tot en met oktober elke middag (behalve zondag en maandag) geopend, dankzij vrijwilligers zoals Willy, die me ook nog hielp bij het maken van de foto. Die openstelling is geweldig, want het is een heerlijke plek om zomaar rond te dwalen en van alles te ontdekken. Zo stond ik ineens bij een sober graf: ‘Hier rust Frans Naerebout’, de Vlissingse loods (1748-1818), die tientallen schipbreukelingen redde. Op dit beschadigde graf aan de noordkant van de kerk is het koperen plaatje van zijn doodskist geschroefd: naam, overlijdensdatum en leeftijd. Meer niet. Een beroemd mensenredder onwaardig, zou je zeggen. Bevangen door die gedachte maakte ik het rondje door de kerk af en toen stuitte ik aan de zuidkant op de grafsteen die op de foto staat. Merkwaardig! Naerebout rust gewoon tweemaal in de Grote Kerk!

1 dag geleden
Kleindochter Leala opent keramiekatelier Ine Haring in Ambachtscentrum Goes

GOES - Leala heeft het keramiekatelier van haar oma Ine Haring geopend in het ambachtscentrum in Goes.

2 dagen geleden
Burgernet stopt in september met sms en spraakbericht

DEN HAAG - Burgernet zal binnenkort alleen nog via de app berichten versturen over zoekacties rond inbraken, berovingen, vermiste personen en andere zaken waarvoor de hulp van het publiek wordt gevraagd. De meldingen via sms en spraakberichten komen daarmee te vervallen.

2 dagen geleden
Adrz haalt geld op voor Spoedeisende Geneeskunde Onderzoeksfonds

GOES - Zaterdag 27 mei werd op ‘International Emergency Medicine day’ door een team van ziekenhuis Adrz voor de 7e keer de SGO-run gelopen. 

2 dagen geleden
Geslaagde Moederdagactie: Honderden gratis taartjes over de toonbank

GOES - Honderden moeders zijn afgelopen Moederdag verrast met een gratis taartje van hun lokale bakker, dankzij de Moederdagactie van de Bode. Alle Vrienden van de Bode mochten kosteloos een taartje ophalen!

3 dagen geleden