Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boekentip: Beeldende geschiedenis van Jakarta

Boekentip: Beeldende geschiedenis van Jakarta

GOES - Elke week geeft een personeelslid van boekhandel Het Paard van Troje of De Koperen Tuin in Goes een leestip in deze krant.

Deze week is Anthoni Fierloos weer eens aan de beurt. Hij tipt Philip Dröge met ‘Moederstad, Jakarta een familiegeschiedenis’.

“Een nieuw boek van Philip Dröge is altijd iets om naar uit te kijken. Zijn nieuwe boek “Moederstad” is een boek dat sterk is verweven met Philips eigen leven. 80 procent Europees, 9.5 procent Indonesisch, 9,5 procent Chinees en één procent Papoea.

Aziatische bloed

Waar komt dit Aziatische bloed vandaan? Een lange speurtocht naar oneindig veel familieleden volgt. Verhalen die los van elkaar al fascinerend zijn om te lezen en tezamen een prachtige geschiedenis die tevens een geschiedenis is van de stad Jakarta op Indonesië. Van 1618 tot heden. “Ik wist niet dat er zoveel over deze bijzondere stad is te schrijven, een hele wereld gaat voor de lezer open.”

Speurtocht

De speurtocht naar familieleden brengt de lezer naar ongure steegjes en vergane paleizen in een verzengende hitte in een stad met een buitengewoon slechte luchtkwaliteit. “De rol van de Nederlanders die eeuwen lang de macht hadden over deze miljoenenstad speelt een grote rol, ook de kwalijke kanten daarvan. Bij het lezen van het boek zie je de geschiedenis op je netvlies verschijnen, zelfs zonder foto’s en beelden weet Philip de stad overtuigend in beeld te brengen.”

Meer uit Beveland

Burgemeester Dijksterhuis neemt Jaarboek Beveland 2023 in ontvangst

HEINKENSZAND - Burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele heeft uit handen van Robert Odekerken van Uitgeverij De Bode het Jaarboek Beveland 2023 in ontvangst genomen. 

20 uur geleden
Man gewond aan hoofd na ongeval Oosterschelde

COLIJNSPLAAT - Bij een ongeval op de Oosterschelde bij Colijnsplaat is zaterdagmiddag een man gewond geraakt aan het hoofd. De KNRM en de Kustwacht werden ingezet.

2 dagen geleden
Kapelse bigband 'The Evergreens' gaat terug in de tijd in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Op zaterdag 9 maart geeft bigband The Evergreens uit Kapelle een echte dansavond voor de liefhebbers van het stijldansen.

2 dagen geleden
Kunstenaar Dani Ploeger: 'Mijn werk gaat over de wereld waarin we leven'

VLISSINGEN - Bij de Souburgse fanfare leerde hij dat er meer mogelijk is dan 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'. Die les heeft Dani Ploeger ter harte genomen. Als kunstenaar zoekt hij de verbinding tussen de plek waar hij opgroeide en de kunstwereld. "Die mensen vinden me een rare, maar ik ben óók nog steeds iemand van het dorp."

2 dagen geleden
Auto belandt in sloot in buitengebied Borssele: Inzittenden naar het ziekenhuis

BORSSELE - In het buitengebied van Borssele is vrijdagavond een personenauto op zijn kop in een vrijwel droge sloot beland. Zeker twee personen raakten gewond.

3 dagen geleden
Hele gebied Omnium en Hollandsche Hoeve in Goes voortaan rookvrij

GOES - Binnen mocht al niet meer gerookt worden, maar voortaan is het hele terrein van het Omnium en de Hollandsche Hoeve in Goes een rookvrije zone. 'Hier komen veel kinderen en we willen het goede voorbeeld geven', aldus de partijen in het gebied die hiervoor samenwerken.

3 dagen geleden
Goes vernieuwt centrum-zuid, inwoners kunnen meedenken

GOES - De gemeente Goes presenteert een conceptplan voor de toekomst van het gebied centrum-zuid. Voordat de gemeenteraad hierover definitief besluit, kunnen inwoners tot maandag 1 april online meedenken en suggesties geven. Ook is er op maandag 18 maart een inloopavond over de nieuwe visie in buurthuis de Pit in Goes.

3 dagen geleden