Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boeken lenen bij de supermarkt

Boeken lenen bij de supermarkt

Bram Buts legt een paar boeken in zijn winkelwagentje. Bij Jumbo Vader in de wijk Paauwenburg in Vlissingen staat een hoge witte kast vol boeken, een gratis minibieb. “Ik lees heel graag, meestal spannende boeken, thrillers en zo.” Die lees je meestal maar één keer legt Buts uit, dus zulke boeken lenen is handig.

De kast vlak naast de deur in de supermarkt staat er al een tijd, weet Jumbo medewerker Saskia Meerman. “Toen hier nog de Emté supermarkt zat, hadden we al een boekenkast. Later kwam deze grotere kast, die hebben we laten maken.”

Vanaf de Servicebalie kan Meerman zien dat de minibieb met gratis boeken erg populair is. “Je staat er van te kijken hoeveel boeken eruit gaan en hoeveel erbij komt. De kast leeft.”

Jumbo-medewerkers hebben nauwelijks omkijken naar de kast. ,,Eigenlijk regelt het zichzelf”, zegt Meerman. Af en toe als iemand zijn boekenkast uitruimt of er heel veel oude boeken inzet, is het even opschonen.

Eén van de lezers die voor aanvoer van verse boeken zorgt is Bram Buts. ,,Ik fiets geregeld naar Papegaaienburg, bij de supermarkt daar staat binnen óók een boekenkast.” Boeken uit de ene minibieb brengt hij na lezing naar de andere. ,,Dan draait het lekker door.”

Buts is tevreden met zijn boekenvangst van de dag. ,,Ik heb niet alleen thrillers maar ook De Garnalenpelster meegenomen, van een Turkse schrijfster, daar ben ik ook wel benieuwd naar.”

Meer uit Vlissingen

Vier auto's betrokken bij botsing Paul Krugerstraat

VLISSINGEN - Vier auto's zijn woensdagmiddag betrokken geraakt bij een kleine kettingbotsing op de Paul Krugerstraat in Vlissingen. Het bleef gelukkig bij materiële schade.Een blauwe Fiat Punto en een zwarte Range Rover kwamen rond 14 uur met elkaar in botsing, vermoedelijk tijdens een parkeermanoeuvre. Door de aanrijding botste de Fiat tegen een geparkeerd staande witte Subaru. Deze reed op zijn beurt tegen een blauwe Fiat Panda. Dit laatste voertuig had een trekhaak en raakte daardoor op het eerste zicht niet beschadigd.De Fiat Punto en de Range Rover liepen beide schade op aan een voorwiel. Deze voertuigen moesten worden opgehaald door bergingsbedrijven. Bij het ongeluk bleek niemand gewond te zijn geraakt. Vanwege de botsing was de Paul Krugerstraat tijdelijk afgesloten tussen de kruising met de Industrieweg en de kruising bij de Keersluisbrug.

7 uur geleden
Brand in woning aan de Bonenburg

VLISSINGEN - In een woning aan de Bonenburg in Vlissingen heeft woensdagmiddag een kleine brand gewoed.

8 uur geleden
Minder schepen op Westerschelde door stakende Belgen

VLISSINGEN - Op de rede van Vlissingen zijn vandaag aanzienlijk minder schepen te zien. De oorzaak hiervan is een staking van overheidspersoneel in België. Ook de bemanning van de loodsboten die de Belgische loodsen aan boort van de schepen moet brengen is in staking.

10 uur geleden
Mission to Seafarers bezorgt zeevarenden een extraatje met kerst

VLISSINGEN - Met zo'n 25 vrijwilligers zijn bij de Mission to Seafarers aan de Ritthemsestraat het afgelopen weekend maar liefst duizend kerstpakketten samengesteld voor zeevarenden. De komende weken worden de pakketten verspreid over de schepen die de Vlissingse havens aandoen zodat de zeelieden tijdens de kerstdagen een extraatje hebben.

11 uur geleden
Dierenvoedselbank zamelt kerstpakketten in voor dieren en hun baasjes

VLISSINGEN - Dierenvoedselbank Zeeland zamelt kerstpakketten in voor huisdieren en hun baasjes. De pakketten worden geschonken aan zo'n 100 gezinnen die maandelijks gebruik maken van de dierenvoedselbank. “Pakketten ter waarde van zo'n tien euro," verduidelijkt Jolanda Lichtenberg van de dierenvoedselbank. “Een leuk presentje in deze donkere tijden."

1 dag geleden
Restaurant Bandoeng bestaat vijftig jaar

OOST-SOUBURG - Restaurant Bandoeng aan de Kanaalstraat viert deze week het vijftigjarig bestaan. Ids en Jissy Leemans begonnen het restaurant in 1973 en Bandoeng was daarmee één van de eerste Indische restaurants in Zeeland. Inmiddels is het een begrip geworden en trekt het restaurant klanten van heinde en ver. Sinds enkele jaren zit ook zoon Mark Leemans in de zaak en hebben Ids en Jissy een stapje terug gedaan.

1 dag geleden
Fietser ernstig gewond na valpartij

VLISSINGEN - Een fietser is maandagavond ernstig gewond geraakt bij een valpartij aan de Kenau Hasselaarstraat. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plekke.

2 dagen geleden