Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boek overleden Ruud ten Wolde binnen op 1 in bestsellerlijst

Boek overleden Ruud ten Wolde binnen op 1 in bestsellerlijst

AMSTERDAM (ANP) - Het boek Ziek gelukkig van de overleden RTL Boulevard-verslaggever Ruud ten Wolde is binnengekomen op de eerste plek van de officiële Bestseller 60. Dat blijkt uit de gegevens die de stichting CPNB woensdagmiddag heeft bekendgemaakt. Er wordt niet gemeld hoeveel exemplaren er exact van een boek zijn verkocht.

Ten Wolde overleed twee weken geleden op 29-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Hij was op sociale media heel open over zijn ziekte en zijn behandelingen. Ten Wolde schreef over de afgelopen jaren het boek Ziek gelukkig, dat vorige week verscheen.

De familie en vrienden van Ten Wolde begonnen deze week een onlinecampagne waarin ze lezers van het boek vragen een stem uit te brengen voor de NS Publieksprijs. Het boek staat niet op de lijst met genomineerden, maar stemmers hebben wel de mogelijkheid om een eigen keuze in te vullen. Volgens het CPNB is dit toegestaan, mits het gaat om een boek dat oorspronkelijk in het Nederlands is verschenen.

Lobbyen

Het lobbyen voor een andere keuze dan de genomineerden heeft soms effect. In 2005 won op deze manier de nieuwe Nederlandse Bijbelvertaling de NS Publieksprijs. Het lukte schrijver Frank Krake met zijn boek De Laatste Getuige in 2018 bij de laatste zes boeken te belanden, dankzij een intensieve campagne die hij voerde.

Gemiddeld worden er voor de NS Publieksprijs zo'n 160.000 stemmen uitgebracht. Stemmen kan nog tot woensdagavond 17 november via de website. De nominaties werden eind vorige week bekendgemaakt.

Meer uit Binnenland

BBB gaat definitief tegen spreidingswet stemmen

DEN HAAG (ANP) - De wijzigingsvoorstellen van BBB voor de spreidingswet zijn door een Kamermeerderheid verworpen. Voor de stemmingen herhaalde BBB-voorvrouw Caroline van der Plas dat haar fractie daarom tegen de wet gaat stemmen, die asielzoekers eerlijk over gemeenten moet verdelen. De wet heeft daarmee wel in de Tweede Kamer voldoende steun, maar krijgt hoogstwaarschijnlijk in de Eerste Kamer geen meerderheid.

12 minuten geleden
Verdeeld EU-parlement laat Wopke Hoekstra nog extra dag wachten

STRAATSBURG (ANP) - Wopke Hoekstra krijgt ook dinsdag niet te horen of hij op de steun van het Europees Parlement kan rekenen om klimaatman van de Europese Commissie te worden. De sociaaldemocraten en de groenen zijn nog niet overtuigd, en op hun goedkeuring is hij wel aangewezen.

54 minuten geleden
Aanpak toeslagfraude moest 'onmogelijke' 15 miljoen extra opleveren

DEN HAAG (ANP) - De bestrijding van fraude met de kinderopvangtoeslag moest in 2011 25 miljoen euro opleveren. Dit besluit is doorgedrukt, terwijl de verantwoordelijke Belastingdienst had aangegeven maximaal 10 miljoen euro te kunnen ophalen bij fraudeurs. De parlementaire enquêtecommissie die het fraudebeleid in de afgelopen twee decennia ontleedt, is in haar onderzoek de extra 'taakstelling', zoals zo'n bedrag in Haags jargon heet, tegengekomen. Dat werd duidelijk tijdens het verhoor van de voormalige topman van de Belastingdienst.

59 minuten geleden
Minister: docenten die onder druk worden gezet, moeten zich melden

DEN HAAG (ANP) - Docenten die druk voelen vanuit de schoolleiding om te sjoemelen met cijfers, moeten zich melden. Eerst binnen de school zelf, en als de melding daar niet wordt opgepikt moet de Onderwijsinspectie worden ingelicht. Die oproep deed demissionair onderwijsminister Mariëlle Paul dinsdag tijdens het wekelijkse vragenuur.

1 uur geleden
Opleiding geneeskunde Erasmus MC woensdag hervat

ROTTERDAM (ANP) - Studenten van de opleiding geneeskunde aan het Erasmus MC krijgen vanaf woensdag weer les. De opleiding lag stil sinds vrijdag, na de dodelijke schietpartij in het ziekenhuis. Dat bevestigt een woordvoerder van het Erasmus MC na berichtgeving van RTV Rijnmond.

1 uur geleden
Taakstraf geëist tegen agent die ongewild arrestant doodschoot

UTRECHT (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag een taakstraf van zestig uur geëist tegen een agent die in maart vorig jaar per ongeluk een 27-jarige man doodschoot. Dat gebeurde bij een arrestatie in Waalwijk. De agent, een lid van het arrestatieteam (AT), zou onbedoeld de trekker hebben overgehaald.

2 uur geleden
Ex-D66'er In 't Veld wil via België in EU-parlement blijven

STRAATSBURG (ANP) - Europarlementariër Sophie in 't Veld, die afgelopen voorjaar brak met D66 en overstapte naar Volt, probeert met Belgische stemmen in het parlement te blijven. De oudgediende wilde aanvankelijk op de lijst van Volt Nederland, maar kreeg te horen dat ze te kort lid was.

2 uur geleden