Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boek Nouri direct op nummer 1 van Bestsellerslijst

Boek Nouri direct op nummer 1 van Bestsellerslijst

DEN HAAG (ANP) - Het boek Abdelhak Nouri: een onvervulde droom van Khalid Kasem heeft een week nadat het is verschenen de koppositie behaald van de Bestseller top 10. Het verhaal over Nouri wist de dominantie van schrijfster Lucinda Riley in de boekenlijst te doorbreken.

Auteur Kasem volgde, als vertrouwenspersoon en belangenbehartiger, de familie en vrienden van de voetballer van dichtbij. "Het is het verhaal van Abdelhak als voetballer en als mens, en tevens een verhaal over het ongeluk en de nasleep ervan, over de band met Ajax, over verdriet, hoop, geloof en verbinding in tijden van tegenslag", aldus uitgeverij Lebowski.

Nouri zakte op 8 juli 2017 tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen in elkaar. Niet veel later werd duidelijk dat hij een hartstilstand heeft gehad met ernstige hersenschade tot gevolg.

De Wereld Draait Door

Onder anderen Steven Bergwijn, Donny van de Beek en Frenkie de Jong komen in het boek aan het woord. Zij waren vorige week ook aanwezig bij een speciale avond van De Wereld Draait Door, die in het teken stond van Nouri.

Achter Abdelhak Nouri: een onvervulde droom doen de boeken van Riley het nog steeds erg goed. Vijf bestsellers in de top 10 zijn van de hand van de Ierse schrijfster.

Boeken Top 10

(notering, tussen haakjes notering vorige week, auteur, titel. Bron: CPNB. Zie www.debestseller60.nl)

1. (-) Khalid Kasem - Abdelhak Nouri: een onvervulde droom

2. (1) Lucinda Riley - De zeven zussen. Zon.

3. (24) Albert Camus - De pest

4. (1) Michel van Egmond & Antoinnette Scheulderman - Patty. De negen levens van Patty Brard.

5. (2) Lucinda Riley - De zeven zussen

6. (3) Rutger Bregman - De meeste mensen deugen

7. (5) Lucinda Riley - De zeven zussen. Storm.

8. (-) Santa Montefiore - Naar de overkant

9. (6) Lucinda Riley - De zeven zussen. Schaduw.

10. (7) Lucinda Riley - De zeven zussen. Parel.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden