Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boeing stijgt op terughoudend Wall Street, PayPal duikt omlaag

Boeing stijgt op terughoudend Wall Street, PayPal duikt omlaag

NEW YORK (ANP) - Boeing ging dinsdag 2,3 procent omhoog op Wall Street nadat de vliegtuigfabrikant een megaorder had binnengesleept van prijsvechter Ryanair. De Ierse luchtvaartmaatschappij bestelde 150 nieuwe toestellen. Daarbij is een optie genomen op nog eens 150 toestellen extra. De opdracht heeft een waarde van 40 miljard dollar.

Automaker Lucid en betaalbedrijf PayPal behoorden dinsdag juist tot de sterkere dalers op de aandelenbeurzen in New York. Lucid, een fabrikant van elektrische auto's en een rivaal van Tesla, leed afgelopen kwartaal meer verlies dan verwacht. Eind maart kondigde het bedrijf al aan bijna een vijfde van het personeel te ontslaan om kosten te besparen. Het aandeel eindigde 5,6 procent lager. PayPal (min 12,7 procent) presteerde afgelopen kwartaal wel beter dan verwacht, maar de verwachtingen voor het huidige kwartaal vielen tegen.

Beleggers namen verder een afwachtende houding aan. Zij lijken weinig risico te nemen in afwachting van het belangrijke Amerikaanse inflatiecijfer, dat woensdag wordt vrijgegeven. De Federal Reserve verhoogde vorige week nog de rente in de strijd tegen de inflatie, maar liet daarbij doorschemeren dat het mogelijk de laatste verhoging zou zijn. Beleggers hopen dan ook dat de inflatie verder is afgekoeld zodat de Fed inderdaad de renteverhogingen kan pauzeren.

Dow Jones

De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot 0,2 procent lager op 33.561,81 punten. De breder samengestelde S&P 500 zakte 0,5 procent tot 4119,17 punten en technologiegraadmeter Nasdaq eindigde met een verlies van 0,6 procent op 12.179,55 punten.

Palantir Technologies schoot ruim 23 procent omhoog. Het databedrijf presteerde afgelopen kwartaal beter dan analisten en beleggers hadden verwacht. Ook kwam het bedrijf met positieve vooruitzichten voor het hele jaar, waarin het voor het eerst winstgevend denkt te zijn.

Goldman Sachs en Novavax

Goldman Sachs zakte 0,5 procent. De zakenbank heeft ingestemd met het betalen van 215 miljoen dollar om een einde te maken aan een langlopende rechtszaak. In die zaak werd Goldman ervan beschuldigd vrouwen systematisch onder te betalen.

Novavax werd in een klap liefst 27,8 procent meer waard. Het biotechnologiebedrijf gaat grondig reorganiseren om kosten te besparen en schrapt ongeveer een kwart van zijn banen wereldwijd. Bij het bedrijf werken een kleine 2000 mensen. Novavax kampt met teleurstellende verkopen van zijn coronavaccin, het enige commerciële product van het bedrijf.

Skyworks Solutions

Chipapparatuurmaker Skyworks Solutions, een toeleverancier van iPhone-maker Apple, werd ruim 5 procent lager gezet na een tegenvallende omzet- en winstverwachting voor het huidige kwartaal.

De euro was 1,0963 dollar waard, tegen 1,1022 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,6 procent duurder op 73,61 dollar. Brentolie kostte 0,4 procent meer op 77,34 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Bureau: stem tegen beloning Boeing-topman van 33 miljoen dollar

ARLINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Aandeelhouders van de geplaagde Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing krijgen het dringende advies om tegen een salarispakket van 32,8 miljoen dollar (31 miljoen euro) voor topman David Calhoun te stemmen. Dat meldt Adviesbureau Institutional Shareholder Services (ISS), dat onder meer pensioenfondsen en verzekeraars adviseert.

50 minuten geleden
Israël doodt Palestijnse 'terroristen' op Westelijke Jordaanoever

JERUZALEM (ANP/AFP/RTR) - Het Israëlisch leger heeft naar eigen zeggen vijf Palestijnse terroristen gedood op de Westelijke Jordaanoever. Bij de actie raakte een Israëlische soldaat gewond. Zeker vier doden waren lid van de gewapende tak van Hamas.

13 uur geleden
Bekende belegger Warren Buffett brengt belang in Apple fors terug

OMAHA (ANP/RTR) - De bekende belegger Warren Buffett heeft zijn belang in Apple flink verkleind. Dat meldt de inmiddels 93-jarige Amerikaan in de kwartaalcijfers van zijn investeringsvehikel Berkshire Hathaway.

18 uur geleden
Kredietwaardigheid Turkije omhoog door normaler economisch beleid

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar S&P Global is positiever geworden over de financiële gezondheid van Turkije. Vooral het feit dat er bij de Turkse regering eindelijk weer sprake is van een orthodoxer economisch beleid, wordt door het toonaangevende ratingbureau gewaardeerd.

19 uur geleden
Blokker stelt toekomst veilig door akkoord met geldverstrekker

AMSTERDAM (ANP) - Blokker heeft een akkoord bereikt over een belangrijke herfinanciering, waardoor de toekomst van de winkelketen is veiliggesteld. Dankzij de lening kan de keten de komende jaren haar plannen bekostigen en hoeft Blokker niet te worden verkocht.

22 uur geleden
Franse justitie onderzoekt TotalEnergies om terreuraanval

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse justitie is een onderzoek gestart naar olie- en gasconcern TotalEnergies. Het Franse bedrijf heeft zich mogelijk schuldig gemaakt aan dood door schuld tijdens een jihadistische aanval in Mozambique in 2021.

22 uur geleden
Schiphol verwacht weer druk, maar beheersbaar vakantieweekend

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol verwacht wederom een druk weekend vanwege de meivakantie. Inmiddels keren vakantiegangers ook terug, waardoor het bij de paspoortcontroles drukker kan zijn. "We verwachten dat het druk wordt, maar beheersbaar", voorziet een woordvoerder.

1 dag geleden