Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bodem kas ijsclub in zicht: ‘We moeten helaas weer geld op gaan halen’

Bodem kas ijsclub in zicht: ‘We moeten helaas weer geld op gaan halen’

Gab Havermans (LZ,62) is penningmeester van de ijsclub van Oud-Vossemeer. Zijn oom was fanatiek lid en zo kwam Gab in de jaren ‘80 ook bij de dorpsvereniging. “Eigenlijk zijn we een club in rust behalve als het een aantal dagen onder nul is. Het onderhoud gaat altijd door dus het komt voor dat we jaren actief zijn voor een paar dagen ijs”, vertelt hij.

Jarenlang betaalden ruim zeshonderd dorpsgenoten een klein bedrag aan contributie. Het gaat jaarlijks om drie euro voor volwassenen, 2,50 euro voor jeugd tussen de elf en de zestien jaar en 2 euro voor kinderen tot en met tien jaar. “De afgelopen jaren hebben we vanwege het uitblijven van vorst en corona gemeend de contributie niet te gaan innen. Het is weliswaar een klaar bedrag, maar we vonden het niet gepast om toch langs de deuren te gaan. Want dat doen we: letterlijk. Het is erg arbeidsintensief, maar zo geef je de mensen wel de mogelijkheid om gemakkelijk het bedrag te voldoen. Anders wordt de betaling toch makkelijk vergeten en heb je het aan de ijsbaan extra druk met de administratie als er toch geschaatst kan worden. Het is immers sneller en makkelijker om je schaatspas te laten zien, die krijgt ieder lid, dan dagpassen te verkopen. De onkosten per jaar zijn, ongeacht of er geschaatst wordt, 1000 euro. Denk dan aan de nutsvoorzieningen, de verzekeringen, de huur van het perceel en de onderhoudskosten. Doordat we twee jaar lang geen inkomsten van de schaatsbaan hadden, is de bodem van onze kas in zicht. Daarom gaan we komende week weer als vanouds langs de deuren in de hoop dat we hier op het dorp lekker kunnen blijven schaatsen. Dankzij sponsoring hebben we een pinautomaatje kunnen aanschaffen waarmee mensen snel en contactloos kunnen voldoen. Zo hopen we het de mensen nog makkelijker te maken.” 

Meer uit Tholen

Thoolse brandweer ingezet voor 'zeer grote brand' in drie woningen [UPDATE]

BRUINISSE/THOLEN - De brandweer uit Sint-Annaland en Sint Philipsland zijn zondagmiddag uitgerukt voor een uitslaande brand in een tussenwoning in Bruinisse. De brand begon op de bovenverdieping en heeft zich verspreid naar twee andere woningen. Volgens de brandweer gaat het om een 'zeer grote brand'.

8 uur geleden
Militaire oefening op Tholen voor offensieve aanval vanuit het water

THOLEN - Tholen wordt op 4 en 5 december gebruikt als oefenterrein voor de militairen in opleiding van de Koninklijke Marine. Ze gaan een offensieve aanval vanuit het water simuleren. Dus als je een militair tegenkomt, geen paniek. De oefening zal geen invloed hebben op het normale (vaar)verkeer.

10 uur geleden
Op de werkvloer bij Marie-Louise: 'Je kunt niets vergelijken met de thuiszorg' [OP DE WERKVLOER]

Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Marie-Louise Moerland van Schutse Zorg Tholen.

13 uur geleden
Let op: Morgenmiddag komt er een NL-Alert testbericht

THOLEN - Op maandag 4 december rond 12.00 uur zal de overheid een NL-Alert testbericht uitzenden. Zo kun je ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Als je het bericht ontvangt, hoef je niets te doen. Inmiddels ontvangen bijna alle Nederlanders van 12 jaar en ouder (92%) het NL-Alert testbericht.

16 uur geleden
Breda morgen mogelijk bedekt met laagje sneeuw

BREDA - De eerste sneeuwbuien van de herfst zijn onderweg naar Breda. Morgen rond 13:00 uur zullen de buien Noord-Brabant bereiken en kan er een klein laagje sneeuw ontstaan. ''Wil jij van de sneeuw genieten? Kleed je dan warm aan. We verwachten een gevoelstemperatuur van -6 graden'', meldt Weeronline.

1 dag geleden
Deurloo en Lindhout twijfelen aan budget na uitstel van renovatie basisscholen

THOLEN - Het budget voor de vernieuwing van drie basisscholen wordt in twijfel getrokken door Arjan Deurloo en Jeroen Lindhoud van VVD Tholen. Deze week werd de renovatie van de Fluplandse scholen uitgesteld vanwege kostenstijgingen. De heren vragen zich af hoe de gemeente ervoor zorgt dat de kosten niet de pan uit rijzen bij de vernieuwbouw van deze scholen. 

1 dag geleden
Auto te water bij afrit Tholen A4: Bestuurder wacht op dak op hulpdiensten

HALSTEREN - Een auto belandde in de nacht van donderdag op vrijdag in het water naast de afrit Tholen van de A4. De bestuurder zat in afwachting van de brandweer op het dak van zijn voertuig. Ambulancepersoneel heeft de bestuurder onderzocht.Het ongeval gebeurde omstreeks 01:00 uur bij afrit 26 van de A4. De bestuurder kwam met zijn voertuig in het water van de binnenbocht tot stilstand. Omdat onduidelijk was of de bestuurder nog in zijn voertuig aanwezig was werd de brandweer met diverse eenheden, waaronder een duikploeg, ter plaatse gevraagd. Al snel bleek de bestuurder zijn voertuig zelfstandig te hebben verlaten en in afwachting van de hulpdiensten op het dak was geklommen. Hierop konden de meeste brandweervoertuigen al direct terugkeren.Vanwege de berging van het voertuig was de afrit enige tijd afgesloten.

1 dag geleden