Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bodem kas ijsclub in zicht: ‘We moeten helaas weer geld op gaan halen’

Bodem kas ijsclub in zicht: ‘We moeten helaas weer geld op gaan halen’

Gab Havermans (LZ,62) is penningmeester van de ijsclub van Oud-Vossemeer. Zijn oom was fanatiek lid en zo kwam Gab in de jaren ‘80 ook bij de dorpsvereniging. “Eigenlijk zijn we een club in rust behalve als het een aantal dagen onder nul is. Het onderhoud gaat altijd door dus het komt voor dat we jaren actief zijn voor een paar dagen ijs”, vertelt hij.

Jarenlang betaalden ruim zeshonderd dorpsgenoten een klein bedrag aan contributie. Het gaat jaarlijks om drie euro voor volwassenen, 2,50 euro voor jeugd tussen de elf en de zestien jaar en 2 euro voor kinderen tot en met tien jaar. “De afgelopen jaren hebben we vanwege het uitblijven van vorst en corona gemeend de contributie niet te gaan innen. Het is weliswaar een klaar bedrag, maar we vonden het niet gepast om toch langs de deuren te gaan. Want dat doen we: letterlijk. Het is erg arbeidsintensief, maar zo geef je de mensen wel de mogelijkheid om gemakkelijk het bedrag te voldoen. Anders wordt de betaling toch makkelijk vergeten en heb je het aan de ijsbaan extra druk met de administratie als er toch geschaatst kan worden. Het is immers sneller en makkelijker om je schaatspas te laten zien, die krijgt ieder lid, dan dagpassen te verkopen. De onkosten per jaar zijn, ongeacht of er geschaatst wordt, 1000 euro. Denk dan aan de nutsvoorzieningen, de verzekeringen, de huur van het perceel en de onderhoudskosten. Doordat we twee jaar lang geen inkomsten van de schaatsbaan hadden, is de bodem van onze kas in zicht. Daarom gaan we komende week weer als vanouds langs de deuren in de hoop dat we hier op het dorp lekker kunnen blijven schaatsen. Dankzij sponsoring hebben we een pinautomaatje kunnen aanschaffen waarmee mensen snel en contactloos kunnen voldoen. Zo hopen we het de mensen nog makkelijker te maken.” 

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Tholen

Tholen komt uit lockdown: Erwin de Nijs

Erwin de Nijs is eigenaar van sportschool Salus. De lockdown betekende voor hem dat hij van zeven dagen per week bezig zijn, ging naar ‘de tijd uitzitten’. “Niets voor mij, maar bovenal vind ik het belangrijk dat sport heel snel als essentieel aangemerkt wordt, zodat mensen bij een eventuele volgende lockdown in ieder geval aan hun gezondheid kunnen werken.”

3 uur geleden
Steunpakketten voor Thoolse ouderen in armoede

SINT-PHILIPSLAND - Vrijwilligers van Stichting Geef Niet Op! brachten afgelopen week steunpakketjes rond aan ouderen in armoede op Tholen. Eén van die vrijwilligers is Jantine den Braber uit Sint-Philipsland. Ze is sinds kort vrijwilliger na jarenlang donateur te zijn. ‘’We willen laten zien dat we er zijn om ze te helpen.’’ 

7 uur geleden
Aan de Keukentafel met Rutger Bosch van SABIC

Rutger Bosch had vroeger geen idee wat hij later wilde worden, maar vond het wél heel interessant om voor een groep te staan. Naar eigen zeggen is hij altijd iemand geweest die dingen zelf wilde doen. De Site Director van SABIC had al vroeg een grote intrinsieke motivatie. Aan de andere kant hield hij niet zo van mensen die hem vertelden wat hij moest doen. Daarom zocht hij ook functies die daarbij pasten.

2 dagen geleden
Tien vrienden uit Oud-Vossemeer zetten dezelfde tattoo

Dylan Pot, Niels van Duivenbode, Babette Vaders, Sanne Vaders, Ricardo Voshol, Fabiën Voshol, Dirk Blenkers, Job de Reus, Jens de Reus en Cerenyse van Dijk lieten alle tien dezelfde tattoo zetten: de coördinaten van café De Hoop in Oud Vossemeer. 

3 dagen geleden
Met Shmaak wint Nederlandse Horecaprijs

SINT PHILIPSLAND - Met Shmaak is goed in de prijzen gevallen bij de Nederlandse Horecaprijzen 2021. Het Grand Café werd winnaar in de gemeente, in de provincie en won de Gold Award voor horecagelegenheden met minimaal 30 stemmen en een gemiddelde score van een 9 of hoger.

4 dagen geleden
Toffe Thoolse Tattoos: Chimène Jeroense

Chimène (18) en Esmée (21) Jeroense uit Tholen waren allebei zestien jaar toen ze hun eerste tattoo lieten zetten. Dit deden zij ter nagedachtenis aan hun vader, die elf jaar geleden overleed aan een hartstilstand.

4 dagen geleden
Toffe Thoolse Tattoos: Bianca en Brian

Bianca (bijna 50) en haar zoon Brian (24) uit Sint-Annaland hebben matching tattoos. Het herinnert hen eraan wat een bijzondere band zij samen hebben. “Dat hij zelf vroeg om samen een tatoeage te laten zetten, was voor mij dan ook een geluksmoment.”

5 dagen geleden