Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boaz krijgt applaus voor zijn petitie

Boaz krijgt applaus voor zijn petitie

KRABBENDIJKE - Maar liefst bijna vierhonderd handtekeningen van kinderen uit Krabbendijke bood Boaz van Houte vorige week aan de gemeenteraad van Reimerswaal aan. De tienjarige jongen vindt dat er voor kinderen van zijn leeftijd weinig te spelen is in hun dorp. Met een petitie vraagt hij om een pumptrackbaan waarop de jeugd zich kan uitleven. De gemeenteraad besluit dinsdag 15 december over zijn wens.

Met een vloeiend verhaal in de raadszaal van het gemeentehuis in Kruiningen lichtte Boaz dinsdagavond zijn doel toe. Ook legde hij de gemeenteraadsleden uit wat een pumptrackbaan is. “Dat is een baan van asfalt waarop je lekker kunt fietsen, bmx’en en steppen.” Enkele raadsleden stelden hem vragen, zoals over de al aanwezige speelfaciliteiten in Krabbendijke en Marjolein Sinke van de PvdA stak Boaz een hart onder de riem. Zij vindt dat de gemeente hard moet sparen voor minimaal een skatebaan of soortgelijke speelvoorziening in ieder dorp.

Toegezegd

“Misschien moeten we binnenkort maar eens op locatie gaan kijken”, zei burgemeester José van Egmond, nadat ze als voorzitter van de gemeenteraad de handtekeningen in ontvangst had genomen. Want over een plek voor de pumptrackbaan heeft Boaz ook al meegedacht voor de gemeente. “Ik woon in de Kruisbessestraat en naast ons huis staat een tijdelijk gebouw”, vertelt Boaz. Hierin zijn tijdelijke appartementen van zorgorganisatie Ter Weel ingericht vanwege haar nieuwbouwproject. “Voordat dit gebouw er kwam, was hier ook een trapveldje.” Bij de realisatie van de tijdelijke appartementen is aan de omwonenden toegezegd dat er een speelveld zou terugkomen, vult Boaz’ moeder aan.

Weg

Voor de speeltuinen in de buurt is Boaz, die ook graag voetbalt en tennist, inmiddels te groot. “Ik hou van steppen en dat doe ik nu op straat, maar daar rijden ook auto’s. En op de stoep zit je weer voetgangers in de weg. Deze zomer waren we op vakantie in Oostkapelle en daar hadden ze een pumptrackbaan. Toen bedacht ik dat dat ook mooi zou zijn voor Krabbendijke.”

Handtekeningen

Boaz besloot handtekeningen te verzamelen om te laten zien dat andere leeftijdsgenoten het met hem eens zijn. Dat liep als een trein, want op alle scholen in zijn dorp vond hij medestanders die een krabbel wilden zetten. “We hebben tussen de 350 en 400 handtekeningen verzameld en daar ben ik heel blij mee. Mijn moeder heeft een vriendin die lerares is op de Klimroos, een oude buurjongen zit op de Julianaschool en ik zit op de Zevensprong. Zo hebben we op alle scholen handtekeningen verzameld.” 

Voetbalveldje

De overhandiging in het gemeentehuis leverde Boaz applaus op van de raadsleden. Nu is het afwachten of hij hen heeft overtuigd van de noodzaak van zijn wens. Boaz is ook in de race om de eerste kinderburgemeester van Reimerswaal te worden, maar deze actie heeft hij al opgezet voordat hij kandidaat werd, vertelt hij. Als de jonge inwoner van Krabbendijke de verkiezing wint, is de gemeenteraad in ieder geval al op de hoogte van een actiepunt waarop Boaz zijn zinnen heeft gezet. Hij denkt daarbij ook aan de natuur. “Een pumptrackbaan is van asfalt, dus als je ernaast een voetbalveldje maakt, kan de regen weglopen in het gras.”



Meer uit Reimerswaal

Wasschappelse heiploeg slaat eerste paal Oester Staete

YERSEKE - Met een zeewering heistelling heeft de Wasschappelse heiploeg op woensdag 16 oktober de symbolische eerste paal geslagen van het nieuwbouwproject Oester Staete in Yerseke.

19 uur geleden
Auto over de kop in Kruiningen, bestuurster met spoed naar het ziekenhuis

KRUININGEN - Bij de Stationsweg in Kruiningen is maandagavond een vrouw met haar personenauto over de kop gevlogen. De bestuurster is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

1 dag geleden
Grote vogeltentoonstelling in dorpshuis De Vroone

KAPELLE - De vogeltentoonstelling 'Zang en Kleur' komt eraan. Vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober is de jaarlijkse vogelexpo in dorpshuis De Vroone in Kapelle. 

2 dagen geleden
Presentatie over Watersnoodramp in dorpshuis Kaj Munk Hansweert

HANSWEERT - Vrouwengilde Hansweert organiseert woensdagavond (23 oktober) een presentatie over de Watersnoodramp van 1953 in dorpshuis Kaj Munk. Iedereen is welkom.

2 dagen geleden
Mike Weststrate maakt schitterende 'Lezersfoto van de week' van cruiseschip op Westerschelde

KRUININGEN - De 'Lezersfoto van de week' in de Reimerswaalse & Kapelse Bode is deze keer de feestelijke foto van Mike Weststrate geworden. 'Cruiseschip de Amadea, terwijl het kleurrijk verlicht over de Westerschelde bij Kruiningen vaart', zegt Mike over zijn inzending.

3 dagen geleden
Kapelse grenslinde grijpt naast titel 'Boom van het Jaar'

KAPELLE - De grenslinde bij Kapelle is niet verkozen tot Boom van het Jaar 2024. Die eer is voor de ginkgo biloba in de universiteitstuin in Leiden. De Kapelse boom, die Zeeland vertegenwoordigde, is tiende geworden.

4 dagen geleden
Kapelle heeft sluitende begroting, maar ook zorgen over toekomst

KAPELLE - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Kapelle legt een sluitende begroting voor 2025 voor aan de gemeenteraad. 'Wel staat de gemeente voor een aantal financiële uitdagingen', laat Kapelle vrijdag weten. 

5 dagen geleden