Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boaz krijgt applaus voor zijn petitie

Boaz krijgt applaus voor zijn petitie

KRABBENDIJKE - Maar liefst bijna vierhonderd handtekeningen van kinderen uit Krabbendijke bood Boaz van Houte vorige week aan de gemeenteraad van Reimerswaal aan. De tienjarige jongen vindt dat er voor kinderen van zijn leeftijd weinig te spelen is in hun dorp. Met een petitie vraagt hij om een pumptrackbaan waarop de jeugd zich kan uitleven. De gemeenteraad besluit dinsdag 15 december over zijn wens.

Met een vloeiend verhaal in de raadszaal van het gemeentehuis in Kruiningen lichtte Boaz dinsdagavond zijn doel toe. Ook legde hij de gemeenteraadsleden uit wat een pumptrackbaan is. “Dat is een baan van asfalt waarop je lekker kunt fietsen, bmx’en en steppen.” Enkele raadsleden stelden hem vragen, zoals over de al aanwezige speelfaciliteiten in Krabbendijke en Marjolein Sinke van de PvdA stak Boaz een hart onder de riem. Zij vindt dat de gemeente hard moet sparen voor minimaal een skatebaan of soortgelijke speelvoorziening in ieder dorp.

Toegezegd

“Misschien moeten we binnenkort maar eens op locatie gaan kijken”, zei burgemeester José van Egmond, nadat ze als voorzitter van de gemeenteraad de handtekeningen in ontvangst had genomen. Want over een plek voor de pumptrackbaan heeft Boaz ook al meegedacht voor de gemeente. “Ik woon in de Kruisbessestraat en naast ons huis staat een tijdelijk gebouw”, vertelt Boaz. Hierin zijn tijdelijke appartementen van zorgorganisatie Ter Weel ingericht vanwege haar nieuwbouwproject. “Voordat dit gebouw er kwam, was hier ook een trapveldje.” Bij de realisatie van de tijdelijke appartementen is aan de omwonenden toegezegd dat er een speelveld zou terugkomen, vult Boaz’ moeder aan.

Weg

Voor de speeltuinen in de buurt is Boaz, die ook graag voetbalt en tennist, inmiddels te groot. “Ik hou van steppen en dat doe ik nu op straat, maar daar rijden ook auto’s. En op de stoep zit je weer voetgangers in de weg. Deze zomer waren we op vakantie in Oostkapelle en daar hadden ze een pumptrackbaan. Toen bedacht ik dat dat ook mooi zou zijn voor Krabbendijke.”

Handtekeningen

Boaz besloot handtekeningen te verzamelen om te laten zien dat andere leeftijdsgenoten het met hem eens zijn. Dat liep als een trein, want op alle scholen in zijn dorp vond hij medestanders die een krabbel wilden zetten. “We hebben tussen de 350 en 400 handtekeningen verzameld en daar ben ik heel blij mee. Mijn moeder heeft een vriendin die lerares is op de Klimroos, een oude buurjongen zit op de Julianaschool en ik zit op de Zevensprong. Zo hebben we op alle scholen handtekeningen verzameld.” 

Voetbalveldje

De overhandiging in het gemeentehuis leverde Boaz applaus op van de raadsleden. Nu is het afwachten of hij hen heeft overtuigd van de noodzaak van zijn wens. Boaz is ook in de race om de eerste kinderburgemeester van Reimerswaal te worden, maar deze actie heeft hij al opgezet voordat hij kandidaat werd, vertelt hij. Als de jonge inwoner van Krabbendijke de verkiezing wint, is de gemeenteraad in ieder geval al op de hoogte van een actiepunt waarop Boaz zijn zinnen heeft gezet. Hij denkt daarbij ook aan de natuur. “Een pumptrackbaan is van asfalt, dus als je ernaast een voetbalveldje maakt, kan de regen weglopen in het gras.”



Meer uit Reimerswaal

Zaterdag 4 mei Dodenherdenking in Hansweert

HANSWEERT - Tijdens de Nationale Herdenking op zaterdag 4 mei 2024 herdenken we allen - burgers en militairen - die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies. 

10 uur geleden
Gratis ambachtelijke moederdagcake van Echte Bakker Vroonland in Yerseke voor Vrienden van de Bode

YERSEKE - Zondag 12 mei is het Moederdag en dankzij Echte Bakker Vroonland in Yerseke kun je je moeder een overheerlijk cadeau geven: een speciale, vers bereide moederdagcake. En nog feestelijker: Vrienden van de Bode krijgen zo'n ambachtelijke cake gratis!

1 dag geleden
Nationale Dodenherdenking in Kruiningen

KRUININGEN - Tijdens de Nationale Dodenherdenking in Kruiningen herdenken wij zaterdagavond (4 mei) alle burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. In oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

1 dag geleden
Excursies naar weervisserij op Oosterschelde

KRABBENDIJKE - In mei, juni en juli kunnen er weer excursies naar de weervisserij op het oostelijke deel van de Oosterschelde worden gemaakt. Een bezoek aan de weer is een unieke gelegenheid - voor jong en oud - om de eeuwenoude, arbeidsintensieve vangstmethode van dichtbij mee te maken.

2 dagen geleden
Nieuw honk voor jeugd Yerseke: Lighthouse

YERSEKE - Sinds 24 november 2023 is er in Yerseke een ontmoetingsplek voor jongeren van boven de zestien jaar. Het initiatief komt vanuit een samenwerking tussen vier kerken in het dorp en is er voor bedoeld om jongeren eens in de maand op vrijdagavond een plek te geven om samen te komen. Er wordt al volop gebruik van gemaakt, maar er is nog altijd plek voor nog meer jeugd.

2 dagen geleden
Beginnende woningbrand aan de Langeville snel onder controle

YERSEKE - De brandweer is zondagmiddag met spoed ter plaatse gekomen bij een beginnende woningbrand aan de Langeville. Door de snelle inzet van de brandweer was de brand snel onder controle.

3 dagen geleden
Vrolijke Koningsdag in Reimerswaal en Kapelle

KAPELLE - De weersvoorspelling voor Koningsdag 2024 was niet ideaal, maar in de gemeenten Reimerswaal en Kapelle zijn de oranje festiviteiten zeker niet in het water gevallen.

4 dagen geleden