Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boaz krijgt applaus voor zijn petitie

Boaz krijgt applaus voor zijn petitie

KRABBENDIJKE - Maar liefst bijna vierhonderd handtekeningen van kinderen uit Krabbendijke bood Boaz van Houte vorige week aan de gemeenteraad van Reimerswaal aan. De tienjarige jongen vindt dat er voor kinderen van zijn leeftijd weinig te spelen is in hun dorp. Met een petitie vraagt hij om een pumptrackbaan waarop de jeugd zich kan uitleven. De gemeenteraad besluit dinsdag 15 december over zijn wens.

Met een vloeiend verhaal in de raadszaal van het gemeentehuis in Kruiningen lichtte Boaz dinsdagavond zijn doel toe. Ook legde hij de gemeenteraadsleden uit wat een pumptrackbaan is. “Dat is een baan van asfalt waarop je lekker kunt fietsen, bmx’en en steppen.” Enkele raadsleden stelden hem vragen, zoals over de al aanwezige speelfaciliteiten in Krabbendijke en Marjolein Sinke van de PvdA stak Boaz een hart onder de riem. Zij vindt dat de gemeente hard moet sparen voor minimaal een skatebaan of soortgelijke speelvoorziening in ieder dorp.

Toegezegd

“Misschien moeten we binnenkort maar eens op locatie gaan kijken”, zei burgemeester José van Egmond, nadat ze als voorzitter van de gemeenteraad de handtekeningen in ontvangst had genomen. Want over een plek voor de pumptrackbaan heeft Boaz ook al meegedacht voor de gemeente. “Ik woon in de Kruisbessestraat en naast ons huis staat een tijdelijk gebouw”, vertelt Boaz. Hierin zijn tijdelijke appartementen van zorgorganisatie Ter Weel ingericht vanwege haar nieuwbouwproject. “Voordat dit gebouw er kwam, was hier ook een trapveldje.” Bij de realisatie van de tijdelijke appartementen is aan de omwonenden toegezegd dat er een speelveld zou terugkomen, vult Boaz’ moeder aan.

Weg

Voor de speeltuinen in de buurt is Boaz, die ook graag voetbalt en tennist, inmiddels te groot. “Ik hou van steppen en dat doe ik nu op straat, maar daar rijden ook auto’s. En op de stoep zit je weer voetgangers in de weg. Deze zomer waren we op vakantie in Oostkapelle en daar hadden ze een pumptrackbaan. Toen bedacht ik dat dat ook mooi zou zijn voor Krabbendijke.”

Handtekeningen

Boaz besloot handtekeningen te verzamelen om te laten zien dat andere leeftijdsgenoten het met hem eens zijn. Dat liep als een trein, want op alle scholen in zijn dorp vond hij medestanders die een krabbel wilden zetten. “We hebben tussen de 350 en 400 handtekeningen verzameld en daar ben ik heel blij mee. Mijn moeder heeft een vriendin die lerares is op de Klimroos, een oude buurjongen zit op de Julianaschool en ik zit op de Zevensprong. Zo hebben we op alle scholen handtekeningen verzameld.” 

Voetbalveldje

De overhandiging in het gemeentehuis leverde Boaz applaus op van de raadsleden. Nu is het afwachten of hij hen heeft overtuigd van de noodzaak van zijn wens. Boaz is ook in de race om de eerste kinderburgemeester van Reimerswaal te worden, maar deze actie heeft hij al opgezet voordat hij kandidaat werd, vertelt hij. Als de jonge inwoner van Krabbendijke de verkiezing wint, is de gemeenteraad in ieder geval al op de hoogte van een actiepunt waarop Boaz zijn zinnen heeft gezet. Hij denkt daarbij ook aan de natuur. “Een pumptrackbaan is van asfalt, dus als je ernaast een voetbalveldje maakt, kan de regen weglopen in het gras.”Meer uit Reimerswaal

Truckrit van Davogé weer terug

OOSTDIJK - Afgelopen zaterdag vond de negentiende editie van de jaarlijkse truckrit van stichting Davogé na lange tijd weer plaats. Een hartverwarmend evenement dat speciaal is georganiseerd voor mensen met een beperking. Er was niet alleen de bekende truckrit, maar ook een spelletjesprogramma, verschillende demonstraties van onder ander de brandweer en nog veel meer.

15 uur geleden
Urker Mans Formatie treedt op in Yerseke

YERSEKE - Op zaterdag 10 juni hoopt de Urker Mans Formatie een concert te verzorgen in de Herv. kerk van Yerseke. De UMF is een unieke groep van 13 schitterende zangstemmen onder leiding van de ervaren dirigent Martin Mans. Zij zullen een mix van psalmen en geestelijke liederen zingen. Hugo van der Meij (piano) en Jolanda van de Wege (panfluit) zullen de Formatie muzikaal begeleiden en muzikale intermezzo’s laten horen.

15 uur geleden
Brandweer haalt schaap uit slootkant bij Yerseke

YERSEKE - De brandweer is maandagavond rond 19:30 uur opgeroepen om een schaap uit de slootkant te halen in de Yerseke Moer. Het schaap is op nog onbekende manier buiten de omheining gekomen en stond de spuitgasten uit Yerseke schaapachtig aan te kijken bij hun aankomst.

16 uur geleden
Meld je aan voor Wemeldinge's Got Talent

WEMELDINGE - Op 1 juli vind in Wemeldinge het Zomerfeest Wemeldinge plaats. 

2 dagen geleden
Auto in sloot bij Kapelle, bestuurder gewond

KAPELLE - Bij de Vierwegen in Kapelle is afgelopen nacht een bestelauto in een sloot terecht gekomen. De bestuurder raakte gewond.Gisteravond rond 01.40 uur vond er een ongeluk plaats toen een automobilist vanaf de Vierwegen richting de Noordhoeksewegeling reed. Net voor de carpoolplaats bij het ANWB Wegenwachtstation ging het mis. De bestuurder raakte in de rechterberm en na een stuurcorrectie reed de auto aan de linkerzijde van de weg tegen een verkeersbord. De auto kwam vervolgens in de naastgelegen sloot tot stilstand.Ambulancemedewerkers hebben zich over de automobilist ontfermd. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot getrokken en afgevoerd. Rond 02.50 uur was de weg weer helemaal vrij.

2 dagen geleden
Traumahelikopter ingezet voor ongeval Hoofdweg Rilland

RILLAND - Een scooterbestuurder is woensdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Hoofdweg in Rilland. Een traumahelikopter kwam ter plaatse. De politie is een onderzoek gestart naar het ongeval waarbij een auto en de scooter met elkaar in botsing kwamen.

6 dagen geleden
Tent gaat in vlammen op bij Havendijk Yerseke

YERSEKE - Op een bedrijfsterrein aan de Havendijk in Yerseke is in de nacht van dinsdag op woensdag een grote tent in vlammen opgegaan. De brandweer schaalde op naar middelbrand en zette twee blusvoertuigen in.

6 dagen geleden