Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boaz krijgt applaus voor zijn petitie

Boaz krijgt applaus voor zijn petitie

KRABBENDIJKE - Maar liefst bijna vierhonderd handtekeningen van kinderen uit Krabbendijke bood Boaz van Houte vorige week aan de gemeenteraad van Reimerswaal aan. De tienjarige jongen vindt dat er voor kinderen van zijn leeftijd weinig te spelen is in hun dorp. Met een petitie vraagt hij om een pumptrackbaan waarop de jeugd zich kan uitleven. De gemeenteraad besluit dinsdag 15 december over zijn wens.

Met een vloeiend verhaal in de raadszaal van het gemeentehuis in Kruiningen lichtte Boaz dinsdagavond zijn doel toe. Ook legde hij de gemeenteraadsleden uit wat een pumptrackbaan is. “Dat is een baan van asfalt waarop je lekker kunt fietsen, bmx’en en steppen.” Enkele raadsleden stelden hem vragen, zoals over de al aanwezige speelfaciliteiten in Krabbendijke en Marjolein Sinke van de PvdA stak Boaz een hart onder de riem. Zij vindt dat de gemeente hard moet sparen voor minimaal een skatebaan of soortgelijke speelvoorziening in ieder dorp.

Toegezegd

“Misschien moeten we binnenkort maar eens op locatie gaan kijken”, zei burgemeester José van Egmond, nadat ze als voorzitter van de gemeenteraad de handtekeningen in ontvangst had genomen. Want over een plek voor de pumptrackbaan heeft Boaz ook al meegedacht voor de gemeente. “Ik woon in de Kruisbessestraat en naast ons huis staat een tijdelijk gebouw”, vertelt Boaz. Hierin zijn tijdelijke appartementen van zorgorganisatie Ter Weel ingericht vanwege haar nieuwbouwproject. “Voordat dit gebouw er kwam, was hier ook een trapveldje.” Bij de realisatie van de tijdelijke appartementen is aan de omwonenden toegezegd dat er een speelveld zou terugkomen, vult Boaz’ moeder aan.

Weg

Voor de speeltuinen in de buurt is Boaz, die ook graag voetbalt en tennist, inmiddels te groot. “Ik hou van steppen en dat doe ik nu op straat, maar daar rijden ook auto’s. En op de stoep zit je weer voetgangers in de weg. Deze zomer waren we op vakantie in Oostkapelle en daar hadden ze een pumptrackbaan. Toen bedacht ik dat dat ook mooi zou zijn voor Krabbendijke.”

Handtekeningen

Boaz besloot handtekeningen te verzamelen om te laten zien dat andere leeftijdsgenoten het met hem eens zijn. Dat liep als een trein, want op alle scholen in zijn dorp vond hij medestanders die een krabbel wilden zetten. “We hebben tussen de 350 en 400 handtekeningen verzameld en daar ben ik heel blij mee. Mijn moeder heeft een vriendin die lerares is op de Klimroos, een oude buurjongen zit op de Julianaschool en ik zit op de Zevensprong. Zo hebben we op alle scholen handtekeningen verzameld.” 

Voetbalveldje

De overhandiging in het gemeentehuis leverde Boaz applaus op van de raadsleden. Nu is het afwachten of hij hen heeft overtuigd van de noodzaak van zijn wens. Boaz is ook in de race om de eerste kinderburgemeester van Reimerswaal te worden, maar deze actie heeft hij al opgezet voordat hij kandidaat werd, vertelt hij. Als de jonge inwoner van Krabbendijke de verkiezing wint, is de gemeenteraad in ieder geval al op de hoogte van een actiepunt waarop Boaz zijn zinnen heeft gezet. Hij denkt daarbij ook aan de natuur. “Een pumptrackbaan is van asfalt, dus als je ernaast een voetbalveldje maakt, kan de regen weglopen in het gras.”Meer uit Reimerswaal

Krabbendijke krijgt repaircafé

KRABBENDIJKE - Krabbendijke krijgt een repaircafe in dorpshuis de Meiboom.

1 dag geleden
Jaarlijkse boompjesuitdeelactie groeit in Zeeland

Dit jaar zullen meer dan 36.000 boompjes hun weg vinden naar particuliere tuinen in Zeeland tijdens de jaarlijkse Gratis Boompjes Uitdeelactie! Vorig jaar werden al 18.000 jonge bomen uitgedeeld, maar dankzij een bijdrage van DELTA Energie kunnen we dat aantal nu verdubbelen.

2 dagen geleden
Grote brand bij uienverwerker in Kapelle; bijstand van brandweer uit Brabant

KAPELLE - Bij een uienverwerkend bedrijf aan de Kloosterpoort in Kapelle is maandag rond 17.30 uur brand uitgebroken. Rond 20.00 uur kon de brandweer het sein brand meester geven. Er zijn geen gewonden gevallen.

2 dagen geleden
Ilse Eversdijk wint ringrijden bij oogstfeest in Wolphaartsdijk

WEMELDINGE - Ringrijderijvereniging 'Ons Genoegen' uit Wemeldinge voor het eerst een demonstratie ringrijden mogen rijden tijdens het Oogstfeest in Wolphaartsdijk.

3 dagen geleden
Grote controle in jachthaven Wemeldinge

WEMELDINGE - De gemeente Kapelle hield donderdag samen met de politie, douane, Regionale Uitvoeringsdienst en brandweer een grote controle in de jachthaven van Wemeldinge. 'De actiedag had als voornaamste doel om de veiligheid, leefbaarheid en aanpak van ondermijnende criminaliteit in en rondom jachthavens te verbeteren', laat de gemeente Kapelle weten in een persbericht. 

3 dagen geleden
'Geen overtredingen geconstateerd bij grote controle in jachthaven Yerseke'

YERSEKE - De jachthaven van Yerseke is donderdag onderworpen aan een uitgebreide controle. Daarbij zijn geen strafbare feiten geconstateerd, laat de gemeente Reimerswaal weten. 

1 week geleden
Doe- en Dagcentrum Reimerswaal iedere woensdag open in Kruiningen

KRUININGEN - Met de groeiende vergrijzing in onze samenleving en een dalend aantal zorgmedewerkers, wordt het steeds uitdagender om hoogwaardige zorg te bieden aan ouderen. Om deze uitdagingen aan te pakken en ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen, is in Kruiningen het Doe- en Dagcentrum Reimerwaal geopend. Het is iedere woensdag te bezoeken in het dorpshuis in Kruiningen.

1 week geleden