Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

BNNVARA sluit zich niet aan bij aangifte Van Roosmalen na column

BNNVARA sluit zich niet aan bij aangifte Van Roosmalen na column

HILVERSUM (ANP) - BNNVARA sluit zich niet aan bij de aangifte van Marcel van Roosmalen vanwege de bedreigingen aan zijn adres na het uitspreken van een satirische column in het BNNVARA-programma De Nieuws BV. De omroep laat weten "onze columnist in zijn aangifte te steunen", maar ziet zelf "op dit moment" geen aanleiding om ook aangifte te doen.

Dat heeft een woordvoerder desgevraagd laten weten. Van Roosmalen meldde vrijdag dat hij aangifte ging doen vanwege de talloze bedreigingen die hij heeft ontvangen na de column, waarin de auteur stelde dat Forum-parlementariër Gideon van Meijeren een spion van Poetin was. Sinds het uitspreken van de column worden Van Roosmalen en zijn kinderen online bedreigd.

Van Roosmalen zei ook aangifte tegen omroep Ongehoord Nederland en Arnold Karskens te overwegen vanwege uitlatingen in het programma Ongehoord Nieuws. De presentatrice van dat programma insinueerde in een nieuwsuitzending dat de column zou kunnen leiden tot een moordaanslag zoals op Pim Fortuyn twintig jaar geleden.

ON onder vuur

De woordvoerder van Van Roosmalen liet maandag al weten dat de auteur geen mededelingen meer wil doen over zijn aangifte. In zijn dagelijkse column Weer een dag kwam Van Roosmalen niet terug op de kwestie. Ook de politie kan niet bevestigen of de aangifte binnen is.

Het is niet de eerste keer dat Ongehoord Nederland onder vuur ligt. De ombudsman van de NPO kreeg al een groot aantal klachten over ON en stelde een onderzoek in. De omroep van Karskens kreeg van toenmalig mediaminister Arie Slob de aspirant-status op voorwaarde dat de omroep "dezelfde ideeën over onafhankelijke journalistiek" deelde als andere omroepen binnen de NPO. Ondanks de voorwaarden van Slob laat het ministerie van OCW weten dat er vanuit het ministerie geen toezicht wordt gehouden op de content die Ongehoord Nederland maakt.

Ook de NPO zelf wil niet inhoudelijk reageren op alle kritiek op uitzendingen van ON "omdat omroepen zelf over de inhoud van hun programma's gaan".

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden