Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

BNNVARA: ruim 5 miljoen views voor BOOS-aflevering over The Voice

BNNVARA: ruim 5 miljoen views voor BOOS-aflevering over The Voice

DEN HAAG (ANP) - De aflevering van BOOS over The Voice of Holland is in de eerste twee uur dat die online stond al meer dan 5 miljoen keer bekeken. Dat zegt de omroep BNNVARA. Bij YouTube zelf staat de teller aan het begin van de avond op ruim 800.000 views, maar die cijfers "kunnen achterlopen op de werkelijkheid", laat moederbedrijf Google weten.

Met 5 miljoen views zou het verreweg de best bekeken aflevering van BOOS zijn. Tot nu toe was dat een filmpje uit augustus 2017, waarin te zien is hoe presentator Tim Hofman zijn kaak brak tijdens een gefilmde confrontatie met een vastgoedhandelaar uit Nijmegen. Die aflevering is in de afgelopen jaren bijna 2,5 miljoen keer bekeken.

De uitzending van BOOS over The Voice of Holland duurt ongeveer 1,5 uur. Verscheidene vrouwen doen hun verhaal over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij het RTL-programma. Daarin gaat het onder anderen over bandleider Jeroen Rietbergen en de coaches Marco Borsato en Ali B. Mensen kunnen geen reacties plaatsen bij de video. "Dit om de veiligheid van de mensen die bij ons hun verhaal vertellen te kunnen waarborgen", aldus de makers.

Zorgvuldig

Maandenlang hebben BOOS-maker Tim Hofman en zijn team gewerkt aan de aflevering die om 16.00 uur online is gekomen. "We hebben hier ontzettend lang en zorgvuldig aan gewerkt", zei Hofman eerder. In de uitzending komt ook Talpa-topman John de Mol uitgebreid aan het woord over de misstanden.

Naar aanleiding van de BOOS-aflevering werd er in opdracht van producent ITV en RTL een onafhankelijk onderzoek ingesteld naar de aantijgingen.

Machtsmisbruik

Bandleider Jeroen Rietbergen erkende de aantijgingen aan zijn adres en stapte op. Hij gaf toe dat hij in het verleden relaties van "seksuele aard" met vrouwen heeft gehad die betrokken waren bij het programma. "Vrouwen voelden zich door hem geĆÆntimideerd", zegt Hofman over hem in de aflevering. Hij zou een machtspositie hebben. Linda de Mol maakte maandag bekend haar relatie met Jeroen Rietbergen te hebben verbroken.

Tegen The Voice-coach Ali B liggen twee aangiftes bij het Openbaar Ministerie. RTL besloot na de eerste aangifte de samenwerking met de rapper stop te zetten zolang het onderzoek loopt. Een van de aangiftes tegen hem is vanwege verkrachting. Dat zegt de aangeefster, die anoniem in beeld is gebracht, in de uitzending van BOOS.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californiƫ, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden